BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Tortai’ kategorija

Varškės snickerinis tortas

2010-09-09

Buvau labai senai prisižadėjusi padaryti šitą tortą tik niekaip neatradau tam progos. Pagaliau proga pasitaikė ir, štai, pats skaniausias nekeptas tortas prieš jus :)

Recepto šaltinis

18 cm. skersmens tortui reikės:

2 pakeliai šokoladinių sausainių;
150 g. minkšto sviesto.

Sausainius sulaužiau ir paskui susmulkinau blenderiu ir sumaišiau su sviestų. Tortinės lėkštėje dedame torto formos bortelį ir  sausainių mase formuoti torto pagrindą bei kraštus. Dėti į šaldytuvą. Per tą laiką ruošiame varškės kremą.

Varškės kremas:
3 a.š. želatinos;
60 ml. vandens;
375 g .kreminės varškės, bet aš dėjau paprastą tik gerai ištryniau;
1 a.š. vanilės esencijos (nedėjau)
140 g cukraus;
300 ml. grietinėlės (dėjau 35%);
3 “Snickers” šokoladukai + dar 1 papuošimui.

Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkiname. Varškę gerai ištriname su cukrumi ir sumaišome su ištirpinta želatina. Snickers šokoladukus perpjauname skerstai per puse ir supjaustome ne visiškai mažais gabalėliais. Įmaišome į varškę. Grietinėlę išplakame iki vidutinio standumo ir taip pat įmaišyti į varškės masę. Šią masę sukrėsti ant sušalusio sausainių pagrindo ir šaldyti.

Labai labai labai skanus ir sotus tortas

Rodyk draugams

Mėlynių tortas su braškių maskarponės putėsiais

2010-08-24

Pristatau dar vieną tortą su mėlynėmis. Tikrai nepakartojamas skonis. Esant mėlynių metui būtų nuodėme nepasidaryti.

Recepto šaltinis

Tortas darytas 22 cm. skersmens tortinėje.

Biskvitui:
2 kiaušiniai;
1v.š. kakavos;
5 v.š. cukraus;
5 v.š. miltų;
1 v.š. krakmolo;
0,5 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. Berti miltus, kepimo miltelius, krakmolą ir kakavą. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir sumaišyti su trynių mase. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 25 min.

Braškių-maskarponės putėsiai:
1,5 stiklinės braškių tyrės;
1 a.š. citrinos culčių;
3/4 st. grietinėlės (dėjau 35 proc.);
3/4 stiklinės maskarponės, t.y., 1 indelis;
2 a.š. želatinos;
1/3 stiklinės ar daugiau cukraus.

Braškes sumaišyti su citrinos sultimis. Želatiną sumaišyti su 4 v.š. vandens ir išbrinkinti. Maskarponę išplakti su cukrumi ir sumaišyti su braškėmis. Įmaišyti želatiną. Paragauti ar netrūksta cukraus, nes kremas turi būti saldesnis nei norėtųsi. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su maskarponės mase.

Iškeptą biskvitą apjuosti tortinės borteliu ir užpilti braškių maskarponės putėsius. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Mėlynių želė:
2-2,5 stiklinės trintų mėlynių;
1a.š. želatinos;
cukraus pagal skini.

Aš turėjau šviežių mėlynių tai jas susitryniau ir pridėjau cukraus. Želatiną užpyliau 2 v.š. vandens ir išbrinkinau. Mėlynių masę sumaišiau su želatina ir užpyliau ant sustingusių braškės maskarponės putėsių. Viską vėl dedame į šaldytuvą ir laukiame kada sustings.

