BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Obuolių pyragas III (su karamele tikriems smaližiams)

Labai norėjosi pyrago. Mintyse galvoju kokie maisto produktai pas mane šaldytuve ir ką galėčiau iškepti. Turėjau obuolių, karamelės ir mielių. Internete neradau tokio recepto, kuris atitiktų mano poreikius tad teko improvizuoti ir pasakysiu, išėjo “liuksiškas” pyragas :) Atsiprašau už tokią terminologiją, bet pyragas labai skanus ir ateityje tikrai bus ne vieną sykį kepamas.

Šiam obuolių pyragui reikės:
3 kiaušinių tryniai;
0,5 stiklinės pieno;
3 a.š. cukraus;
0,5 stiklinės cukraus pudros;
75 g. sviesto;
1 a.š. cinamono;
vanilinio cukraus;
20 g. mielių;
miltų tiek, kad susiminkytų ne kietą, bet elastinga tešla;
6-8 obuoliai;
1/2 skardinės Rududų karamelės.

Kiaušinius, pieną ir miles išimame iš šaldytuvo žymiai ankščiau, kad sušiltų, nes tai - mielinis pyragas. Tuomet kiaušinių trynius išplakame su cukraus pudrą iki baltų putų. Pilame išlydytą sviestą, piene su 1a.š. ištirpintas mieles, beriame vanilinį cukrų ir dedame miltus. Suminkome tešlą. Ją padaliname į tris lygias dalis. Uždengiame virtuviniu rankšluoščiu arba marle ir padedame porai valandų šiltai. Asmeniškai aš, įkaitinu orkaitę iki 30 laipsnių ir padedu tenai tešlą.

Kol tešla kyla, pasiruošiame obuolius. Juos susipjaustome šiaudeliais ir sumaišome su 2 a.š.cukraus bei cinamonu.

Kai tešla pakyla, imti vieną jos gabalėlį, iškočioti ir dėti į paruoštą kepimo skardą. Ant viršaus sudėti obuolius. Iškočioti antrą tešlos gabalėlį ir juo užkloti obuolius. Rankomis paspausti. Taip pat gerai suspausti kraštelius su pirmos telos papločiu. Imame karamelę ir tepame ant antros tešlos papločio. Tepti reikia tiek, kiek teptumėte ant batono riekės. Iškočiojame trečią tešlos gabalėlį ir uždengiame karamele išteptą pyragą. Velgi apspaudžiame kraštelius ir pyrago viršų.

Pyragą paliekame pastovėti bent 10min. Tokiu atveju aš vėl dedu į šiltą orkaitę. Orkaitė jokiu būdu negali būti per karšta pyrago kildinimui. Juk mūsų močiutės mielinę tešlą dėdavo po patalais. Orkaitė ne patalai, tačiau nureguliavus tinkamą temperatūrą pilnai gali atstoti jų funkciją.

Galiausia pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min.

Patiko (1)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą