BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Obuolių pyragas su migdolų įdaru

Siūlyčiau tešlos recepte nurodytą kiaušinį pakeisti kiaušinio tryniu, o įdarui naudoti tik baltymą. Asmeinškai man, taip daug skaniau:)

Tešlai:
250 g. miltų;
kiaušinis
žiupsn.druskos;
125 g. cukraus;
175 g. sviesto.

Miltus pasibarstome ant stalo, sviestą supjaustome gabalėliais ir peiliu kapojame su miltais. Kada gausime trupinius tada suberiame cukrų, sumaišome ir tik tada įmušame kiaušinį. Suminkome tešlą ir padedame šaltai valandai dviem.

Įdarui:
1 kiaušinis;
100 g. cukraus;
0,5 a.š. cinamono;
160 g. maltų migdolų;
6 obuoliai;
aviečių uogienės.

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Vieną obuolį pasilikti. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Įmaišyti migdolus, cinamoną ir įtarkuoti obuolį.

Tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti. Įkloti į kepimo formą taip, kad tešla užklotu kepimo formos dugną bei kraštus. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti migdolų masę. Iškilusiu obuolius aptepti aviečių uogiene. kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Patiko (0)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Obuolių pyragas su migdolų įdaru”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    skaniau ir buti negali :)

Rašyk komentarą