Ant sustingusios mėlynių želė pabėriau šviežių mėlynių ir užpyliau pasiruošta braškių žele (dariau 0,5 pak.). Vėl teko viską šaldyti, bet laukimas buvo apvainikuotas ir rezultatas tikrai nenuvylė:)

Kitais metai būtinai vėl darysiu

Rodyk draugams

Gaivusis mėlynių tortas

2010-08-17

Pirmą kartą taip greitai neliko torto nuo stalo:) Maniau kiekvienas suvalgysime po gabaliuko ir likutis bus padėtas į šaldytuvą kitai dienai. Kur tau. Nebuvo nei vieno kuris neprašytų pakartoti. Tad karštą vasaros dieną tik gaminti ir gaminti tokius tortus ir su malonumu juos valgyti :)

Vyniotinio biskvitui reikės:
3 kiaušiniai;
3 v.š. cukraus;
1 pakelis vanilinio pudingo;
2 v.š. krakmolo;
3 v.š. miltų;
mažiau nei puse a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius gerai išplakame su cukrumi ir palaipsniui sudedame kitus produktus. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių baltų putų ir įmaišome į bendrą tešlą. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

Nuo iškepusio biskvito tuoj pat nuplėšiame kepimo popierių ir biskvitą susukame į ritinėlį. Taip laikome kol atvėsta.

Pertepimas:
apie 250 ml. juodųjų serbentų uogienės (galima ir kt).

Atvėsusį biskvitą pertepame uogiene (tik nereikia persistengti) ir susukame į vyniotinį. Apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą porai valandų. Per tą laiką pasigaminsime kremą.

Kremui:
300 g. mėlynių;
250 ml. grietinėlės 35 proc. riebumo;
1 pak. juodųjų serbentų žele (arba kt.);
3 v.š. cukraus (dėjau daugiau).

Žele pasiruošti pagal instrukcijas tik pilti 250 ml vandens. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Įpilti atvėsusią žele ir įmaišyti mėlynes. Padėti kremą į šaldytuvą stingti, bet karts nuo karto vis pamaišyti, kad tolygiai stingtų. Mums nereikia, jog kremas taptu drebučiu. Kai tik pamatysite, kad kremą sunku maišyti, bet jis dar nesustino visiškai, traukiam lauk iš šaldytuvo ir formuojame tortą.

Imame norimo dydžio dubenį, išklojame jį maistine plėvele. Vyniotinį supjaustome plonais griežinėliais. Dalį griežinėlių pasiliekame torto pagrindui, o likusiais išklojame dubenį. Griežinėlius suspaudžiame vienas kito, kad neliktų tarpelių. Ant viršaus supilame kremą ir apdedame likusiais vyniotinio griežinėliais. Dedame visą dubenį į šaldytuvą ir šaldome (geriausiai per naktį).

Sušalusį tortą išverčiame iš dubenio maistinės plėvelės pagalba, papuošiame ir skanujame :)

Rodyk draugams

Mano gimtadienio tortas - “Avietėlė”

2010-06-15

Senai svajojau apie šį torčiuką ir net prieš porą mėnesių visiems pasakiau, kad per mano gimtadienį bus vasara kvepiantis tortas:) Kvepėjo jis tikrai gaiviai, o dėl skonio tai jau nesiginčysime. Asmeniškai aš tikėjausi kai ko daugiau. O va, mano vyrui šis tortas tapo vienas skaniausiųjų.

Proporcijos 26 cm skersmens tortui.

Oriniam sluoksniui:
3 kiaušinių baltymai;
150 g. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
100 g. maltų migdolų.

Baltymus išplakti iki putų ir nesustojant suberti cukrų, vanilinį cukrų ir migdolus. Gautą masę padalinti į dvi dalis. Iškepti du papločius. Kepti 120 laipsnių orkaitėje apie 30min. Tada išjungti orkaitę ir palikti paplotį džiūti kokias 20-30min.

Biskvitas:
4 kiaušinių tryniai;
2-3 v.š. karšto vandens;
100 g. cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
1 kiaušinio baltymas;
75 g. miltų;
50 g. krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Trynius išplakti iki putų ir supilti vandenį. Berti du trečdalius cukraus, vanilinį cukrų ir plakti tol kol masė pasidarys panaši į grietinėlės tirštumą. Baltymą išplakti su likusiu cukrumi ir sumaišyti su trynių mase. Miltus nusijoti su krakmolu bei kepimo milteliais. Viską atsargiai sumaišyti. Pilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25min.

Kremas:
pakelis aviečių pudingo;
150-200 g. cukraus;
500 ml. pieno;
250 g. kambario temperatūros sviesto.

