BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Vyniotiniai’ kategorija

Labai skanus vainikas su lazdyno riešutais

2010-12-30

Pristatau dar vieną labai skanų vyniotinį. Ypač jis patiks tiems, kurie mėgsta marcipanus, nes įdaras labai panašus į marcipaninę masę.

Tešlai reikės:
300 g. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
150 g. cukraus;
žiupsnelis druskos;
pakelis vanilinio cukraus, bet aš dedu tik 1 a.š.;
1 kiaušinis;
2 v.š. pieno;
125 g. sviesto arba margarino.

Miltus persijoti su kepimo milteliais ant stalo arba į didelį dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį, sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir kitus produktus. Greitai suminkyti tešlą ir padėti šaltai bent pusvalandžiui.

Įdarui:
2 kiaušiniai;
200 g. maltų lazdyno riešutų;
100 g. cukraus;
2 lašai migdolų aliejaus;
1 v.š. grietinėlės;
1 v.š. romo.

Vieno kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Baltymą, likusį kiaušinį, riešutus, cukrų, aliejų, romą, grietinėlę sumaišyti iki vienalytės masės.

Iškočioti tešlą, tepti ant jos įdaro ir susukti į vyniotinį. Išplakti likusį trynį su 1 v.š pieno ir aptepti vyniotinį. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Rodyk draugams

Aguonainis

2010-09-07

Kai lieka kiaušinio trynių, pvz., nuo sausainių, torto; o dar yra noro kažką iškepti, rekomenduoju šį vyniotinį. Jis tiks bet kokiai progai: su stikline pieno, svečiams pavaišinti ar kur nors nusivežti į svečius.

Tešlai:
apie 500 g. miltų;
2 kiaušinio tryniai;
1 visas kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
1 pakelis Dr.Oetker sausų mielių;
žiupsnelis druskos;
100 g. sviesto;
100 g. cukraus.

Į miltus reikia suberti mieles, cukrų, druską. Įmušame kiaušinį ir įmaišome trynius. Supilame pašildytą pieną ir ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkome ir padedame šiltai porai valandų.

Įdaras:
200 g. džiovintų vaisių, riešutų ir pan.
300 g. aguonų;
0,5 l. pieno;
180 g. cukraus;
2 v.š. medaus;
2 v.š. sviesto.

Piene apie 10 min. paverdame aguonas. Rekomenduojama jas paskui sumalti, bet aš nemaliau, o palikau piene išbrinkti. Sviestą ištirpiname, supilame cukrų ir medų. Dar truputį pakaitiname, kol medus ir cukrus ištirpsta. Tada suberiame džiovintus vaisius ir nusunktas aguonas. Viską paliekame atvėsti.

Iš tešlos iškočiojame stačiakampį lakštą (iškočiokite neploną, kad paskui nesutrūktų) ir visą aptepame pasidarytu įdaru. Man gavosi labai daug skysčio, kuris kepimo metu išbėgo lauk ir vyniotinis buvo truputį sausokas. Apteptą tešlos lakštą susukame į vyniotinį. Gerai užspaudžiame kraštelius ir kepame apie 1 val. 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį vyniotinį apliejame tirpintu šokoladu.

Rodyk draugams

Varškės vyniotinis Kelmas

2010-09-07

Norėjosi paprasto, lengvo vyniotinio vakarui. Viskas padaryta per vieną dieną ir ta pačią dieną suvalgyta :) Tik dėl to, jog buvo labai karšta diena su šokoladu dirbti beveik nėjo. Čia man pamoka ateičiai, kad nereikia vasaros dienomis daryti tokiu mandrysčių :)

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
4 v.š. cukraus;
4 v.š miltų;
0.5 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakti iki putų. Suberti cukrų ir dar plakti apie minutę. Tada įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais ir supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Iškepusį biskvitą tuoj pat nuimti nuo kepimo popieriaus ir susukti į ritinį. Taip leisti jam atvėsti.

Per tą laiką gaminame kremą:

300 g. varškės;
50 g. grietinėlės (galima ir daugiau);
cukraus pagal skonį;
aguonų pagal poreikį.

Varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standumo ir įmaišome į varškę. Pridedame aguonų.

Biskvitą išvyniojame, aptepame įdaru (truputį pasilikti vyniotinio aptepimui) ir susukame į vyniotinį. Galima padarytą vyniotinį susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą.

Puošimui ištirpiname 100-150g. juodojo šokolado. Jį plonu sluoksniu tepame ant pasiruošto kepimo popieriaus ir leidžiame sustingti. Kadangi buvo karšta diena, tai aš iškarto dėjau šokoladą į šaldytuvą. Per kelias minutes jis man sustingo. Vyniotinį aptepame kremo likučiu. Sustingusį šokoladą peiliu supjaustome į nelygius gabaliukus, imame po vieną ir dedame ant vyniotinio.

Rodyk draugams

Aguonų vyniotinis su varške

2010-08-23

Tai vienas skaniausių tokio tipo vyniotinių.

Tešlai:
150g. varškės (dėjau 180g);
1 kiaušinis;
5 v.š. pieno;
5 v.š. aliejaus;
80g. cukraus;
300 g. miltų;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinį ištrinti su varškę ir sudėti likusius produktus. Suminkyti tešlą ir palikti pusvalandžiui.

