BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Karšti patiekalai’ kategorija

Kažkas panašaus į Ukrainietikšus barščius

2010-09-14

Turint kopūstą ir burokėlių visai šaunūs pietūs išeina:)

Iš anksto išsiverdame du nedidelius burokėlius. Mėsą, šiuo atveju vištieną supjausčiau nedideliais gabaliukais ir pakepinau keptuvėje su aliejumi ant stiprios ugnies. Apkepusiu gabalėlius sudėjau į puodą, užpyliau vandeniu ir dėjau ant ugnies virti. Išvirusius burokėlius nulupame ir supjaustome juostelėmis. Supjaustome puse kopūsto, sutarkuojame vieną didelę morkų, nuskutame 5 ar daugiau bulvių, supjaustome kubeliais ir viską sudedame į puodą. Atsiminkite, kad čia sriuba, o ne troškinys, tad neperkraukite daržovių. O jei taip nutiko, labiau praskieskite vandeniu. Pridedame prieskonių, lauro lapų, druskos, nepamirštame pipirų, nes ukrainietiški barščiai būna aštroki ir verdame.  Rezultatą turėsime gal už kokių 30 min :)

Rodyk draugams

Netikras zuikis iš kalakutienos

2010-09-14

Idėją nusižiūrėjau internete, kad ne tik zuikiai būna iš kiaulienos mėsos faršo, bet galima daryti ir iš kalakutienos. Niekada iki šiol neteko nei daryti nei ragauti tokio zuikio. Dabar galiu pasakyti, jog tai dėmesio vertas patiekalas. Griežtų normų nėra: galima dėti tai ką tuo metu turite, tik bus daug skaniau jei prie visko dar įtarkuosite sūrio. Aš į savo netikrą zuikį dėjau kelias tarkuotas morkas. Įmušiau kiaušinį, įpyliau šlakelį pieno, pridėjau džiūvėsėlių, prieskonių, druskos ir sutarkavau kažkur 200 g fermentinio sūrio. Dar galima įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, kad kalakutienos faršo zuikis nebūtų toks sausas. Viską suverčiame į kepimo indą. Gerai jeigu turite pailgą keksams ar duonai kepti skirtą kepimo formą, o jeigu neturite nieko panašaus tai pasitiesiate folijos lakštą ir į jį susukame zuikį :) Belieka tik kepti. Kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 45min-1val, priklausomai nuo dydžio ir ar kepimo inde ar folijoje. Susuktą folijoje zuikį reikia kepti ilgiau.

Štai jums ir kasdienybės paįvairinimas. Skanaus :)

Rodyk draugams

Vištiena įdaryta obuoliais

2010-07-14

Kai tokia karšta vasara, pietums norisi ne vien tik sotaus, skanaus maisto, bet ir gaivaus.

Siūlau vištą įdaryta obuoliais. Vištą paruošiau kaip šitame recepte, tik į vidų pridėjau nuluptų ir per puse perpjautų obuolių. Sudėjau gal 3 obuolius ir užsiuvau. Kepiau orkaitėje (ne folijoje ir ne kepimo rankovėje, o paprastai) apie 1,5val. 180 laipsnių temperatūroje.

Rodyk draugams

“Pistacijų šokis”

2010-07-07

Šį patiekalą žinau jau senai. Nors jis ir vertas 10 balų pagal skanumą ir sotumą, tačiau mūsų namuose retokai daromas. Paskutinį kartą gaminau kažką panašaus svečiams nustebinti ir man pavyko:) nes įvairiausi mėsos  kotletai jau nusibodę, o darant karbonadus daugiau vargo nei ruošiant šį patiekalą.

Tikslių produktų proporcijų nenurodau, nes daug ką dedu tiesiog “iš akies”:)

Į mėsos faršą (šįkart jautienos ir kiaulienos 1,5 kg) įmušu 1 kiaušinį. Pridedu druskos, pipirų bei kt. prieskonių. Imu gerą saują pistacijų (galima ir daugiau) ir jas nuplikau. Susmulkinu bei įmaišau į mėsą. Beriu porą šaukštų džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišau. Kepimo indą ištepu riebalais, iškloju plonai pjaustyta šonine ir sudedu mėsą. Tolygiai paskirstau. Uždengiu ir kepu orkaitėje apie 1 val. 180 laipsnių orkaitėje.

Rekomenduoju valdyti su ryžiais :)

Rodyk draugams

Kalakutienos blauzdelės su raudonuoju vynu

2010-07-07

Idėjų šiam patiekalui sėmiausi šioje svetainėje

Turiu pasakyti, kad tai vienas skaniausių patiekalų. Sakiau daugiau niekada nebedarysiu vištienos blauzdelių, o pirksiu tik kalakutieną. Mums taip patiko:)

Kalakutienos blauzdeles iš vakaro įtryniau druska, pipirais ir saldžiąja paprika.  Palikau per naktį šaldytuve o ryte įpyliau stiklinę sausojo raudonojo vyno ir palikau marinuotis per visą dieną. Prieš kepant blauzdeles aptepti grietine ir sudėti į kepimo rankovę. Įpilti truputi vyno ir kepti 1 val. 180 laipsnių orkaitėje. Per valandą man blauzdelės kuo puikiausiai iškepė.

