BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Duona su mielėmis

Receptą vėl radau supermama.lt

Pastebėjau, kad nebeperkame iš parduotuvės duonos, nes kiekvieną savaitę pati kepu. Būtų man kas nors prieš metus pasakęs, jog taip bus, būčiau tik nusijuokusi.

Šis receptas yra vienas geriausių. Visų pirma, duoną tikrai pavyks iškepti:) antra, miltų kiekį ir rūšį galima varijuoti.
225 g ruginių miltų;
225 g kvietinių miltų (dėjau rupius);
1 v. š. kmynų;
1 v. š. druskos (nepilnas);
20 g šviežių mielių (7 g sausų);
150 ml šilto vandens;
150 ml šilto pieno;
1 v. š. skysto medau (nepagailėkite, bus skaniau).

Vandenį užvirinti ir užpilti kmynus. Šiltame piene ištirpinti medų ir mieles. Supilti vandenį su kmynais ir sudėti miltus.

Tešlą minkiau apie 20 min. vis pasišlapindama rankas. Lyginant su plikyta duona, tai šios duonos minkymas tikras malonumas :) Po 5 min. minkymo tešla iškarto pasidarė paklusni. Išminkius sudėjau į aliejumi išteptą kepimo formą, nuglosčiau drėgnomis rankomis ir kildinau 1 val. Kepiau 220 laipsnių orkaitėje apie 15min, paskui sumažinau temperatūrą iki 190 ir dar kepiau 45 min.

Kadangi turiu duonkepę, tai duoną minkau vistiek pati (nes dauguma duonkepių neišminko rupių miltų duonos). O paskui įdedu į duonkepę, pasirenku rupių miltų duonos kepimo funkciją ir kildina bei kepa duona duonkepė.

Paskutinį kartą vietoj kvietinių miltų dėjau antros rūšies kvietinius miltus ir duonytė išėjo tamsiai ruda, kap ruginė. Labai skani

Patiko (37)

Rodyk draugams

komentarai (16) | “Duona su mielėmis”

  1.   seksas rašo:

    mmmm skanu

  2.   zivile rašo:

    labai skani duonelė gavosi pagal šį receptą, super!!!!!!!

  3.   ula rašo:

    šIANDIEN KEPSIU,BET NEDĖSIU PIENO,KAŽIN AR IŠEIS.

  4.   meduve rašo:

    Jeigu pieno nedėsite, tai vietoje jo turite pilti vandens, arba mažinti produktų proporcijas. Asmeniškai man, skaniau kai įsipila pienas:)

  5.   nelita rašo:

    receptas patiko, skonis geras tik man nesigavo, viduje paliko žalia :( šiandien dar kartą mėginsiu, tikiuosi sėkmingai
    p.s. truputis info apie duoną, tikiuosi privers susimąstyti http://www.tv3play.lt/program/paskutineinstancija

  6.   meduve rašo:

    o man ji visada išeina. Vienas geriausiu receptu

  7.   jollka rašo:

    puiki duonelė, ačiū.

  8.   Сeргeй rašo:

    Aciu, geras receptas!

  9.   kristina rašo:

    skanu,ir paprasta

  10.   Vytaute rašo:

    TOBULA duona!!!! Pavyko iš pirmo karto. Aciu, uz recepta!

  11.   Renata rašo:

    per pirmas 15 min duonos virsus labai apskrudo…. o pato duona sukrito, dariau viska taip kaip aprasyta

  12.   Lija rašo:

    Tikra duonytė su raugu, o ne su mielėmis.Aš kepu su raugu,su mielėmis galima ir parduotuvėje nusipirkti.

  13.   Agne rašo:

    Iskepta duona buvo labai kieta. Ka reiketu daryti?

  14.   Agne rašo:

    Iskepta duona buvo labai kieta. Ka reiketu daryti.

  15.   Mindaugas rašo:

    Duona medine, tesla nepakilo kepant… Gal del tos 220 C temperaturos soko?

  16.   Dovilė rašo:

    Skani duona, nors man ji visada sukrenta.. nesuprantu.. būna gerai iškepus, nesusmegus, ne žalia, bet sukritus per vidurį.. tai nekaip atrodo.. riekelė kaspino formos :D gal dėl to, kad aš nemaišau su kvietiniais miltais. o tik iš ruginių..?

Rašyk komentarą