BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘žuvis’ kategorija

Bulvės įdarytos silke

2010-04-16

Skamba tikrai įdomiai. Bulvės įdarytos mėsa, kaip ir suprantama. Žuvimi - dar dar įmanoma, o čia silke! Pagalvojau, kad turėtų būti visai neblogai. Nepatiks, daugiau nedarysiu. Tačiau visai skaniai buvo, ir netgi ryžčiausi daryti antrą kartą :)

Proporcijų nelabai pamenu, o ir jos nėra jau tokios svarbios. Daug kas priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus ir nuo bulvių didumo. Kaip tyčia pas mus buvo likusios tik mažos bulvikės. Ką padarysi, valgyti norisi, tad teko suktis su jomis.

Bulves apvirti. Geriau tegul būna labiau išvirusios nei pusžalės. Tada išskobti bulvių vidų. Tarkius aš išmečiau lauk, nes turėjau labai daug įdaro prisidariusi. Jei norite, tarkius galite sudėti į įdarą.

Įdarui smulkiai smulkiai supjausčiau silkę. Supjausčiau ir apkepinau vieną svogūną. Įtarkavau virtos morkos. Įbėriau pipirų ir viską sumaišiau su tarkuotu sūriu.

Šiuo įdaru įdarome bulves ir kepame orkaitėje kol sūris išsilydo.

Rodyk draugams

Tuno kepsneliai

2010-03-15

Gavėnios penktadienis - pasniko diena, tai reiškia kad negalima valgyti mėsos. Iš tiesų reikėtų susilaikyti ir dar nuo kai kurių dalykų, bet mano virtuvėje svarbiausia yra tai, kad šią dieną gaminu ką nors iš žuvies.

Pasiūlysiu labai paprastą receptą :)

4 asmenims pavalgyti reikės:
2 dėžutės smulkinto tuno savo sultyse;
8 bulvės;
petražolių (šviežių arba šaldytų);
džiūvėsėlių;
1 kiaušinis.

Bulves nuskutame ir išverdame. Dar šiltas sutriname. Įmaišome tuną ir smulkintas petražoles. Įdedame druskos, pipirų, šaukštą bulvių krakmolo bei džiūvėsėlių. Pasiimame du dubenėlius. Į vieną įsiberiame džiūvėsėlių, kitame išsiplakame kiaušinį. Iš bulvių-tuno masės formuojame kepsnelius, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir vėl apvoliojame džiūvėsėliuose. Įspėju, jeigu į kiaušinio plakinį įmerksite visą kepsnelį, tai jis juk suirs. Aš dariau taip: pavilgiau viena kepsnelio šoną į kiaušinį ir iškarto apibarsčiau džiūvėsėliais. Tada kitą šoną ir t.t. Kitą kartą kai kepiau, į bulvių masę įmušiau kiaušinį, formavau blynukus ir kepiau keptuvėje nevoliojusi džiūvėseliuose.

Kepti keptuvėje su aliejumi. Gaunasi kažkas panašaus į žemaičių blynus:) Man patiko

Prie šių kepsnelių - blynų tinka toks padažas:

Ištirpiname keptuvėje gabalėlį sviesto. Beriame šaukštą miltų ir maišome kol gausis šviesiai gelsva masė. Tada supilame stiklinę pieno ir užviriname. Nepamirštame prieskonių. Nukeliame nuo ugnies ir suberiame tarkuotą sūrį (atsižvelgdami į norimą padažo tirštumą).

Rodyk draugams

Pyragėliai su žuvimi

2010-02-03
Tešla:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
1,5 stiklinės miltų;
1 v.š. grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
druskos.

Iš minėtų produktų suminkome tešlą.

Įdaras:
400 g šaldytų žuvų  file (dėjau daugiau);
1 kiaušinis;
kelios batono riekelės ir pieno joms išmirkyti;
nedidelis svogūnas;
maltų džiūvėsėlių;
žuvų prieskonių.

Žuvis sumalame kartu su piene išmirkytu batonu, pridedame pakepintą svogūną, įmušame kiaušinį, skaniname prieskoniais ir gerai išmaišome. Pridedame džiūvėsėlių, kad nebūtų įdaras skystas.

Iškočiojame tešlą. Supjaustome ją Stačiakampiais gabalėliais. Dedame įdaro ir gerai užspaudžiame kraštelius. Kepame aliejuje.

Skanu, bet antrą kartą nedarysiu.

