BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Jogurtinis persikų tortas

Tai vienas iš gaivesnių tortų. Tik kitą kartą kepdama, vieną torto sluoksnį daryčiau kitokio skonio. Manau būtų skaniau :)

Biskvitui (skliaustuose nurodytos proporcijos 18cm skersmens tortui):
100 (75) g. minkšto sviesto;
100 (75) g. cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 (0,75) a.š. kepimo miltelių;
3 (2) kiaušiniai;
50 (37,5) g. miltų;
60 (45) g. maltų migdolų;
50 (37,5) g. krakmolo.

Sviestą išsukame su cukrumi iki purios baltos masės. Dedame vanilinį cukrų, druską, mušame kiaušinius. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir krakmolų bei viską įsijojame į tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į dvi dalis.

Kremui:
20 (10) g. želatinos;
250 (175) ml. natūralaus jogurto;
500 (200) g. varškės arba maskarponės;
150 (75) g. cukraus;
300 (150) ml. grietinėlės;
konservuotų persikų.

Želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinės grietinėlėje. Palaukti kokias 5min ir tada pašildyti, kad visai ištirptų. Ištrinti varškę su cukrumi ir sumaišyti su jogurtu. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su varškės-jogurto mase. Įpjaustyti persikų.

Biskvito lakštus sulaistyti sirupu nuo persikų. Ant pirmo biskvito pilti puse kremo. Išlyginti ir uždėti antru biskvitu. Pilti likusį kremą. Padėti į šaldytuvą, kad apstingtų.

Papuošimui:
0,5 pakelio persikų žele;
persikų skiltelių.

Pasigaminti žele pagal instrukcijas. Ant torto dėti persiko skilteles ir užlieti persikų žele. Stingdyti per naktį.

Patiko (12)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Jogurtinis persikų tortas”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    skaniau ir buti negali :)

Rašyk komentarą