Įdarui:
100 g. aguonų (galima ir razinų, riešutų primaišyti);
2 v.š. karšto pieno;
50 g. cukraus (dėjau 100 g.)
1 kiaušinio trynys;
1 a.š. vanilinio cukraus.

Į aguonas įpilti pieną. Išmaišyti ir sudėti cukrų, vanilinį cukrų, trynį.

Tešlą iškočioti į stačiakampį lakštą ir aptepti pasidarytu įdaru. Atsargiai susukti į volelį ir dėti į kepimo skardą. Vyniotinio viršų aptepti kiaušinio plakiniu arba pienu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Tikrai labai skanus vyniotinis :)

Rodyk draugams

Varškės-riešutų vyniotinis

2010-04-06

šį receptą radau supermamose ir nutariau išsikepti:)

Teslai:
150 g varškės;
6 v.š.pieno;
6 v.š.aliejaus;
75 g cukraus;
1 pak.vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
300 g miltų;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
200 g maltų riešutų (dar pridėjau saują razinų);
100 g cukraus;
½ kiaušinio trynio (kita puse aptepsime pyragą);
1 baltymas;
3 v.š.vandens ar romo.

Suminkome tešlą iš jai skirtų produktų ir iškočiojome į stačiakampį, bet ne plonai. Iš įdarui skirtų produktų išplakame baltymą su vandeniu ir cukrumi. Sudedame likusius produktus ir užtepame ant tešlos. Susukame vyniotinį, aptepame kiaušinio tryniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Negalvojau, kad bus toks skanus:)

Rodyk draugams

Vyniotinis “Aguonietis”

2010-01-20

Tai pats skaniausias mano ragautas vyniotinis. Dėl to  jis mūsų šeimoje tapo tradiciniu Kalėdiniu vyniotiniu ir kepamas tik vieną sykį metuose. Gal kepčiau ir dažniau, bet labai jau daug laiko užima šio pyrago ruošimas.

Tešlai:
4 stiklinės miltų;
1 stiklinė grietinės;
20 g. mielių;
250 g. sviesto;
žiupsnelis druskos.

Ankščiau išsiimame sviestą iš šaldytuvo. Jam atšilus, sumaišome su miltais. Supilame grietinę, ištrintas su cukrumi mieles ir įbarstome druskos. Išminkome tešlą. Padedame šiltai, kad pakiltų.

Per tą laiką pasiruošiame įdarą.

Įdarui:
200 g. aguonų;
250 g. cukraus;
0,5 stiklinės vandens;
stiklinė riešutų ir razinų.

Aguonas užpilu verdančiu vandeniu. Per porą valandų jos išbrinksta ir tada galima malti. Reikia bent du tris kertus jas permalti mėsmale.

Iš vandens ir cukraus išsivirti tirštą sirupą. Į jį suberti aguonas, smulkintus riešutus ir razinas. Išmaišyti, dar pakaitinti ir atvėsinti.

Tešlą iškočioti, bet ne plonai. Dėti įdaro, susukti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Dažniausiai aš kepu iš dvigubos normos ir darau tirs vyniotinius. Įdaro pasidarau dvigubai ir būna pats tas.
Darant vieną vyniotinį, įdaro reikia pasidaryti kiek mažiau. Antraip liks.

Rodyk draugams

Citrininis vyniotinis

2009-10-23

Biskvitui:                     

4 kiaušiniai;
125 g. cukraus pudros;
80 g.miltų;
45 g.kukrūzų krakmolo (galima ir bulvių);

Kremui:

2 kiaušiniai;
100 g. cukraus pudros;
30 g. sviesto;
1 citrinos sultys ir jos žievelė.

Biskvitui kiaušinių trynius reikia išsukti su dviem trečdaliais cukraus pudros iki baltumo. Berti miltus su krakmolu. Išplakti baltymus su likusia cukraus pudra ir atsarggiai įmaišyti į tešlą. Tešlą pilti į krpimo popieriumi išklotą sakrdą. Kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 10min. Iškepus iššimti iš orkaitės, o nuimti biskvitą nuo kepimo popieriaus tik po 3 val. Išeina labai geras biskvitas vyniotiniams, kuris labai lengvai susisuka net po 6 val.

Kremui sumaišyti visus produktus ir kaitinti ant silpnos ugnies. Vėliau ugnį padidinti ir virti apie 20 min pastoviai maišant. Iš pradžių maišiau šluotele, paskui pasiėmiau mikserį, nes šluotele vistiek neišvengiau gumuliukų. Vėliau teko ir mikserį padėti į šalį ir maišyti šaukštu, nes plakant mikseriu kremas tolygiai išsiplakė, tačiau kai kur vistiek prisvilo.

Kremą atvėsinti, dar kartą išplakti ir tik tada užtepti ant biskvito. Tepti plonai ir tuoj pat suvynioti. Biskvitą suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Kas nemėgsta rūgščiai, nerekomenduoju šio kremo :)

Pati dariau tik puse biskvito su šiuo kremu. Kitą puse aptepiau desertine varške. Nuo jos biskvitas truputi patižo. Išvada: arba reikia biskvitą kepti ilgiau norint tepti tokiu kremu, arba šiam biskvitui netinka tokie kremai….

Rodyk draugams