Aviečių pudingą ir puse cukraus ištirpinti 6 v.š. šalto pieno. Likusį pieną užvirti. Nukelti puodą nuo ugnies ir supilti pudingo masę bei likusį cukrų. Nuolat maišant pakaitinti iki užvirimo. Paskui pudingo masę palikite atvėsti.  Kai pudingas atvės, sviestą išsukti iki purios masės (sviestas ir pudingas būtinai turi būti vienodos temperatūros) ir įmaišyti į pudingą.

Užpilas:

6 v.š. vyšnių likerio sumaišyti su 6 v.š. vandens. Įmaišyti porą šaukštų cukraus ir pakaitinti. Šiuo užpilu sulaistyti biskvitą.

Torto surinkimas:

Kremą pasidalinau į 3 nelygias dalis dalis (dvi vienodos, o 1 dalis didesne už kitas dvi). Imame vieną orinuką ir sutepame 1/3 mažesniąją  kremo dalį. Uždedame biskvitą sulietą užpilu. Tepame vėl tokį patį kremo kiekį. Uždedame paskutinį orinį sluoksnį. Likusia kremo dalimi aptepame torto viršų ir šonus.

Puošta cukrine tortų dengimo mase:

500 g. cukraus pudros;
1 baltymas;
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. želatinos.

Želatiną ištirpinti 3 v.š. vandens. Cukraus pudrą persijoti, įmušti kiaušinio baltymą, įpilti aliejaus ir išbrinkintą želatiną. Gerai išminkyti.  Ši masė man labiau patiko nei ankstesnės, nes tiek nesukietėjo. Tačiau daryti papuošimai aplink tortą buvo labai trapūs ir vos atlaikė kelionę. Be to, antrą kartą mažinčiau produktų proporcijas, nes gavau per daug masės ir likutį reikėjo išmesti :(

Rodyk draugams

Jubiliejinis tortas arba “Tortas su ananasais”

2010-05-26

Vėl proga iškepti tortą. Šį kartą kepiau senokai darytą ananasinį tortą. Jis daug kam patinka tuom, kad yra lengvas, bet ir sotus, saldus, bet ir gaivus. O ir padaryti nėra labai sunku.

Biskvitas (proporcijos paprastam torčiukui):
4 kiaušiniai;
1 stiklinė miltų;
1 v.š. bulvių krakmolo;
1 su kaupu a.š. kepimo miltelių;
1 stiklinė cukraus.

Savo tortui biskvito proporcijas dvigubinau. Kiaušinius išplakiau su cukrumi iki standžių putų. Tada subėriau kepimo miltelius, miltus ir krakmolą. Viską atsargiai išmaišiau ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje po vieną biskvitą apie 11 min.

Kremas (proporcijos mano tortui):
10 pakelių varškės po 180 g.
3- 5 v.š. vanilinio jogurto;
cukraus pagal poreikį;
2 nedideli indeliai gabalėliais smulkinto ananaso.

Varškę su cukrumi reikia labai gerai ištrinti, kad neliktų jokių gumuliukų. Sudedame ananaso gabalėlius ir tada pridedame jogurto. Ananasus reikia dėti pirmiau dėl to, nes jie praskystina varškę, o jogurtu baigiam nureguliuoti kremo tirštumą. Jeigu dėtume jogurtą pirmiau, t.y., nusireguliuotume kremo konsistenciją, o paskui sudėtume ananaso gabalėlius, tai kremas išeitų skystas.

Torto surinkimas:

Biskvitą sulaistome sirupu nuo ananasų. Dedame 1/3 kremo. Išlyginame ir uždengiame antru biskvitu. Kartojame veiksmus iki paskutinio biskvito.

Blizgus šokoladas tortų paviršiui (proporcijas patartina mažinti):
175 g. vandens;
150 ml. grietinėlės 35 proc.;
225 g. cukraus;
75 g. kakavos;
7 g. želatinos.

Truputi vandens nupilame ant želatinos ir išbrinkiname (patartina tai padaryti po to kai bus išvirtas sirupas). Likusius produktus supilame į puodą ir verdame apie 10 min. Atvėsinti ir supilti želatiną. Visą glaistą atšaldome ir tada užpilame ant torto.

Šiuo glaistu puošiau tik torto viršų tad nemažas kiekis atliko. Jeigu puoščiau 23 cm. tortą, glaisto proporcijas mažinčiau per puse.

Rodyk draugams

Tortas “Šokoladinė vyrų svajonė”

2010-05-19

Nežinau nuo ko pradėti: ar nuo to, kad ant tortas su tikru alumi ar nuo to, kad šis tortas turėjo visai kitaip atrodyti. Gal kada ir pavyks įgyvendinti pirminę įdėją, bet kol kas palikime ją paslaptyje ir aptarkime šį skanėstą:)

Biskvitui (26):
4 kiaušiniai;
150 g. cukraus pudros;
120 g. miltų;
30 g. kakavos miltelių;
1 nubrauktas a.š. kepimo miltelių.

Trynius atskiriame nuo baltimų ir ištriname su cukraus pudra. Miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius nusijojame ant trynių masės, bet nemaišome. Išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome į bendrą tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Iškeptą biskvitą perpjauname pusiau. Iškepame dar vieną rudą biskvitą iš pusės normos ir vieną baltą biskvitą taip pat iš pusės normos.

Šokoladinis kremas:
150 g. razinų;
400 g. grietinėlės 36 proc;
400 g. juodojo šokolado;
60 ml. romo.

Prieš parą reikia užpilti razinas romu.

Grietinėlę pakaitiname iki virimo ir sudedame į ją šokoladą. Išmaišome. Sudedame razinas su likusiu romu. Padedame kremą į šaldytuvą porai valandų, kad atšaltų. Išimtą kremą iš šaldytuvo išplakame iki purios masės.

Balto šokolado kremas:
200 g. grietinėlės;
300 g. baltojo šokolado.

Kremą gaminame taip pat kaip prieš tai buvusį.

Išsiverdame sirupą iš vandens ir cukraus. Įpilame 1 v.š. romo.

Torto surinkimas:

Imame rudą biskvitą, suliejame sirupu ir užtepame daugiau nei 1/3 šokoladinio kremo. Uždedame antrą rudą biskvitą, suliejame sirupu ir užtepame tokį patį kiekį šokoladinio kremo. Uždedame trečią rudą biskvitą, suliejame sirupu, užtepame likusį kremą, o ant viršaus tepame apie 1/3 - 1/2 baltojo šokolado kremą. Uždedame baltąjį biskvitą. Likusiu kremu aptepame torto šonus ir viršų. Tik torto šonus yra svarbiau aptepti baltojo šokolado kremu, nei torto viršų.

Puošti tą pačią dieną, kada bus valgomas tortas :)

Rodyk draugams

Tortas “Medutis” su žele gabalėliais

2010-05-04

Jau net nepamenu kada paskutinį kartą dariau Medutį. Tada dar neturėjau mikserio, o ir Lietuvoje dar nelabai kas žinojo apie tokį daiktą. Pertepimus darydavau su grietine, o su grietinėle, nes taip buvo įprasta dar iš sovietinių laikų.

18 cm. skersmens tortui reikės:
3 v.š. medaus (galima dėti dirbtinį, bet aš dėjau natūralų);
2 stiklinės miltų (reikės daugiau);
2 maži kiaušiniai;
1 a.š. sodos (kepimo milteliai netinka);
50 g. margarino (sviestas netinka);
0,5 stiklinės cukraus.