Rodyk draugams

Žuvies kotletai su varške

2010-02-03

Tikrai labai skanus patiekalas. Rekomenduoju :)

Reikia sumalti 1 kg. žuvies su 1 svogūnų (dėjau tik puse ir nemaliau, o smulkiai supjausčiau). Įmušame 1-2 kiaušinius (priklausomai nuo jų dydžio), įmaišome 4 v.š. manų kruopų, 200 g. varškės. Dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome ir formuojame maltinius. Juos gerai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje.

Padažui reikės:
žuvies sultinio;
maltų pipirų, druskos;
laurų lapelių;
svogūno;
1 v.š. sviesto;
šaukštelis miltų;
3 v.š. grietinės.

Išsiverdame žuvies sultinį. Įmaišome prieskonius. Keptuvėje su sviestu pakepiname svogūną ir įmaišome į sultinį. Beriame miltus. Užviriname. Sudedame grietinę. JEigu padažas per skystas, dar įdedame miltų.

Tikrai labai skanu:) ir neina suprasti, kad maltiniai yra su varške :)

Rodyk draugams

Folijoje kepta žuvis

2010-02-02

Internete labai daug receptų siūlančių išsikepti žuvį folijoje. Praktiškai, galima kepti bet kokią žuvį ir dėti tai, ką turite šaldytuve. Aš kepiau lydekos file su morkomis.

Žuvį gerai įtriname prieskoniais, apšlakstome citrinos sultimis. Sutarkuojame 3-4 morkas, supjaustome 1 svogūną pusžiedžiais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. Ant folijos lakšto dedame morkų, o ant jų - žuvį. Aš dar apibarsčiau paprikos gabalėliais. Užspaudžiame folijos galus ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Tada folijos viršų nuplėšiame ir apibarstome tarkuotu sūriu. Dar pakepame apie 10 min.

Rodyk draugams

Kinų virtuvė: Traški žuvis su saldžiarūkščiu padažu

2010-01-20

Tikrai ne vieną sykį darytas patiekalas.

Šiam patiekalui reikės:
X g. menkės filė;
1 stiklinė bulvių krakmolo (patariama kukurūzų, kai kur vietoje krakmolo siūloma naudoti kukurūzų miltus, bet skonis nuo to nenukenčia);
1 kiaušinio baltymas.

Parašysiu kaip aš darau. Menkę supjaustau vieno kąsnio gabalėliais. Kartais užpilu juodojo sojos padažo ir palieku porai val., o kartais pabarstau tik druska ir pipirais. Išplaku kiaušinio baltymą (lengvai, nereikia iki standžių putų plakti). Užpilu ant žuvies ir sumaišau. Užpilu krakmolo ir išmaišau. Tai yra greitesnis kelias nei kiekvieną žuvies gabalėlį merkti į kiaušinio baltymą, o tada į krakmolą. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir dedame po viena žuvies gabalėlį.

Padažas nr.1:
1,5 stiklinės ananasų sulčių;
1 -2 česnako skiltelės;
porą šaukštelių citrinos sulčių;
1 didelis šaukštas medaus;
porą šaukštų sojos padažo;
krakmolo.

Į keptuvę ar į kokį katilėlį supilame ananasų sultis. Užverdame. Sudedame smulkintą česnaką, pilame sojos padažą, dedame medaus. Išmaišome. Po truputi pilame citrinos sultis ir vis ragaujame. Mano šeimynai nepatinka rūgštūs patiekalai, tad į padažą dedu labai mažai citrinos. O rekomenduojama sudėti visos citrinos sultis. Dar man patinka įdėti aitriosios paprikos. Tada ne vien tik saldžiai rūgštu, bet ir aštru :) Tiesa, pačioje pabaigoje dedame krakmolo, kad padažas būtų tirštesnis.

Padažas nr.2:
1 a.š. imbiero;
1 skiltelė česnako;
3 v.š. sojos padažo;
1 v.š. medaus;
1 stiklinė balto sauso vyno (kai neturiu dedu vandens ir visai skaniai išeina);
krakmolo, aitriosios paprikos.

Smulkintą česnako skiltelę apkepiname su imbiero milteliai. Pilame sojos padažą ir sudedame likusius produktus. Ant pačio galo įmaišome krakmolo, kad padažas būtų tirštesnis.

Dar yra 3 padažo variantas, bet neberandu jo recepto.

Rodyk draugams

Menkė su vyno ir sūrio padažu

2009-12-30
Reikės:
750 g. menkės (galima ir daugiau:).
Padažui:
sviesto;
puse smulkiai supjaustyto svogūno;
250 g. supjaustytų grybų (dėjau pievagrybius);
1 stiklinė daržovių sultinio;
0,5 stiklinės balto sauso vyno;
0,5 stiklinės juodos duonos minkštimo;
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio;
druskos, aitriosios paprikos.

Žuvį supjaustome gabalėliais. Pasūdome ir sudedame į riebalais ištepta kepimo indą. Ištirpiname keptuvėje sviestą ir apkepiname svogūną bei grybus. Supilame sultinį ir vyną. Troškiname 15 min. Sudedame duonos minkštimą ir dar troškiname 5 min. Tiek ilgai verdant man visiškai nebeliko skysčio padaže tad dar įpyliau puse stiklinės sultinio. Nuimame nuo ugnies ir sudedame tarkuotą sūrį bei likusius prieskonius. Gautą masę uždedame ant žuvies. Kepame orkaitėje 180 laipsnių karštyje apie 30 min.

Rodyk draugams

Žuvies suktinukai su vyno padažu

2009-11-30
Šiam patiekalui reikės:
1 kg. žuvies file;
keli šaukštai grietinėlės;
1 kiaušinio baltymas;
citrinų sulčių;
žuvies sultinio, druskos ir kt prieskonių.

0,8 kg. filė supjaustyti kažkur 8-9 cm. ilgio gabalėliais. Juos apšlakstome citrinų sultimis, druska ir kt. prieskoniais. Dedame valandai į šaldytuvą.

Likusią žuvies file sumalame. Aš naudojau blenderį. Išplakame kiaušinio baltymą ir sudedame į bendrą masę. Pilame grietinėlę, dedame druskos ir kt. prieskonių. Ant kiekvieno file gabalėlio dedame šios masės ir susukame. Susmeigiame smeigtukais. Manau būtų daug geriau naudoti nepjaustytus file gabalus.

Suktinukus sudedame į kepimo indą, įpilame žuvies sultinio (aš jo neturėjau, tad pasidariau paprastą sultinį ir nuo to skonis nei kiek nenukentėjo) ir kepame orkaitėje apie 15 min.

Vyno padažas:
2 šaukštai sauso vyno;
svogūnas;
stiklinė žuvies sultinys;
šaukštas sviesto;
šaukštas miltų;
kiaušinio trinys;
stiklinė grietinėlės;
druska, petražolė ir kt prieskoniai.

Ištirpiname šaukštą sviesto, įberiame miltų ir apkepiname. Tada pilame žuvies sultinį. Sudedame prieskonius ir smulkintą svogūną. Įpilame grietinėlės ir vyno. Užvirti ir ataušinti. Kai padažas atauš iki 70 laipsnių, supilti gerai išplaktą kiaušinio trynį (šito veiksmo aš nedariau).

Iškepusius žuvies suktinukus apipilame šiuo padažu:)

Rodyk draugams

Žuvies piršteliai

2009-09-21

Kažkur 700g. šaldytai jūros lydekos file reikės:

1 kiaušinio;
80g. varškės;
100g. pieno;
80g. miltų;
druskos; pipirų; galima česnako ir kt. žalumynų.

Iš šių produktų pasidarome tešlą. Žuvį susipjaustome gabaliukais. Pašlakstome citrina, apibarstome druska. Merkiame į tešlą ir kepame aliejuje.Kuo tešlos daugiau ant žuvies, tuo skaniau:)

Rodyk draugams

Žuvis su sūriu

2009-09-08

Šis patiekalas mūsų virtuvėje yra vienas dažnesnių. Nesvarbu kokia žuvis: menkė ar jūros lydeka. Kiekis priklauso nuo žmonių skaičiaus.Taigi, atšaldytą žuvies file pamarinuojame su prieskoniais, apšlakstome citinos sultimis ir paliekame porai val.

Susitarkuojame lydytą sūrį. Čia irgi priklauso nuo to kaip mėgstate patiekalus su sūriu. Mums kuo daugiau, tuo skaniau:) Aš dar mėgstu į sūrį įmaišyti česnako miltelių. tuomet būna dar skaniau.

Išplakame su šakute vieną kiaušinį, o jeigu darome dideliai šeimynai, tai du kiaušinius. Išbandžiau, kad yra skaniau, kai sūris sudedamas į kiaušinio plakinį, nei žuvis pamirkoma kiaušinyje, o paskui apvoliojama sūryje. Iš abiejų pusių reikia žuvį aptepti kiaušinio ir sūrio mišiniu ir dėti kepti į keptuvę. Neskubėkite žuvies apversti. Tegul gerai apkepa sūris. Jeigu žuvis bus per anksti apversta, ji “sugrius”. Šiuo atveju, sūris turi tiesiog sukepti.

Labai skanu su šiltomis bulvėmis ir ankščiau mano aprašyta cukinijų mišraine:)

Rodyk draugams