BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

mano blogas

Tortas “Rafaelo”

meduve ● 2010-02-17

Recepto šaltinis

Visi internete giria šį tortą tad nusprendžiau ir aš pabandyti jį pasigaminti. Turiu pasakyti, kad tikrai nesudėtinga. Biskvitas iškepė kuo puikiausiai, o pertepimai gavosi labai gaivūs. Išvada: vienas skaniausių tortų pasaulyje :) Tikrai kepsiu dar karta :)

Biskvitas (23-24 cm), bet mano kepimo forma tik 18 cm.,  tad visas proporcijas sumažinau trečdaliu:
5 dideli kiaušiniai;                                    3 kiaušinių;
230 g. cukraus;                                       153 g. cukraus;
1 arb.š. vanilės esencijos;
65 g. aliejaus;                                          44 g. aliejaus;
230 g. miltų;                                           153 g. miltų;
20 g. kepimo miltelių.                             13 g. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės. Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Aš kepiau po viena biskvitą 10-15 min. Labai gerai iškepė ir nereikėjo vargti perpjaunant.

Kremui:
1 indelis (385 g)
kondensuoto pieno;
180 g. sviesto (82 proc. riebumo);
450 g. grietinėlės (geriau 36 proc.);
2 pakeliai grietinėlės standiklio;
50 g. kokoso drožlių.
Jeigu biskvitas 18 cm, tai kremo proporcijas mažinti trečdaliu:
256 g. arba 1/3 indelio kondensuoto pieno;
120 g. sviesto;
300 g. grietinėlės;
1,5 arba 1 pakelis grietinėlės standiklio;
33 g. kokoso drožlių (galima ir daugiau).

Sviestą ir kondensuotą pieną palikti per naktį kambaryje. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu. Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:
1 stiklinė vandens;
truputis citrinų sulčių;
1 a.š. cukraus.

Torto surinkimas:
1. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
2. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
3. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
4. Torto paviršių išlyginti, apibarstyti kokoso drožlėmis ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
5. Aplinkui tortą galima “priklijuoti” biskvitinius pirštelius. Papuošti šokoladinėmis rožėmis arba saldainių draže iš jų sulipdant kalną (įmerkiame rutuliukus kelioms sekundėms į sirupą ir klijuojame vienas ant kito).

Kadangi man dar liko kremo (patartina mažinti kremo proporcijas), tai nusprendžiau iškepti sausainių. Į kremą įmušiau vieną kiaušinį ir įmaišiau miltų. Štai kas išėjo :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

Gairės:

Komentarai (17) : "Tortas “Rafaelo”"

1 | zivile

2010-02-17 ● 13:07

super atrodo ir turbut labai skanu :)

2 | Asta

2010-02-17 ● 22:49

Meduve, labai gražus ir toks jaukus tortukas! :) Ir sausainiukai tikrai puiki mintis, labai mieli :)

3 | meduve

2010-02-18 ● 16:43

Aciu aciu :)tai mano pirmas blynas, kaip sakoma:)

4 | Dar pora torčiukų :)

2011-02-23 ● 14:31

[...] Viduje tortas Rafaelo [...]

5 | Gabriele

2011-07-18 ● 09:40

Ir aš pabandžiau šį tortuką pagaminti - nuostabu, tikrai kepsiu dar kartą :) Dėkoju už receptą, tik koks ,,Raffaello” be riešutų? Aš naudojau migdolo riešutus - skonis kaip tikrų raffaello saldainių, ir netgi dar skaniau :) Rekomenduoju ir jums pamėginti!

6 | DEIMANTE

2011-08-16 ● 11:16

VIETOJ KONDENSUOTO PIENO GAL GALIMA DETI SUTIRSTINTA PIENA? AR YRA KOKS SKIRTUMAS? :)

7 | Erika

2011-09-10 ● 02:43

Na kondensuotas pienas tai ir yra sutirstintas saldintas pienas:) rytoj ir as meginsiu pagaminti si torciuka:)

8 | giedre

2011-11-07 ● 13:40

o kas cia per grietineles standiklis?kaip zelatinas ar ka?

9 | giedre

2011-11-07 ● 13:52

Gabriele o riesutukus i krema dejai?

10 | meduve

2011-11-14 ● 15:19

grietineles standiklis yra panasesnis i krakmola nei i zalatina :) jis neleidzi grietinelei istysti. Man sitame torte riesutai visai netinka. Bet del skonio, sakoma, nesigincysi:)

11 | rasa

2012-02-14 ● 19:44

sveiki, kaip tik surinkineju tortuka… viskas gavosi puikiai… tik va sulaistant biskvitus man tu sulciu pasirode labai jau daug, nes biskvitus sutepiau konditerine sluotele… ar laistant jis turi smarkiai sudrekes nuo sulciu?

12 | Gintare

2012-02-19 ● 23:54

sveiki, gyvenu uzsienyje ir nerandu nusipirkti grietineles standiklio, gal galeciau pakesti kuo kitu?:)

13 | meduve

2012-02-22 ● 15:05

tikrai zinau, kad uzsienyje jo yra. Pakeisti kazkuo kitu neiseis, nebent pirktumete 36proc riebumo grietinele - ji geriau issiplaka, taciau vistiek lieka tikimybe, kad kremas praskys. arba ireskokite grietineles su standikiai (skaityti grietineles sudedi)

14 | vaida

2012-03-22 ● 21:02

o kokiame skyriuje butu galima rasti grietineles standiklio?

15 | meduve

2012-03-23 ● 13:33

jis yra ten kur zelatina, pudingai, kvapai ir pan.

16 | vaida

2012-03-23 ● 19:16

aciu uz info. reiks nusipirkti :)

17 | Miško UogosTortas ‘Rafaello’ | Miško Uogos

2012-07-02 ● 22:06

[...] dariau pagal Astos užrašytą receptą, bet taip pat šį tortą galima rasti ir pas Neringą, ir čia, ir čia, ir [...]

Rašyti komentarą