BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Ruošiame roges žiemai’ kategorija

Pomidorų padažas

2009-10-13

Pagal receptą reikia taip daryti:                 O aš dariau taip:

3 kg. pomidorų,                                                  dėjau 1,5-2 kg pomidorų;
10 galvučių svogūnų,                                         3 svogūnai;
2 stiklinės cukraus,                                            0,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto,                                                   0,5 stiklinės acto;
5 v.š. druskos,                                                   1 v.š. druskos;
2 a.š. pipirų,                                                      1 a.š. pipirų;
1 a.š. cinamono,                                               0,5 a.š. cinamono;
4 paprikos.                                                        2 paprikos.

Viską reikia sumalti. Rašo, kad tai galima padryti ir bulvių tarkvimo mašina. Pagalvojau, o kuo tada prastesnė sulčiaspaudė. Taigi, sudėjau pomidorus, 2 svogūnus ir 1 papriką į sulčiaspaudę. Kadangi dariau pirmą kartą, tai nusprendžiau likusius produktus sutarkuoti. Kitą kartą kai darysiu, tai viską dėsiu į sulčiaspaudę.

Taigi, gautą padažą pilame į puodą ir verdame ant silpnos ugnies 1,5 val. vis nugraibant putas. Baigiant virti, puse stiklinės vandens sumaišome su 2 v.š. krakmolo ir pilame į puodą. Bet aš pyliau mažiau vandens ir dėjau tik 1 šaukštą krakmolo, nes dariau mažesnį padažo kiekį. Taip paverdame 3 min ir pilame į tris stiklainius.

Galiu pasakyti, kad iš tokios normos man išėjo pagaminti 700ml padažo :)

Rodyk draugams

Moliūgo konservavimas I

2009-10-09

Taip konservuoti moliūgai tiks tiek pyragui kepti tiek garnyrui prie mėsos

Marinatas:

600 ml. vandens;
1 stiklinė vyno acto;
1 a.š. druskos;
keletas lauro lapelių, kvepiančiųjų pipirų, gvazdikėlių, imbiero, kaliandros sėklų, čiobrelio.

Moliūgą susipjaustome gabaliukais ir 4 min. paverdame. Sudedame į paruoštus stiklainius. Išverdame marinatą ir užpilame moliūgo gabalėlius. Užsuktus stiklainius dar reikia pakaitinti puode su vandeniu arba orkaitėje 95 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Rodyk draugams

Patys skaniausi marinuoti agurkai

2009-09-24

Marinatas:

1l. vandens;
1 v.š. druskos;
1 v.š. cukraus;
1 a.š citrinos rūgštelės.

Agurkus, krapus, vyšnių lapus nuplikyti verdančiu vandeniu. Sudėti į paruoštus stiklainius. Nepamiršti - vienam stiklainiui viena skiltelė česnako.

Pasiruošti daugiau marinato ir karštą supilti ant agurkų. Palaikyti 10min. ir nupilti marinatą nuo agurkų atgal į puodą. Pakatinti ir vėl supilti ant agurkų. Iš viso taip reikia daryti 3 kartus. Tik po 3 karto galima uždaryti stiklainius su agurkais. Uždaryti stiklainiai yra apverčiami dangteliu į apačią ir užklojami kokia kaldra, kailiniais ar kt. Taip paliekame nakčiai. O rytą galima nešti į rūsį :)

Rodyk draugams

Persikų ir bananų tyrė ne tik vaikams:)

2009-08-21
2 persikai;
0,5 banano

Persikus nulpupti, supjaustyti gabalėliais ir pavirti 10 min. Išvirus sutrinti su bananu.Nebūčiau pagalvojusi, kad tokia skani tyrė:)

Rodyk draugams

Mišrainė su cukinija

2009-08-21
viena didelė cukinija;
5  morkos;
3 vidutinio dydžio paprikos;
1 indelis koncervuotų ananasų;
poras arba cvogūnas.

Daržoves supjaustome gabaliukais, užpilame vandeniu ir troškiname apie 50 min.

Kai daržovės išsitroškina, nupilame sultinį ir supilame marinatą.

Marinatas:
nedidelė stiklinė aliejaus;
0,5 stiklinės acto;
1,5 stiklinės pomidorų padažo;
šaukštas cukraus;
šaukštas druskos,
šaukštas krakmolo;
puse šaukštelio čili pipirų.

Užpilame šį marinatą ant daržovių. Dar pakaitiname porą minučių ir dedame į stiklainius.

Rodyk draugams