BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Pyragai’ kategorija

Keksiukai pagal Živilės Greiąjį pyragą

2010-04-09

Senai bekepiau pyragą. Dėje, mano šeimyna ir šį kartą jo nesulauks, nes vietoj pyrago išėjo keksiukai:)

Idėjų sėmiausi čia

Keksiukams arba pyragui reikės:
mažo indelio kondensuoto saldinto pieno;
7 v.š. (su kaupu) miltų;
3 kiaušinių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Papildomai įdėjau porą šaukštų grietinėlės ir cukraus, nes mėgstu saldžiau :)

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame su kondensuotų pienu. Kaip ir minėjau, įdėjau porą šaukštų grietinėlės. Įmaišiau miltus ir kepimo miltelius. Kiaušinio baltymus išplakiau su porą šaukštelių cukraus ir sudėjau į bendrą tešlą. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Labai skanūs, purūs ir burnoje tirpstantys keksiukai:)

Rodyk draugams

Negriukas su varške

2010-04-08

Naikinu po truputi senuosius savo receptus ir keliu i blogą:)

Šis pyragas labiau tinka priešpiečiams paskanauti nei po pietų, nes yra labai sotus.

Pagrindinei tešlai:
2 stiklinės miltų;
4 kiaušiniai;
3/4 pakelio margarino, bet aš dėjau sviestą;
250 g. cukraus, bet dėjau 200 g.
6 v.š. kakavos;
10 v.š. vandens;
1 a.š. kepimo miltelių.
Varškės masei:
300 g. varškės;
1 kiaušinis;
2 v.š. sviesto;
3 v.š. grietinės;
4 v.š. cukraus (dėjau daugiau).

Margariną ištirpinti su cukrumi, kakava ir 6 v.š. vandens. Užverdame ir leidžiame ataušti. Trynius sumaišome su miltais, kepimo milteliais, paruošta mase ir likusiu vandeniu. Išplakame baltymus ir sumaišome su visa mase.

Sutriname varškės masės komponentus. Kepimo formą ištepame riebalais ir sudedame pagrindinę tešlą. Ant viršaus šaukštu dedame varškės masės juostas. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1val.

Skanu ir sotu :)

Rodyk draugams

Biskvitinis obuolių pyragas

2010-03-02

Skanu, greita ir paprasta:) Išties galima daryti pagal bet kokį biskvito receptą. Pripjaustote obuolių, įberiate saują razinų ir turite kuo gardžiuotis prie arbatos puodelio.

Aš dariau taip:

Supjausčiau gabalėliais 5 obuolius (galima ir daugiau) ir sudėjau į kepimo indą. Tešlai išplakiau 3 kiaušinius su 200 g. cukraus. Įpyliau porą gerų šaukštų aliejaus, dėjau 1 a.š. kepimo miltelių. Viską išmaišiau su stikline miltų (galima ir daugiau) ir užpyliau ant obuolių. Viršų apibarsčiau razinomis. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Tikrai labai skanus, minkštas ir burnoje tirpstantis pyragas :)

Rodyk draugams

Rumuniškas varškės pyragas

2010-02-26

Pyragai pyragai pyragai.. Be jų gyventi negaliu :)

Recepto šaltinis

Mums reikės:
7 v.š. pieno;
7 v.š. aliejaus;
6 v.š. cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. sodos (aš dėjau kepimo miltelius);
350 g. miltų.
Varškės masei:
500 g rikotos ar kreminės varškės (dėjau paprastą tik ją sutryniau blenderiu);
2 kiaušiniai;
200 g. cukraus pudros;
80 g. sviesto;
2 v.š. manų kruopų;
2 a.š. vanilinio cukraus;
1 citrinos tarkuota žievelė.

Puode užviriname pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo viryklės ir leisti pravėsti. Tada perpilti į kitą dubenį, suberti miltus, sodą, įmušti kiaušinį. Gautą tešlą padalinti į dvi dalis.

Iškočioti pirmą lakštą ir įdėti į riebalais išteptą kepimo skardą.

Įdarui ištirpinti sviestą ir sumaišyti su likusiais produktais. Šį įdarą supilti ant pirmojo tešlos papločio. Iškočioti antrąjį tešlos lakštą ir uždėti ant įdaro.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min.

Tikrai skanus pyragas, nors baiminausi, kad įdaras nebūtų skystas :)

Rodyk draugams

Mėlynių pyragas

2010-02-02

Recepto šaltinis

Labai paprastas gaminimo būdas. Pyragas tikrai skanus, tik tiek, kad kaip ir kai kurie kiti saldumynai, jis netiko mano pilvui :)

Reikės:
200 g. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
115 g. kambario temperatūros sviesto;
200 g. cukraus;
3 kiaušiniai
240 ml. jogurto;
vanilės;
3 puodeliai šviežių mėlynių (kur rasi žiemos viduryje? Dėjau šaldytas);
40 g rudojo cukrau.

