BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Jautiena’ kategorija

Škotiški kiaušiniai su siurprizu

2010-04-29

Labai paprastas, bet įdomus receptas

Pasidarome mėsos faršą. Pridedame prieskonių, įmušame 1 kiaušinį. Kitame dubenyje sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame česnako, petražolių. Jei mėgstate aštriau, galima įberti pipirų. Imame mėsos faršo gabalėlį, paplojame (darome panašiai kaip cepelinus) ir į viduriuką dedame sūrio masės. Suformuojame kotletą ir apvoliojame avižiniuose dribsniuose. Apkepiname keptuvėje su aliejumi. Paskui įpilame vandens ir patroškiname 30min.

Rodyk draugams

Jautienos kepsneliai su apelsininiu marinatu

2009-12-14

Recepto šaltinis

Supjaustome jautieną gabalėliais ir kapoti peiliu iš abiejų pusių (taip išmušta mėsa geriau pasisavins padažo skonį). Du apelsinus padalinti į 4 dalis ir išspausti sultis ant kepsnelių. Palikti 15 min. Per tą laiką pasigaminti padažą.

Padažas: česnaką sugrūdam ir sumaišome su 100 ml majonezo, 2 a.š. garstyčiomis, 100 ml.jogurto, imbieru, pipirais, druska. Išspausti 1 apelsino sultis ir įmaišyti į visą masę. Šiuo padažu aptepti jautienos gabalus iš abiejų pusių ir dėti į kepimo skardą. Šalia sudėti pievagrybius ir apipilti likusiu padažu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Labai skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Rodyk draugams