BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Tortas “Teletabis” arba sluoksniuotas medaus tortas

Tortas darytas pagal Mišelės receptą rastą supermama.lt

Labai norėjau išbandyti šį receptą, bet tiesą pasakius, nežinau ar antrą kartą kepčiau. Visų pirma, labai daug darbo kočiojant lakštus, ypač jeigu užsibrėžtas tikslas yra teletabis :) Antra, kažkokiu ypatingu skoniu šis tortas nepasižymi. Nors, kai kam šis tortas net labai patiko.

Papločiai:
50 g. sviesto;
3 v. š. medaus;
2/3 stiklinės rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
1/4 stiklinės pieno;
1/2 a. š. sodos;
3 stiklinės miltų (man išėjo tik 2);
žiupsnelis druskos.

Teletabį dariau iš dvigubos normos, bet paprastam torčiukui užtenka vienos. Ištirpinti sviestą, berti cukrų, pilti pieną, medų. Viską ištirpinti ir tik tada nukelti nuo viryklės. Leisti truputi pravėsti ir tada įmušti kiaušinį, sijoti miltus su soda ir druska. Suminkyti ne kietą tešlą. Jeigu nesudėjote visų miltų, o manote, kad tešla gera, tai ir nebedėkite daugiau - svarbu neperminkyti, nes perminkytos tešlos lakštai trauksis. Tešlą uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir leidžiame pastovėti apie 15 min. Priklausomai nuo torto dydžio, tešlą padalinti į 8 ir daugiau gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočioti it popierių, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 5min.

Kremas:
1 stiklinė grietinės;
2 stiklinės grietinėlės;
2 v. š. cukraus;
1 a. š. vanilės;
2 lapeliai želatinos (dėjau paprastos želatinos 3 a.š.).

Išplakti 1 3/4 stiklinės grietinėlės su cukrumi ir vanile iki minkštų putų. Aš dėjau daugiau cukraus tad tortas buvo per daug saldus. Želatinos lapelius 3 min. užmerkti šaltame vandenyje. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būsenos (ne iki virimo), nuspausti išbrinkintą želatiną ir ją išmaišyti karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Kadangi turėjau tik paprastos želatinos, tad aš ją išbrinkinau siūlomame grietinėlės kiekyje ir paskui joje ištirpinau. Grietinėlę su želatina ataušinti iki kambario temperatūros ir, plakant mažu greičiu, supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų.
Plaktą grietinėlę padalinti į 2 dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, o antrąją palikti torto papuošimui. Torto papuošimui man neužteko tiek grietinėlės. Teko papildomai išsiplakti apie 400ml grietinėlės.

Pasigamintu kremu reikia sutepti kiekvieną lakštą ir tortą pakaityti porą dienų, kad kremas pilnai persigertų į torto lakštus ir šie suminkštėtų.

Patiko (2)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Tortas “Teletabis” arba sluoksniuotas medaus tortas”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    teletabis :)

Rašyk komentarą