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, maišant vis įmušti po vieną kiaušinius. Supilti jogurtą ir vanilės ekstraktą. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišyti. Dėl viso pikto, įdėjau dar porą šaukštų miltų, nes tešla pasirodė per skysta. Ir neapsirikau. Į kepimo formą supilame puse tešlos, apibarstome mėlynėmis (2 puodeliai mėlynių), užpilame likusią tešlą ir vėl apibarstome mėlynėmis bei ruduoju cukrumi. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje ilgiau nei 1val.

Rodyk draugams

Vyniotinis “Aguonietis”

2010-01-20

Tai pats skaniausias mano ragautas vyniotinis. Dėl to  jis mūsų šeimoje tapo tradiciniu Kalėdiniu vyniotiniu ir kepamas tik vieną sykį metuose. Gal kepčiau ir dažniau, bet labai jau daug laiko užima šio pyrago ruošimas.

Tešlai:
4 stiklinės miltų;
1 stiklinė grietinės;
20 g. mielių;
250 g. sviesto;
žiupsnelis druskos.

Ankščiau išsiimame sviestą iš šaldytuvo. Jam atšilus, sumaišome su miltais. Supilame grietinę, ištrintas su cukrumi mieles ir įbarstome druskos. Išminkome tešlą. Padedame šiltai, kad pakiltų.

Per tą laiką pasiruošiame įdarą.

Įdarui:
200 g. aguonų;
250 g. cukraus;
0,5 stiklinės vandens;
stiklinė riešutų ir razinų.

Aguonas užpilu verdančiu vandeniu. Per porą valandų jos išbrinksta ir tada galima malti. Reikia bent du tris kertus jas permalti mėsmale.

Iš vandens ir cukraus išsivirti tirštą sirupą. Į jį suberti aguonas, smulkintus riešutus ir razinas. Išmaišyti, dar pakaitinti ir atvėsinti.

Tešlą iškočioti, bet ne plonai. Dėti įdaro, susukti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Dažniausiai aš kepu iš dvigubos normos ir darau tirs vyniotinius. Įdaro pasidarau dvigubai ir būna pats tas.
Darant vieną vyniotinį, įdaro reikia pasidaryti kiek mažiau. Antraip liks.

Rodyk draugams

Kriaušių pyragas

2010-01-14

Tešlai:
200 g. miltų;
75 g. cukraus;
1 kiaušinis;
125 g. sviesto;
tarkuotos citrinos žievelės (nebūtinai);
žiupsnelis malto muskato;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
100 g. kapotų migdolų;
4-6 kriaušės (priklausomai nuo dydžio);
100 g. cukraus;
4 v.š. miltų;
2 š. sviesto;
tarkuotos citrinos žievelės;
žiupsnelis malto muskato.

Miltus išsijoti ant stalo ir sumaišyti su citrinos žievele, muskatu bei druska. Į vidurį suberti cukrų ir įmušti kiaušinį. Sviestą supjaustyti ir išdėlioti apie kiaušinį. Viską kapoti peikiu kol susidarys trupiniai. Tada suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir padėti valandai į šaldytuvą.

Iš atšalusios tešlos iškočioti apskritimą. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant lakšto berti migdolus.

Kriaušes nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Išmaišyti cukrų, miltus, citrinos žievelę ir muskatą. Kriaušes sumaišyti su šiuo mišiniu ir išdėlioti ant tešlos. Viršų apdėlioti sviesto gabaliukais (nebūtinai).\

Tešlos kraštus užlankstyti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.

Nesitikėjau, kad bus taip skanu :)

Rodyk draugams

Kalėdinė meduolinė eglutė

2010-01-02

Už receptą turiu būti dėkinga savo draugei. Labai bijojau, kad per Kalėdas eglutė bus kieta, nes dariau prieš pora dienų. Tačiau taip nenutiko. Minkšta irgi labai nebuvo, bet juk tai meduolis, tad ko norėti. Nežinau ar kitą kartą irgi daryčiau pagal tokį pat receptą, ar rinkčiausi minkšto pyrago tešlą.

Tešlai reikės:
200g. sviesto;
6 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
400 g kefyro;
600 g miltų;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
šaukštelis malto imbiero;
2 šaukšteliai cinamono;
10 šaukštų baltojo ir tiek pat rudojo cukraus (negailėti).

