BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Kiauliena’ kategorija

“Pistacijų šokis”

2010-07-07

Šį patiekalą žinau jau senai. Nors jis ir vertas 10 balų pagal skanumą ir sotumą, tačiau mūsų namuose retokai daromas. Paskutinį kartą gaminau kažką panašaus svečiams nustebinti ir man pavyko:) nes įvairiausi mėsos  kotletai jau nusibodę, o darant karbonadus daugiau vargo nei ruošiant šį patiekalą.

Tikslių produktų proporcijų nenurodau, nes daug ką dedu tiesiog “iš akies”:)

Į mėsos faršą (šįkart jautienos ir kiaulienos 1,5 kg) įmušu 1 kiaušinį. Pridedu druskos, pipirų bei kt. prieskonių. Imu gerą saują pistacijų (galima ir daugiau) ir jas nuplikau. Susmulkinu bei įmaišau į mėsą. Beriu porą šaukštų džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišau. Kepimo indą ištepu riebalais, iškloju plonai pjaustyta šonine ir sudedu mėsą. Tolygiai paskirstau. Uždengiu ir kepu orkaitėje apie 1 val. 180 laipsnių orkaitėje.

Rekomenduoju valdyti su ryžiais :)

Rodyk draugams

Kiaulienos nugarinė kimšta varške

2010-06-18

Ar mėsa ir varškė suderinama kartu? Gal mitybos specialistai ir nerekomenduotų valgyti šių produktų kartu, tačiau, patikėkite, kaip skanu :) Nugarinė įgauna visai kitokį skonį. Tad tikrai rekomenduoju išbandyti.

Reikės:
1 - 1,3 kg. nugarinės išpjovos;
180 g. varškės;
1 v.š. bulvių krakmolo;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, baziliko ar kt. prieskoninių žolelių.

Nugarinę nuplauname ir gerai įtriname druska bei pipirais. Įpjauname kišenę. Varškę pertriname. Sumaišome su smulkintu baziliku, druska, pipirais ir šaukštu bulvių krakmolo. Šiuo įdaru prikimšti nugarinę. Mėsos kraštelius suspausti arba susmeigti smeigtukais. Aptepti aliejumi ir kepti ant grotelių ar grilyje.

Skanu su bulvių kroketais.

Rodyk draugams

Škotiški kiaušiniai su siurprizu

2010-04-29

Labai paprastas, bet įdomus receptas

Pasidarome mėsos faršą. Pridedame prieskonių, įmušame 1 kiaušinį. Kitame dubenyje sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame česnako, petražolių. Jei mėgstate aštriau, galima įberti pipirų. Imame mėsos faršo gabalėlį, paplojame (darome panašiai kaip cepelinus) ir į viduriuką dedame sūrio masės. Suformuojame kotletą ir apvoliojame avižiniuose dribsniuose. Apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui įpilame vandens ir patroškiname 30min.

Rodyk draugams

Dar vienas receptas su kiauliena

2010-02-17

Panašu į užkepėlę ar apkepą.

Kiaulieną supjaustome smulkiais gabalėliais. Dedame pipirų, druskos bei kt.prieskonių. Sumaišome. Leidžiame pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Per tą laiką pasiruošiame morkas ir bulves. Imame dvi morkas ir sutarkuojame. Apibarstome česnako milteliais, bet nepadauginame, nes į mėsą dėjome pipirų, tad gali būti per aštru. Bulves nuskutame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Į kepimo indą dedame morkas, ant jų mėsą, o ant viršaus bulves. Pasigaminame sultinį ir užpilame viską. lengvai paspaudžiame, bet bulvės neturi būti apsemtos. Jas apibarstome bulvių prieskoniais. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 30- 45 min. 180 laipsnių orkaitėje. Prieš pabaiga nuimame dangtį ir apibarstome troškinį sūriu.

Rodyk draugams

Egzotiškasis karbonadas

2010-02-08

Kadangi aš mėgstu bananus tai ir šis patiekalas man labai skanus.

Kiaulienos gabalėlius pamušti ir ištrinti prieskoniais. Bananą perpjauti į keturias dalis. Imame išmuštą kiaulienos gabalėlį, dedame bananą ir susukame. Susmeigiame smeigtuku ir paliekame porai val. Išplakame 2 kiaušinius. Į kitą lėkštutę prisiberiame džiūvėsėlių. Ištraukiame smeigtuką iš mėsos, merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliose, vėl į kiaušinį, džiūvėsėlius ir kepame aliejuje ant nedidelės ugnies apie 25 min. arba fritiūrinėje.

Rodyk draugams

Netradicinis guliašas

2010-02-08

Kiaulieną supjaustome stambiais gabalėliais. Užbarstome prieskoniais, druska ir išmaišome. Paliekame bent porai valandų.

Paskui apkepame keptuvėje su aliejumi. Įpilame vandens ir 15 - 25 min. patroškiname.

Imame dėžutę konservuotų raudonųjų pupelių pomidorų padaže ir supilame ant mėsos. Supjaustome du pomidorus, puse poro ir viska sudedame į keptuvę. Dar patroškiname 5 -10 min.

Labai skanu :)

Rodyk draugams

Kiauliena troškinta aluje

2009-11-11

Čia tiesiog improvizacija:)

Pasakysiu tik tiek, kad kiauliena taip troškinta skoniu primena jautiena :)

Rodyk draugams