BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Šalti patiekalai’ kategorija

Makaronų salotos su avokadu ir vištiena

2010-05-12

Išverdame makaronus, supjaustome 3 pomidorus, 1 avokadą, rūkytą vištieną, griežinėliais supjaustome 2/3 indelio juodųjų alyvuogių. Viską sumaišome. Įberiame druskos, pipirų, sojos padažo, pridedame porą šaukštų majonezo.

Rodyk draugams

Gaivios burokėlių salotos

2010-02-28

Kai norisi kažko tarp baltos mišrainės ir daržovių salotų ši mišrainė kaip tik :)

Reikės:
2-3 virtų burokėlių;
1 obuolys;
3-6 priklausomai nuo dydžio marinuoti agurkai;
puse ilgo šviežio agurko (kitokių šiuo metų laiku ir nėra);
mažas indelis konservuotų pupelių;
majonezo ir prieskonių.

Burokėlius, agurkus ir obuolį smulkiai supjaustome. Pridedame konservuotų pupelių ir sumaišome su vienu dideliu šaukštu majonezo. Paskaniname druska ir kt. norimais prieskoniais.

Rodyk draugams

Pyragėliai su žuvimi

2010-02-03
Tešla:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
1,5 stiklinės miltų;
1 v.š. grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
druskos.

Iš minėtų produktų suminkome tešlą.

Įdaras:
400 g šaldytų žuvų  file (dėjau daugiau);
1 kiaušinis;
kelios batono riekelės ir pieno joms išmirkyti;
nedidelis svogūnas;
maltų džiūvėsėlių;
žuvų prieskonių.

Žuvis sumalame kartu su piene išmirkytu batonu, pridedame pakepintą svogūną, įmušame kiaušinį, skaniname prieskoniais ir gerai išmaišome. Pridedame džiūvėsėlių, kad nebūtų įdaras skystas.

Iškočiojame tešlą. Supjaustome ją Stačiakampiais gabalėliais. Dedame įdaro ir gerai užspaudžiame kraštelius. Kepame aliejuje.

Skanu, bet antrą kartą nedarysiu.

Rodyk draugams

Kepta kiaulienos nugarinė

2009-11-23

Iš vakaro mėsą pamarinuoti druska ir kt. prieskoniais.

Prieš kepant išspausti česnako ir įtrinti visą mėsą. Kepti orkaitėje suvyniotą į foliją 1 val.

Nežinau ar kepčiau antrą kartą, nes mėsa gaunasi kietoka. Gal rinkčiausi kiaulienos kumpį ar mentę.

Rodyk draugams

Grybų ir bulvių salotos

2009-11-10

Nors recepte nėra nurodyta kumpio, bet aš  įdėjau.

Reikės:
1 -1,5 stiklinės išmirkytų sūdytų grybų (dėjau pievagrybius ir visai skaniai buvo);
bulvių;
svogūno arba porų;
vieno didelio rūgštaus obuolio;
marinuotų agurkų;
smulkintų krapų;
majonezo. Vietoj jo galima daryti užpilą iš grietinės, šaukšto garstyčių ir šaukštelio cukraus.

Rodyk draugams

Naminis mėsos vyniotinis

2009-11-06

1 kg kiaulienos kumpio;
0,5 kg kiaulienos faršo (gali buti maišytas su jautiena);
3 kiaušinių;
druskos, pipirų, česnako miltelių, smulkintų lauro lapelių;
kepimo rankovės.

Kiaulienos kumpį supjaustome išilgai plonais gabalais - panašiai kaip kepsniams. Mėsa pamušame. Apibarstome druska. Aš vieną pusę apibarstau česnaku ir lauro lapeliais, o kitą - pipirais.

Kepimo rankovę perkerpame išilgai. Dedame ant jos pamuštos mėsos gabalus formuodami vyniotinį.

Į mėsos faršą dedame norimus prieskonius. Įmušame vieną kiaušinį. Likusius 2 kiaušinius išplakame ir iškepame keptuvėje. Ant kiaulienos kumpio dedame iškeptą kiaušinienę, o ant viršaus sudedame faršą. Kartais dar uždedu petražolių.

Atsargiai susukame, suvyniojame į kepimo rankovę. Užrišame virvele vyniotinio galus ir tada tvirtai perrišame patį vyniotinį.

Galima virti dviem būdais: virti dideliame puode vandenyje arba jeigu turite - garpuodyje. Tiek viename, tiek kitame reikia virti 2 val. Man skanesnis vyniotinis, virtas garpuodyje.

Išvirusį vyniotinį reikia suslėgti. Aš jį dedu į kepimo skardą ir ant viršaus uždedu sunkią skrynią. Taip reikia palaikyti per naktį.

Rodyk draugams

Silkė su pupelėmis

2009-11-01
2 silkių išklotinės;              
1 konservuotų pupelių raudoname padaže dėžutė;
5 morkos;
1 didelis svogūnas;
pomidorų padažo.

Nulupame nuo silkių skūrelę ir supjaustome. Svogūną susipjaustome ir pakepiname. Sumaišome visus produktus, pridedame pomidorų padažo.

Rodyk draugams

Keptas mėsos vyniotinis

2009-10-19

Šiandien vėl dviratį išradinėju iš naujo:) Sugalvojau kepti mėsos vyniotinį. Niekada tokio gėrio dar neteko daryti, bet kaip sakoma, viskam yra pirmas kartas.

Naršau internete, po savo turimas receptų knygas, bet visiems mėsos vyniotiniams pagaminti reikia daugiau produktų nei kad aš šiuo metu turiu. Į parduotuvę eiti tingiu, į turgų tuo labiau. O dar ir lyti pradėjo. Juk neisiu su vaiku per lietų. Tenka improvizuoti. Ir štai koks tas mano mėsos vyniotinis:

1 kg. kiaulienos kumpio;
500 g. kiaulienos faršo;
2 kiaušiniai;
prieskoniai: česnako milteliai, smulkinti lauro lapeliai, druska, pipirai, petražolės.

Mėsą susipjausčiau ir gabalėlius pamušiau. Įtryniau gabalėlių abi puses česnaku, druska, lauro lapeliais ir pipirais. Pipirų galėjau dėti daugiau, bet pabijojau dėl česnako. Galvojau, kad ir taip bus aštru. O klydau.

Į faršą irgi įdedame prieskonių ir smulkintas petražoles. Išsiviriau kiaušinius.

Ant kepimo folijos susidėliojau pamuštą kiaulieną (kuo stambesni kiaulienos gabalai tuo geriau susukti vyniotinį). Ant viršaus dėjau faršą, išlyginau. Į vidurį sudėjau kiaušinius ir susukau vyniotinį. Siūlu perrišau išilgai, o tik po to skersai. Susukau į foliją ir kepiau 170 laipsnių temperatūroje 1,5-2 val.

Išėjo tikrai labai skanus:)

Rodyk draugams