Rodyk draugams

Kiaulienos nugarinė kimšta varške

2010-06-18

Ar mėsa ir varškė suderinama kartu? Gal mitybos specialistai ir nerekomenduotų valgyti šių produktų kartu, tačiau, patikėkite, kaip skanu :) Nugarinė įgauna visai kitokį skonį. Tad tikrai rekomenduoju išbandyti.

Reikės:
1 - 1,3 kg. nugarinės išpjovos;
180 g. varškės;
1 v.š. bulvių krakmolo;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, baziliko ar kt. prieskoninių žolelių.

Nugarinę nuplauname ir gerai įtriname druska bei pipirais. Įpjauname kišenę. Varškę pertriname. Sumaišome su smulkintu baziliku, druska, pipirais ir šaukštu bulvių krakmolo. Šiuo įdaru prikimšti nugarinę. Mėsos kraštelius suspausti arba susmeigti smeigtukais. Aptepti aliejumi ir kepti ant grotelių ar grilyje.

Skanu su bulvių kroketais.

Rodyk draugams

Kalakutienos suktinukai su petražolėmis

2010-06-15

Tai patiekalas kurį galima valgyti karštą ir šaltą, kaip užkandį.

Kalakutienos file supjaustome gabalėliais ir pamušame juos. Suprieskoniaujame (druska, pipirai ir kt.) Petražoles smulkiai supjaustome ir užberiame ant mėsos gabaliukų. Susukame į vyniotinį. Kepimo rankovės maišelį sukarpome stačiakampiais gabalėliais atsižvelgiant į padarytų suktinukų dydį. Į šitą plėvelę suvyniojame suktinukus ir surišame siūlu. Kalakutienos suktinukus dėjau į garpuodį ir viriau 1 val. Neturint garpuodžio galima dėti į puodą su vandeniu ir taip pat virti 1 val. Man asmeniškai labiau patinka garpuodyje troškinti, nes tada mėsa būna sultingesnė.

Skanaus :)

Rodyk draugams

Kepta višta su vynu

2010-04-29

Yra daug receptų, kaip skaniai iškepti vištą. Šį receptą sužinojau iš savo draugės. Jeigu ne vienas toks gimtadienis, tai nebūčiau nei pagalvojusi taip vištos kepti. Su vynu iškepta višta yra labai sultinga ir minkšta.

Vištą reikia iš vakaro gerai ištrinti druska ir kt. prieskoniais. Nors druskos negailėjau, bet valgant norėjosi, kad būtų daugiau įdėta. Prieš kepant reikėtų vištą aptepti grietine. Tada įdėti į kepimo maišelį, vieną galą surišti o pro kitą įpilti stiklinę sausi balto vyno. Gerai užrišti ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1val.

Rodyk draugams

Škotiški kiaušiniai su siurprizu

2010-04-29

Labai paprastas, bet įdomus receptas

Pasidarome mėsos faršą. Pridedame prieskonių, įmušame 1 kiaušinį. Kitame dubenyje sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame česnako, petražolių. Jei mėgstate aštriau, galima įberti pipirų. Imame mėsos faršo gabalėlį, paplojame (darome panašiai kaip cepelinus) ir į viduriuką dedame sūrio masės. Suformuojame kotletą ir apvoliojame avižiniuose dribsniuose. Apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui įpilame vandens ir patroškiname 30min.

Rodyk draugams

Bulvės įdarytos silke

2010-04-16

Skamba tikrai įdomiai. Bulvės įdarytos mėsa, kaip ir suprantama. Žuvimi - dar dar įmanoma, o čia silke! Pagalvojau, kad turėtų būti visai neblogai. Nepatiks, daugiau nedarysiu. Tačiau visai skaniai buvo, ir netgi ryžčiausi daryti antrą kartą :)

Proporcijų nelabai pamenu, o ir jos nėra jau tokios svarbios. Daug kas priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus ir nuo bulvių didumo. Kaip tyčia pas mus buvo likusios tik mažos bulvikės. Ką padarysi, valgyti norisi, tad teko suktis su jomis.

Bulves apvirti. Geriau tegul būna labiau išvirusios nei pusžalės. Tada išskobti bulvių vidų. Tarkius aš išmečiau lauk, nes turėjau labai daug įdaro prisidariusi. Jei norite, tarkius galite sudėti į įdarą.

Įdarui smulkiai smulkiai supjausčiau silkę. Supjausčiau ir apkepinau vieną svogūną. Įtarkavau virtos morkos. Įbėriau pipirų ir viską sumaišiau su tarkuotu sūriu.

Šiuo įdaru įdarome bulves ir kepame orkaitėje kol sūris išsilydo.

Rodyk draugams