BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Užkandžiai’ kategorija

Sūrio piršteliai

2010-12-30

Nebūčiau net patikėjus, kad atrasiu labai panašų į tikruosius sūrio pirštelius receptą. Esu klaipėdietė ir turbūt daugumai klaipėdiečių yra išlikęs neišdildomas prisiminimas apie valgytus sūrio pirštelius viename uostamiesčio bare. Daug metų bandžiau pasigaminti pati šį šedevrą. Dėje, nesėkmingai. O šįkart - eureka! Aš tikiu, jog receptas nėra visiškai toks pat, pagal kurį gaminami tikrieji piršteliai. Tačiau skonio atžvilgiu mane nukelia į tuos laikus, kai būdami studentai tuos pirštelius ir atradome.

Reikės:
30 g. sviesto;
100 g. miltų;
250 ml pieno;
druskos, pipirų;
200 g. sūrio;
2 kiaušiniai (ir daugiau);
2 v.š. miltų;
100 g. džiūvėsėlių (gali būti ir daugiau).

Mažame puodelyje ištirpiname svietą ir jame pakepiname miltus. Supilame pieną, sutarkuotą sūrį, beriame prieskonius ir maišome. Paverdame tol, kol masė taps tiršta. Nukeliame nuo viryklės ir plonu sluoksnių šį mišinį užtepame ant lygaus paviršiaus. Aš naudojau kepimo popierių. Leidžiame masei atvėsti.

Atvėsus susipjaustome norimo ilgio ir storio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, susukame į vamzdelį, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Galima vėl merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Asmeniškai man, taip skaniau, nes susidaro storesnė tešlos sienelė.

Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome šiltus su pomidorų ir majonezo padažu arba kt.

Rodyk draugams

Krepšeliai su pievagrybių įdaru

2010-08-04

Tikrai skanus vakarėlių užkandis

Pasigaminti krepšelius pagal šį receptą

Įdarui supjaustome pievagrybius (priklausomai nuo krepšelių kiekio) ir 1 svogūną (galima daugiau). Viską pakepiname keptuvėje. Ant iškepusių krepšelių dedame pasigaminto įdaro ir užtarkuojame sūriu. Orkaitėje kepame kol sūris gražiai išsilydo.

Rodyk draugams

Makaronų salotos su avokadu ir vištiena

2010-05-12

Išverdame makaronus, supjaustome 3 pomidorus, 1 avokadą, rūkytą vištieną, griežinėliais supjaustome 2/3 indelio juodųjų alyvuogių. Viską sumaišome. Įberiame druskos, pipirų, sojos padažo, pridedame porą šaukštų majonezo.

Rodyk draugams

Gaivios burokėlių salotos

2010-02-28

Kai norisi kažko tarp baltos mišrainės ir daržovių salotų ši mišrainė kaip tik :)

Reikės:
2-3 virtų burokėlių;
1 obuolys;
3-6 priklausomai nuo dydžio marinuoti agurkai;
puse ilgo šviežio agurko (kitokių šiuo metų laiku ir nėra);
mažas indelis konservuotų pupelių;
majonezo ir prieskonių.

Burokėlius, agurkus ir obuolį smulkiai supjaustome. Pridedame konservuotų pupelių ir sumaišome su vienu dideliu šaukštu majonezo. Paskaniname druska ir kt. norimais prieskoniais.

Rodyk draugams

Barankos :)

2010-02-21

Vis daugiau ir daugiau kalbama apie didžiuosiuose prekybos centruose esamus “nesveikus” maisto produktus. Laikraščiai pradėjo rašyti apie “parduotuvinės” duonos žalą, o ką jau bekalbėti, kad į vaikiškas barankas dedami konservantai. Baisu baisu….. bet ką daryti? Toks gyvenimas :) Tad vėl imu savo bliūdą ir minkau vaikui barankas :) Neklauskite recepto, nes tai paprasta mielinė tešla. Kitą kartą kepsiu plikytus riestainius. Užtat kitą dieną buvo labai skanu barankas sutepus majonezu, apdėjus dešra ir apibarsčius sūriu. Tokias “picas” pora minučių kepiau orkaitėje kol išsilydė sūris.

Rodyk draugams

Pyragėliai su žuvimi

2010-02-03
Tešla:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
1,5 stiklinės miltų;
1 v.š. grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
druskos.

Iš minėtų produktų suminkome tešlą.

Įdaras:
400 g šaldytų žuvų  file (dėjau daugiau);
1 kiaušinis;
kelios batono riekelės ir pieno joms išmirkyti;
nedidelis svogūnas;
maltų džiūvėsėlių;
žuvų prieskonių.

Žuvis sumalame kartu su piene išmirkytu batonu, pridedame pakepintą svogūną, įmušame kiaušinį, skaniname prieskoniais ir gerai išmaišome. Pridedame džiūvėsėlių, kad nebūtų įdaras skystas.

Iškočiojame tešlą. Supjaustome ją Stačiakampiais gabalėliais. Dedame įdaro ir gerai užspaudžiame kraštelius. Kepame aliejuje.

Skanu, bet antrą kartą nedarysiu.

Rodyk draugams

Įdaryti pievagrybiai

2009-12-24

Labai paprasta, bet nepasakyčiau, kad greita

Nupjauname pievagrybiams kotelius ir apverdame sūriame vandenyje (nepagailėkite drusko). Pasidarome įdarą. Aš supjausčiau rūkytą mėsą kubeliais, pridėjau druskos ir pipirų. Šiuo įdaru įdarome pievagrybius ir apibarstome sūriu. Manau būtų daug skaniau įdarą sumaišyti su majonezu bei pridėti sūrio.

Kapame orkaitėje kol išsilydo sūris.

Rodyk draugams

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele

2009-12-05

Labai paprasta ir greita.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Rodyk draugams

Baklažanų suktinukai

2009-11-10

Gana neįprastas užkandis.

Šiam patiekalui reikės:
baklažanų;
pomidorų;
smulkinto česnako;
majonezo;
druskos.

Baklažanus nulupame, supjaustome išilgai. Pabarstome druska ir paliekame pastovėti. Nupilame susidariusį skystį ir kiekvieną gabalėlį apkepame aliejuje. Servetėle nušluostome aliejaus perteklių.  Aptepame majonezu ir apibarstome česnaku. Dedame pomidoro skiltelę ir susukame. Persmeigiame smeigtuku.

Skanaus :)

Rodyk draugams

Grybų ir bulvių salotos

2009-11-10

Nors recepte nėra nurodyta kumpio, bet aš  įdėjau.

Reikės:
1 -1,5 stiklinės išmirkytų sūdytų grybų (dėjau pievagrybius ir visai skaniai buvo);
bulvių;
svogūno arba porų;
vieno didelio rūgštaus obuolio;
marinuotų agurkų;
smulkintų krapų;
majonezo. Vietoj jo galima daryti užpilą iš grietinės, šaukšto garstyčių ir šaukštelio cukraus.

Rodyk draugams