BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Tortas Ramunė

Tai buvo planuotas Mamyčių dienai torčiukas:) kam daugiau, jei ne mamoms. Tokį tortą dariau pirmą kartą, bet turiu pasakyti, kad “blynas” tikrai neprisvilo. Atvirkščiai, 100 proc. pateisino lūkesčius. Kurie valgė, tai sakė, kad pats skaniausias iš mano darytų tortų: 10 iš 10 balų.

Tortas darytas pagal receptą “Pasigėrusi Šarlotė”, rastą supermama.lt (Cipciuko).

Biskvitui reikės:
4 kiaušiniai;
4 v.š. vandens;
120 g. cukraus;
vanilinio cukraus;
75 g. miltų;
50g. krakmolo;
1 su kaupu a.š. kepimo miltelių (recepte nurodyti 2 a.š.).

Kiaušinius išplakame su vandeniu (plakame apie 1 min.). Tada suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir dar plakame apie 1 min. Galiausiai sudedame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Tešlą supilame į kepimo skardą (į tą, kurioje sausainius reikia kepti) tiki prieš tai išklojame kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Iškepusį biskvitą iš karto nuimame nuo popieriau, sutepame norima uogiene (nereikia storai tepti) ir suvyniojame į vyniotinį. Aš pasidariau uogienių miksą: dėjau braškių, serbentų, mėlynių uogienes ir viską pertryniau blenderiu. Vyniotinį reikia susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Aš laikiau per naktį.

Kitą dieną vyniotinį supjaustome griežinėliais. Imame ne labai didelį dubenį, išklojame maistine plėvele ir apdėliojame vyniotinio griežinėliais dubenio sieneles. Gaminame kremą.

Kremui reikės:
400 ml. grietinėlės 36 proc. riebumo;
cukraus arba sukraus pudros pagal skonį;
žiupsnelis rūgščiosios druskelės;
5 g. želatinos;
4 v.š. vandens;
300 g. džiovintų slyvų (man užteko 200 g);
stiklinė slyvų likerio.

Džiovintas slyvas užpilame slyvų likeriu ir mirkome dvi paras. Išmirkusias slyvas supjaustome smulkiais gabaliukais. Grietinėlę išplakame su cukraus pudrą (aš rinkausi ją, o ne cukrų) ir žiupsneliu citrinos rūgštelės. Sudėti slyvas. Želatiną ištirpinti  4 v.š. vandens ir sudėti į kremą.

Šį kremą supilti į vyniotiniu išklotą dubenį. Ant viršaus sudėti likusius vyniotinio griežinėlius. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmus iš šaldytuvo, išversti tortą iš dubenio.

Štai taip atrodo nepapuoštas tortas:

Pats tortas puoštas morenginiu sviestiniu kremu.

Morenginis-sviestinis kremas:
2 kiaušinių baltymai;
3-3,5 v.š. vandens;
110 ml. cukraus;
140 g. sviesto.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Kiaušinių baltymus išplakame labai standžiai, taip kad galėtume peiliu pjauti.  Cukrų ir vandenį supilame į emaliuotą puodą ir verdame sirupą. Atsiminti, kad cukrus turi būti ištirpęs prieš sirupui pradedant virti tad nuolat maišome, o kai sirupas užverda, nebegalima maišyti. Sirupo tirštumą vis patikriname šakute. Gerai išviręs sirupas turi būti tirštas ir nenubėgti nuo šakutės. Įmerkus į vandenį šakutę su sirupu, ištraukus ir pravėsinus, sirupo likučiai turi būti kieti kaip saldainis. Siūloma tokį išvirusį sirupą su visu puodu sekundei įstatyti į dubenį su šaltu vandeniu (viskas turi vykti labai greitai, kad sirupas nepradėtų stingti). Tada visu greičiu plakdami baltymus pilame į juos karštą sirupą ir plakame plakame. Dedame po šaukštą sviesto. Vis plakame. Po truputi masė ims darytis gūdėta ir panaši į perplaką sviestą, bet plakame toliau ir  pamatysite, kaip tuoj pasidarys gražios konsistencijos kremas :) sudedame norimus dažus, kvapus. Ir puošiame tortą  :) Tik kitą kartą daryčiau daugiau kremo, nes vos vos užtekau.

Žiedlapiai daryti iš cukrinės masės. Ir sukišti į jau papuoštą tortą.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą