BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

mano blogas

Tortas “Snickers”

meduve ● 2010-02-17

Recepto šaltinis

Rašoma, kad labai skanus tortas ir ypač turėtų patikti tiems, kas mėgsta Snicker šokoladukus. Tačiau man tokio didelio įspūdžio nepadarė. Pasirodė riebus, sotus ir visai nepanašus į Sincker šokoladą.

Visos proporcijos duotos 23 cm. skersmens totrui, tad kepant 18 cm. tortą, proporcijas mažinti trečdaliu.

Biskvitas:
2 kiaušiniai;
2 puodeliai (330 g) miltų;
1 puodelis (200 g) cukraus;
1/2 skardinės (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno);
1 puodelis grietinės;
1 arb.š. nugesintos sodos arba kepimo miltelių.

Visus produktus suplakti iki vientisos masės. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 - 45 min. Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis. Aš kepiau atskirai visus keturius papločius po 15 min. Jei kepčiau kitą kartą, tai bandyčiau kepti iškarto visą biskvitą, o paskui pjaustyti. Gal tada biskvitas išeitų minkštesnis, nes dabar gavosi tokie kietoki, kaip sudžiuvę lakštai (bet pagal receptūra ir neturėtų biskvitas būti minkštas).

Šokoladinis pertepimas:
100 g. juodo šokolado;
50 ml. pieno.

Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:
400 g. plakamos grietinėlės;
2 v.š. cukraus.

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Aš dar įdėjau truputi grietinėlės standiklio.

Sviestinis kremas:
2/3 skardinės (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno);
100 g. sviesto;
100 g. pakepintų žemės riešutų.

“Rududu” ir sviestą kartu palaikyti per naktį kambario temperatūroje. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti iki purumo, supilti “Rududu” bei sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus. Viską gerai išmaišyti.

Karamelinis ganašas:
5 v.š. cukraus;
2 v.š. vandens;
250 ml. plakamos grietinėlės.

Cukrų sumaišyti su vandeniu ir užvirinti. Sumažinti ugnį ir virti, kol paruduos cukrus (karamelės konsistencija). Nuimti nuo ugnies ir po vieną šaukšą sudėti grietinėlę, vis maišant. Gautą masę gerai atšaldyti ir išplakti.
Pirmą kartą darant perplakiau grietinėlę ir mano ganašas išėjo į tuoletą. Antrą kartą neišsiplakė išvis. Tada pradėjau ieškoti informacijos kodėl man nepavyksta padaryti šios masės. O pasirodo aš ne viena tokia, kuriai neišeina. Tad mielieji ir mielosios - nevarkite ir nedarykite to ganašo. Geriau paprastą grietinėlę išplakti su cukrumi ir taip papuošti tortą. Bus daug paprasčiau.

Torto surinkimas:

1.Dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo.

2. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą.

3. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Ant viršaus uždėti paskutinį, ketvirtą biskvito lakštą. Jį aptepti karameliniu ganašu ar kt.

4. Aš puošiau karameliniu ganašu. Nors jis man ir neišsiplakė, bet sugalvojau į jį įdėti porą šaukštų želatinos (žinoma prieš tai ją ištirpinus vandenyje) ir todėl “ganašas”  laikė formą. Torto viduryje šokoladinės rožės.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Gairės:

Komentarai (0) : "Tortas “Snickers”"

Rašyti komentarą