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą ir sudedame likusius produktus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Pasiruošiame dvi dideles kepimo skardas ir supilame tešlą į jas. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 3o min. Greičiau ir geriau pyragas iškyla jeigu kepama po vieną skardą, o ne abi iškarto.

Per tą laiką, kai pyragas kepa, pasidarome eglutės maketą. Imame du A4 formato lapus ir nusibrėžiame 24-25 cm. skersmens apskritimą. Padaliname skritulį į 8 lygias dalis ir sujungiame kraštus trikampėliais.

Paskui nusibrėžiame dar keletą sluoksnių.

Tuomet iškerpame formą pagal paskutinę kraštinę. Dedame ant kepinio, pagal ją apipjaustome, nukerpame paskutinį sluoksnį ir apipjaustome pagal sekančią kraštinę. Man išėjo padaryti vieną apatinį sluoksnį, du sekančius nuo apačios sluoksnius ir dar du priešpaskutinius sluoksniu. Klausimas: gal kepti vieną didelę skardą ir kitą mažą, kad gautūsi storesnis pyragas, bet tiek sluoksnių kiek brėžinyje? Čia jau kaip kas norite.

Kitas svarbus dalykas - puošimas. Jam reikės:

dviejų pakelių pieniškos glazūros,
baltų kokoso drožlių,
spalvotų pabarstų.

Kiekvieną eglutės dalį apipilame glazūrą (kuo daugiau, tuo skaniau) ir statome eglę. Apibarstome spalvotais pabarstukais ir kokoso drožlėmis.

Toks kepinys tikrai papuošia Kalėdinį stalą :)

Rodyk draugams

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

2009-12-24

Žiema. Norisi kažko saldaus, sotaus ir gaivaus tad sukomplektavau tokį pyragą :)

Pyragui:
3 plytelės juodojo šokolado;
4 v.š. grietinės;
4 kiaušiniai;
200 g. cukraus;
miltai;
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių.

Į šiltą grietinę sudėti šokoladą ir ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir įpilti šokoladą su grietine. Berti miltus su soda arba kepimo milteliais. Miltų berti tiek,  atsižvelgiant į tai, kokio pyrago norite. Jeigu norite kaip biskvito, tai užteks ir 1 stiklinės miltų, o jeigu kaip kekso, tai reikės dėti tiek, kad tešlos konsistencija būtų panaši į grietinės tirštumo.

Improvizacija:
5oog. šaldytų vyšnių be kauliukų.

Kepimo formą pabarstome džiūvėsėliais ir  išdėliojame atitirpintas vyšnias. Užpilame tešla.

Kepame apie 1 val. 180 laipsnių orkaitėje.

Iškepusį pyragą atvėsiname ir tik tada išimame iš formos. Užpilame glaistu. Šįkart dariau pudinginį kremą: 0,5 pakelio šokoladinio pudingo paruošti pagal instrukcijas. Tik pilti mažiau skysčio, kad gautųsi tirštas. Įmaišome 1 šokolado plytelę. Belieka tik papuošti pyragą:)

Šokoladinės rožės:

50 g. šokolado 1 a.š. medaus. Garų vonelėje sumaišome komponentus. Sudedame į polietileninį maišelį ir padedame į šaldytuvą pusei val. Masei sustingus, atgnybiame gabalėlį šokolado. Padarome rutuliuką. Dėjau tarp maistinės plėvelės lakštų ir kočiojau. Iš vieno rutuliuko padarome kūgį - tai bus rožės viduriukas. Apie jį klijuojame lapelius.

Dirbti reikia šaltomis rankomis, antraip šokoladiniai lapeliai ims tirpti.

Rodyk draugams

Anytos varškės pyragas

2009-12-11

Nuo pat pirmo kąsnio pakeri ir atrodo, kad skanesnio varškės pyrago ir būti negali.

Tešlai:
100 g. margarino;
2 kiaušinių tryniai;
12 - 14 v.š. miltų;
1 a.š. sodos;
100 g. cukraus.

Sumaišome visus produktus ir padarome trupinius.

Varškės masė:
2 kiaušinių tryniai;
200 g. cukraus;
2 pakeliai varškės;
4 kiaušinių baltymai;
1 citrina.

Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Įmaišome varškę, tarkuotą citrinos žievelę. Išplakame kiaušinių baltymus ir supilame į varškės masę.  Galima įdėti razinų. Jeigu kremas per skystas, įmaišome porą šaukštų manų kruopų.

2/3 tešlos išklojame formos dugną ir kraštelius. Supilame varškės masę ir ant viršaus užbarstome likusius tešlos trupinius.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Rodyk draugams