Kiaušiniai ir sviestas turi būti kambario temperatūros, tas juos iš šaldytuvo reikia išimti žymiai anksčiau. Medų ir cukrų supilame į aliuminį puodą ir ištirpiname, kad neliktų cukraus granulių. Tada sudedame sviestą ir visą laiką maišome. Kai sviestas ištirpsta, sudedame sodą. Nuolat maišome. Man šis procesas labiausiai patinka, nes kai susideda soda, tešla tarsi transformuojasi:) Pradeda balti, pūstis. Kuo ilgiau kaitiname, tuo ji tamsėja. Taip paverdame gal kokias 5 min. Reikia pačiam žiūrėti ar jau tenkina tešlos spalva ar ne, bet reikia ir nepamiršti, kad kai įsimuša kiaušiniai, tešla dar patamsėja. Nukeliame puodą nuo ugnies (maišome be perstojo) ir po vieną sumušame kiaušinius. Šiame reikale man pagelbėjo trečios rankos, nes mano buvo užsiėmusios tešlos maišymu. Po truputį supilti visus miltus ir suminkyti tešlą. Jeigu miltų nepakanka, pridėti dar. Tešlą padaliname į 5 gabalus ir iš kiekvieno iškočiojame po norimo dydžio blyną. Tik reikia išsikočioti truputi didesnį, kad paskui turėtume iš ko daryti trupinius.

Kiekvieną blyną subadome šakute ir kepame 180 laipsnių temperatūroje kol paruduos. Galima patikrinti smeigtuku ar lakštas iškepė.

Iškepusius lakštus aš palieku per naktį sudžiūti, o kitą dieną apsipjaunu pagal torto formą ir iš lakštų likučių pasidarau trupinius.

Kremas:
450 g. 35 % grietinėles (galima daugiau dėti);
cukraus pudros pagal skonį;
žiupsnelis citrinos rūgšties.

Porą dienų prieš tai pasidariau dviejų rūšių žele. Tikslaus grietinėles kiekio negaliu nurodyti, nes vieną pertepimą sutepiau kremu likusiu nuo torto \”Ramunė\”. Žele supjausčiau smulkiais gabalėliais. Torto lakštus aptepiau plonu sluoksniu grietinėles, ant viršaus užbarsčiau žele gabalėlių ir vėl užtepiau grietinėles. Uždengiau kitu torto lakštu ir t.t. Paskutinį torto lakštą ir torto šonus taip pat reikia aptepti grietinėle.

Tortas puoštas trupiniais ir šokoladu. Tortas skaniausias, kai yra palaikytas porą dienų, nes tada geriau persigeria grietinėlė. Žele gabalėliai suteikė pavasarinio gaivumo jausmą.

Rodyk draugams

Tortas Ramunė

2010-05-03

Tai buvo planuotas Mamyčių dienai torčiukas:) kam daugiau, jei ne mamoms. Tokį tortą dariau pirmą kartą, bet turiu pasakyti, kad “blynas” tikrai neprisvilo. Atvirkščiai, 100 proc. pateisino lūkesčius. Kurie valgė, tai sakė, kad pats skaniausias iš mano darytų tortų: 10 iš 10 balų.

Tortas darytas pagal receptą “Pasigėrusi Šarlotė”, rastą supermama.lt (Cipciuko).

Biskvitui reikės:
4 kiaušiniai;
4 v.š. vandens;
120 g. cukraus;
vanilinio cukraus;
75 g. miltų;
50g. krakmolo;
1 su kaupu a.š. kepimo miltelių (recepte nurodyti 2 a.š.).

Kiaušinius išplakame su vandeniu (plakame apie 1 min.). Tada suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir dar plakame apie 1 min. Galiausiai sudedame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Tešlą supilame į kepimo skardą (į tą, kurioje sausainius reikia kepti) tiki prieš tai išklojame kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Iškepusį biskvitą iš karto nuimame nuo popieriau, sutepame norima uogiene (nereikia storai tepti) ir suvyniojame į vyniotinį. Aš pasidariau uogienių miksą: dėjau braškių, serbentų, mėlynių uogienes ir viską pertryniau blenderiu. Vyniotinį reikia susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Aš laikiau per naktį.

Kitą dieną vyniotinį supjaustome griežinėliais. Imame ne labai didelį dubenį, išklojame maistine plėvele ir apdėliojame vyniotinio griežinėliais dubenio sieneles. Gaminame kremą.

Kremui reikės:
400 ml. grietinėlės 36 proc. riebumo;
cukraus arba sukraus pudros pagal skonį;
žiupsnelis rūgščiosios druskelės;
5 g. želatinos;
4 v.š. vandens;
300 g. džiovintų slyvų (man užteko 200 g);
stiklinė slyvų likerio.

