BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Kriaušių pyragas su migdolų plutele

Recepto šaltinis

Atrodo skaniai, o išsikepkite ir paragaukite….mmmm……

Reikės:
175 g. kambario temperatūros sviesto;
150 g. cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
2 kiaušiniai;
220 g. miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. tarkuoto muskato riešuto (nedėjau);
140 ml. grietinės;
tarkuota vienos citrinos žievelė;
šiek tiek citrinos sulčių;
50 g. maltų migdolų;
3 kietos kriaušės (dėjau visą dėžutę konservuotų kriaušių).

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės.Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti grietinę, citrinos žievelę ir sultis. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į bendrą masę. Jeigu dedamos šviežios kriaušės, tai jas reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Puse tešlos sukrėsti į kepimo formą pateptą riebalais. Ant viršaus sudėlioti kriaušes. Kuo daugiau, tuo skaniau. Ant kriaušių supilti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.

Tuo metu paruošti migdolų masę:
100 g. sviesto;
100 g cukraus;
4 v. š. riebios grietinėlės;
150 g migdolų plokštelių.

Sviestą reikia ištirpinti. Sudėti cukrų, išmaišyti ir sudėti likusius produktus.

Pyragą išimti iš orkaitės ir apipilti migdolų sluoksniu. Dar kepti apie 2o min. kol pyrago viršus bus gražios karamelės spalvos.

Tik nepulkite valgyti karšto:)

Patiko (11)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą