BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Paukštiena’ kategorija

Netikras zuikis iš kalakutienos

2010-09-14

Idėją nusižiūrėjau internete, kad ne tik zuikiai būna iš kiaulienos mėsos faršo, bet galima daryti ir iš kalakutienos. Niekada iki šiol neteko nei daryti nei ragauti tokio zuikio. Dabar galiu pasakyti, jog tai dėmesio vertas patiekalas. Griežtų normų nėra: galima dėti tai ką tuo metu turite, tik bus daug skaniau jei prie visko dar įtarkuosite sūrio. Aš į savo netikrą zuikį dėjau kelias tarkuotas morkas. Įmušiau kiaušinį, įpyliau šlakelį pieno, pridėjau džiūvėsėlių, prieskonių, druskos ir sutarkavau kažkur 200 g fermentinio sūrio. Dar galima įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, kad kalakutienos faršo zuikis nebūtų toks sausas. Viską suverčiame į kepimo indą. Gerai jeigu turite pailgą keksams ar duonai kepti skirtą kepimo formą, o jeigu neturite nieko panašaus tai pasitiesiate folijos lakštą ir į jį susukame zuikį :) Belieka tik kepti. Kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 45min-1val, priklausomai nuo dydžio ir ar kepimo inde ar folijoje. Susuktą folijoje zuikį reikia kepti ilgiau.

Štai jums ir kasdienybės paįvairinimas. Skanaus :)

Rodyk draugams

Vištiena įdaryta obuoliais

2010-07-14

Kai tokia karšta vasara, pietums norisi ne vien tik sotaus, skanaus maisto, bet ir gaivaus.

Siūlau vištą įdaryta obuoliais. Vištą paruošiau kaip šitame recepte, tik į vidų pridėjau nuluptų ir per puse perpjautų obuolių. Sudėjau gal 3 obuolius ir užsiuvau. Kepiau orkaitėje (ne folijoje ir ne kepimo rankovėje, o paprastai) apie 1,5val. 180 laipsnių temperatūroje.

Rodyk draugams

“Pistacijų šokis”

2010-07-07

Šį patiekalą žinau jau senai. Nors jis ir vertas 10 balų pagal skanumą ir sotumą, tačiau mūsų namuose retokai daromas. Paskutinį kartą gaminau kažką panašaus svečiams nustebinti ir man pavyko:) nes įvairiausi mėsos  kotletai jau nusibodę, o darant karbonadus daugiau vargo nei ruošiant šį patiekalą.

Tikslių produktų proporcijų nenurodau, nes daug ką dedu tiesiog “iš akies”:)

Į mėsos faršą (šįkart jautienos ir kiaulienos 1,5 kg) įmušu 1 kiaušinį. Pridedu druskos, pipirų bei kt. prieskonių. Imu gerą saują pistacijų (galima ir daugiau) ir jas nuplikau. Susmulkinu bei įmaišau į mėsą. Beriu porą šaukštų džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišau. Kepimo indą ištepu riebalais, iškloju plonai pjaustyta šonine ir sudedu mėsą. Tolygiai paskirstau. Uždengiu ir kepu orkaitėje apie 1 val. 180 laipsnių orkaitėje.

Rekomenduoju valdyti su ryžiais :)

Rodyk draugams

Kalakutienos blauzdelės su raudonuoju vynu

2010-07-07

Idėjų šiam patiekalui sėmiausi šioje svetainėje

Turiu pasakyti, kad tai vienas skaniausių patiekalų. Sakiau daugiau niekada nebedarysiu vištienos blauzdelių, o pirksiu tik kalakutieną. Mums taip patiko:)

Kalakutienos blauzdeles iš vakaro įtryniau druska, pipirais ir saldžiąja paprika.  Palikau per naktį šaldytuve o ryte įpyliau stiklinę sausojo raudonojo vyno ir palikau marinuotis per visą dieną. Prieš kepant blauzdeles aptepti grietine ir sudėti į kepimo rankovę. Įpilti truputi vyno ir kepti 1 val. 180 laipsnių orkaitėje. Per valandą man blauzdelės kuo puikiausiai iškepė.

Rodyk draugams

Kalakutienos suktinukai su petražolėmis

2010-06-15

Tai patiekalas kurį galima valgyti karštą ir šaltą, kaip užkandį.

Kalakutienos file supjaustome gabalėliais ir pamušame juos. Suprieskoniaujame (druska, pipirai ir kt.) Petražoles smulkiai supjaustome ir užberiame ant mėsos gabaliukų. Susukame į vyniotinį. Kepimo rankovės maišelį sukarpome stačiakampiais gabalėliais atsižvelgiant į padarytų suktinukų dydį. Į šitą plėvelę suvyniojame suktinukus ir surišame siūlu. Kalakutienos suktinukus dėjau į garpuodį ir viriau 1 val. Neturint garpuodžio galima dėti į puodą su vandeniu ir taip pat virti 1 val. Man asmeniškai labiau patinka garpuodyje troškinti, nes tada mėsa būna sultingesnė.

Skanaus :)

Rodyk draugams

Kepta višta su vynu

2010-04-29

Yra daug receptų, kaip skaniai iškepti vištą. Šį receptą sužinojau iš savo draugės. Jeigu ne vienas toks gimtadienis, tai nebūčiau nei pagalvojusi taip vištos kepti. Su vynu iškepta višta yra labai sultinga ir minkšta.

Vištą reikia iš vakaro gerai ištrinti druska ir kt. prieskoniais. Nors druskos negailėjau, bet valgant norėjosi, kad būtų daugiau įdėta. Prieš kepant reikėtų vištą aptepti grietine. Tada įdėti į kepimo maišelį, vieną galą surišti o pro kitą įpilti stiklinę sausi balto vyno. Gerai užrišti ir kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1val.

Rodyk draugams

Višta įdaryta vaisiais

2010-02-08

Visada norėjau išsikepti vištą. Ilgai ieškojau internete recepto: višta su obuoliais, višta aptepta medumi, višta su ryžiais ir višta įdaryta vaisiais. Nusprendžiau paeksperimentuoti :)

Recepto šaltinis

Vištą įtryniau prieskoniais ir druska bei palikau per naktį (prieskonių negailėti).

Įdarui:
puodelio virtų ryžių;
0,5 stiklinės razinų;
1-2 obuoliai;
2 kriaušės;
1 bananas;
majonezo.

Vaisius susmulkinti ir sumaišyti su ryžiais. Pridėti majonezo, bet nepadauginti. Šiuo įdaru prikimšti vištą ir užsiūti. Siūloma dar pačią vištą aptepti majonezu, bet aš taip nedariau. Tik įsukau į kepimo foliją ir kepiau apie 1 val. Tada prakirpau foliją, kad vištos oda gražiai apskrustų ir dar pakepiau apie 30 min.

Skanu, bet reikėjo kepti dar ilgiau :)

Rodyk draugams

Kalakutiena su kriaušėmis

2010-01-24

Recepto šaltinis

Netikėjau, kad gali būti taip skanu :)

Kalakutiena supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir iškepti keptuvėje (skaniau kai dar patroškinama).

Imame 4 kriaušes ir smulkiai supjaustome. Patroškiname keptuvėje. Susmulkiname svogūną, česnaką ir apkepiname. Dedame puse šaukštelio kalendros, truputi rozmarino ir puse šaukštelio aitriosios paprikos. Sudedame kriaušes, įpilame stiklinę balto sauso vyno. Patroškiname 5 min. ir užpilame ant mėsos.

Rodyk draugams

Paukštienos suktinukai su grybais

2009-12-11

Dariau iš kalakutienos ir vištienos. Asmeniškai man skanesni iš kalakutienos. Atrodo, koks skirtumas - vistiek paukštiena, bet iš kalakutienos suktinukai yra sultingesni.

Taigi, mėsytę plonai pamušame. Apibarstome druska, pipirais ir kt. norimais prieskoniais.

Pievagrybius supjaustome ir pakepame kartu su pjaustytu svogūnu. Įdedame česnako.

Ant išmuštos paukštienos dedame grybų įdaro ir susukame. Surišame siūlu. Suktinukus sudedame į kepimo indą. Įpilame žuvies sultinio (1/3 indo). Pačius suktinukus apibarstome tarkuotu sviestu ir ant viršaus dar užbarstome džiūvėsėlių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Rodyk draugams

Dar vienas receptas su kalakutiena:)

2009-11-16

Greita vakarienė:

Kalakutieną susipjaustome pailgais gabaliukais ir pamarinuojame su norimais prieskoniais. Aš imu specialius paukštienai prieskonius. Tik dar pasižiūriu, kad sudėtyje nebūtų skonio stipriklių.

Pasidaromo kiaušinio plakinį: 2 kiaušiniai, 2 šaukštai krakmolo ir 2 dideli šaukštai su kaupu majonezo.

Kalakuto gabalėlius merkiame į plakinį ir kepame keptuvėje. Labai skanu su bulvių koše ir marinuotais burokėliais bei taure sauso balto vyno :)

Rodyk draugams