Džiovintas slyvas užpilame slyvų likeriu ir mirkome dvi paras. Išmirkusias slyvas supjaustome smulkiais gabaliukais. Grietinėlę išplakame su cukraus pudrą (aš rinkausi ją, o ne cukrų) ir žiupsneliu citrinos rūgštelės. Sudėti slyvas. Želatiną ištirpinti  4 v.š. vandens ir sudėti į kremą.

Šį kremą supilti į vyniotiniu išklotą dubenį. Ant viršaus sudėti likusius vyniotinio griežinėlius. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmus iš šaldytuvo, išversti tortą iš dubenio.

Štai taip atrodo nepapuoštas tortas:

Pats tortas puoštas morenginiu sviestiniu kremu.

Morenginis-sviestinis kremas:
2 kiaušinių baltymai;
3-3,5 v.š. vandens;
110 ml. cukraus;
140 g. sviesto.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Kiaušinių baltymus išplakame labai standžiai, taip kad galėtume peiliu pjauti.  Cukrų ir vandenį supilame į emaliuotą puodą ir verdame sirupą. Atsiminti, kad cukrus turi būti ištirpęs prieš sirupui pradedant virti tad nuolat maišome, o kai sirupas užverda, nebegalima maišyti. Sirupo tirštumą vis patikriname šakute. Gerai išviręs sirupas turi būti tirštas ir nenubėgti nuo šakutės. Įmerkus į vandenį šakutę su sirupu, ištraukus ir pravėsinus, sirupo likučiai turi būti kieti kaip saldainis. Siūloma tokį išvirusį sirupą su visu puodu sekundei įstatyti į dubenį su šaltu vandeniu (viskas turi vykti labai greitai, kad sirupas nepradėtų stingti). Tada visu greičiu plakdami baltymus pilame į juos karštą sirupą ir plakame plakame. Dedame po šaukštą sviesto. Vis plakame. Po truputi masė ims darytis gūdėta ir panaši į perplaką sviestą, bet plakame toliau ir  pamatysite, kaip tuoj pasidarys gražios konsistencijos kremas :) sudedame norimus dažus, kvapus. Ir puošiame tortą  :) Tik kitą kartą daryčiau daugiau kremo, nes vos vos užtekau.

Žiedlapiai daryti iš cukrinės masės. Ir sukišti į jau papuoštą tortą.

Rodyk draugams

Tortas mažajai mergytei:)

2010-04-20

Ėjome lankyti draugės vaikutį, tad ta proga iškepiau štai tokį tortą:)

Tortas Rafaelo - niekada manęs nenuviliantis, labai skanus ir ne riebus :)

Tik kremo proporcijas keičiau:
205 g. kondensuoto pieno;
96 g. sviesto;
240 g. grietinėlės;
kokoso drožlių dedu iš akies.

Puoštas kokoso drožlėmis, cukrine mase ir pirktiniais piršteliais.

Rodyk draugams

Velykinis tortas

2010-04-05

Šioms š.v. Velykoms nutariau iškepti dviejų aukštų tortą. Vieno 26 cm. galvojau neužteks, nes didelė giminė. Du atskirus daryti irgi nei šis nei tas. Dviejų auštų torto iki šiol neteko daryti, bet viskam pirmas kartas. Kokie bus tortai nusprendžiau be jokių dvejonių: apačioje Juodasis miškas, o viršuje Rafaelo. Man jie patys skaniausi :)

Įdaro, t.y., kremo proporcijos:
Rafaelo tortui:
170,6 kondensuoto pieno;
80 g. sviesto;
200 g. grietinėlės;
kokoso drožlės ir grietinėlės standiklio pagal poreikį.
Juodasis miškas:
450 g. grietinėlės;
250 g. cukraus pudros;
200 g. juodojo šokolado (būtų pakakę ir 150 g.);
3 v.š. pieno.

Dėl papuošimo ilgai neapsisprendžiau. Galvojau daryti iš beze, bet apsistojau ties grietinėle. Ant torto viršaus šokoladiniai kiaušiniai. Apibarstyta šokolado drožlėmis.

Rodyk draugams