BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Varškės vyniotinis Kelmas

Norėjosi paprasto, lengvo vyniotinio vakarui. Viskas padaryta per vieną dieną ir ta pačią dieną suvalgyta :) Tik dėl to, jog buvo labai karšta diena su šokoladu dirbti beveik nėjo. Čia man pamoka ateičiai, kad nereikia vasaros dienomis daryti tokiu mandrysčių :)

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
4 v.š. cukraus;
4 v.š miltų;
0.5 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakti iki putų. Suberti cukrų ir dar plakti apie minutę. Tada įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Iškepusį biskvitą tuoj pat nuimti nuo kepimo popieriaus ir susukti į ritinį. Taip leisti jam atvėsti.

Per tą laiką gaminame kremą:

300 g. varškės;
50 g. grietinėlės (galima ir daugiau);
cukraus pagal skonį;
aguonų pagal poreikį.

Varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standumo ir įmaišome į varškę. Pridedame aguonų.

Biskvitą išvyniojame, aptepame įdaru (truputį pasilikti vyniotinio aptepimui) ir susukame į vyniotinį. Galima padarytą vyniotinį susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.

Puošimui ištirpiname 100-150g. juodojo šokolado. Jį plonu sluoksniu tepame ant pasiruošto kepimo popieriaus ir leidžiame sustingti. Kadangi buvo karšta diena, tai aš iškarto dėjau šokoladą į šaldytuvą. Per kelias minutes jis man sustingo. Vyniotinį aptepame kremo likučiu. Sustingusį šokoladą peiliu supjaustome į nelygius gabaliukus, imame po vieną ir dedame ant vyniotinio.

Patiko (2)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Varškės vyniotinis Kelmas”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    labai neblogas receptas, aciu uz ji.

Rašyk komentarą