BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Tortai’ kategorija

Dar pora torčiukų :)

2011-02-23

Gražiai šventei gražus tortas.

Pirmas tortas buvo vietoj papuošimo ant stalo. Viduje - gaivus ananasinis tortas, kurio kremas iš grietinėlės ir varškės.

Antrasis tortas skirtas dvigubo gimtadienio proga :)

Viduje tortas Rafaelo

Rodyk draugams

Kalėdinai tortai

2010-12-24

Ak, tos Kalėdos, net tortai pasipuošia eglutėmis.

Šis torčiukas - tai \”Gaivusis mėlynių tortas\”, manau po sočių Kalėdinių pietų bus pats tas :)

Antrasis - jubiliejinis. Kadangi kalėdos, tai teko truputi improvizuoti:)

Vieno torčiuko viduje Rafaelo, o kito - šokoladinis

Rodyk draugams

Jogurtinis persikų tortas

2010-11-23

Tai vienas iš gaivesnių tortų. Tik kitą kartą kepdama, vieną torto sluoksnį daryčiau kitokio skonio. Manau būtų skaniau :)

Biskvitui (skliaustuose nurodytos proporcijos 18cm skersmens tortui):
100 (75) g. minkšto sviesto;
100 (75) g. cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 (0,75) a.š. kepimo miltelių;
3 (2) kiaušiniai;
50 (37,5) g. miltų;
60 (45) g. maltų migdolų;
50 (37,5) g. krakmolo.

Sviestą išsukame su cukrumi iki purios baltos masės. Dedame vanilinį cukrų, druską, mušame kiaušinius. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir krakmolų bei viską įsijojame į tešlą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į dvi dalis.

Kremui:
20 (10) g. želatinos;
250 (175) ml. natūralaus jogurto;
500 (200) g. varškės arba maskarponės;
150 (75) g. cukraus;
300 (150) ml. grietinėlės;
konservuotų persikų.

Želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinės grietinėlėje. Palaukti kokias 5min ir tada pašildyti, kad visai ištirptų. Ištrinti varškę su cukrumi ir sumaišyti su jogurtu. Grietinėlę išplakti iki vidutinio standumo ir sumaišyti su varškės-jogurto mase. Įpjaustyti persikų.

Biskvito lakštus sulaistyti sirupu nuo persikų. Ant pirmo biskvito pilti puse kremo. Išlyginti ir uždėti antru biskvitu. Pilti likusį kremą. Padėti į šaldytuvą, kad apstingtų.

Papuošimui:
0,5 pakelio persikų žele;
persikų skiltelių.

Pasigaminti žele pagal instrukcijas. Ant torto dėti persiko skilteles ir užlieti persikų žele. Stingdyti per naktį.

Rodyk draugams

Tortas “Teletabis” arba sluoksniuotas medaus tortas

2010-11-08

Tortas darytas pagal Mišelės receptą rastą supermama.lt

Labai norėjau išbandyti šį receptą, bet tiesą pasakius, nežinau ar antrą kartą kepčiau. Visų pirma, labai daug darbo kočiojant lakštus, ypač jeigu užsibrėžtas tikslas yra teletabis :) Antra, kažkokiu ypatingu skoniu šis tortas nepasižymi. Nors, kai kam šis tortas net labai patiko.

Papločiai:
50 g. sviesto;
3 v. š. medaus;
2/3 stiklinės rudojo cukraus;
1 kiaušinis;
1/4 stiklinės pieno;
1/2 a. š. sodos;
3 stiklinės miltų (man išėjo tik 2);
žiupsnelis druskos.

Teletabį dariau iš dvigubos normos, bet paprastam torčiukui užtenka vienos. Ištirpinti sviestą, berti cukrų, pilti pieną, medų. Viską ištirpinti ir tik tada nukelti nuo viryklės. Leisti truputi pravėsti ir tada įmušti kiaušinį, sijoti miltus su soda ir druska. Suminkyti ne kietą tešlą. Jeigu nesudėjote visų miltų, o manote, kad tešla gera, tai ir nebedėkite daugiau - svarbu neperminkyti, nes perminkytos tešlos lakštai trauksis. Tešlą uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir leidžiame pastovėti apie 15 min. Priklausomai nuo torto dydžio, tešlą padalinti į 8 ir daugiau gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočioti it popierių, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 5min.

Kremas:
1 stiklinė grietinės;
2 stiklinės grietinėlės;
2 v. š. cukraus;
1 a. š. vanilės;
2 lapeliai želatinos (dėjau paprastos želatinos 3 a.š.).

Išplakti 1 3/4 stiklinės grietinėlės su cukrumi ir vanile iki minkštų putų. Aš dėjau daugiau cukraus tad tortas buvo per daug saldus. Želatinos lapelius 3 min. užmerkti šaltame vandenyje. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būsenos (ne iki virimo), nuspausti išbrinkintą želatiną ir ją išmaišyti karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Kadangi turėjau tik paprastos želatinos, tad aš ją išbrinkinau siūlomame grietinėlės kiekyje ir paskui joje ištirpinau. Grietinėlę su želatina ataušinti iki kambario temperatūros ir, plakant mažu greičiu, supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų.
Plaktą grietinėlę padalinti į 2 dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, o antrąją palikti torto papuošimui. Torto papuošimui man neužteko tiek grietinėlės. Teko papildomai išsiplakti apie 400ml grietinėlės.

Pasigamintu kremu reikia sutepti kiekvieną lakštą ir tortą pakaityti porą dienų, kad kremas pilnai persigertų į torto lakštus ir šie suminkštėtų.

Rodyk draugams

Tortas su ramunėmis

2010-10-28

Šis tortas yra panašus į \”Mėlynių tortą su braškių - maskarponės putėsiais“, tiksliau panašus kremo atžvilgiu ir biskvitiniu pagrindu.

Kremui (22-24 cm):
1,5 stiklinės trintų braškių su cukrumi;
1 ir 1/4 stiklinės grietinėlės;
1 ir 1/4 stiklinės maskarponės
3,5 a.š. želatinos;
5 v.š. vandens;
1 stiklinė cukraus.

Kremą gaminame kaip nurodyta mano minėtame recepte. Pagal tą patį receptą gaminame ir biskvitą torto pagrindui.

Išsikepame dar vieną biskvitą:
2kiaušiniai;
110 g. cukraus;
110 g. miltų;
32 g. aliejaus;
vanilinio cukraus;
nepilnas a.š. kepimo miltelių.

Iškeptą biskvitą perpjauname pusiau.

Torto surinkimas:

Imame pirmiau iškeptą biskvitą torto pagrindui. Sulaistome braškių sirupu ir užtepame 2/3 kremo. Uždengiame vienu biskvitu. Vėl sulaistome braškių sirupu ir dar aptepame trintomis braškėmis. Užpilame likusį kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Puošiame

Rodyk draugams

50-mečiui skirti tortai

2010-10-25

Pirmas tortas \”Tailandietiškas bananų tortas\”

Antras tortas darytas pagal \”Gaivųjį mėlynių tortą\”

Iškepiau biskvitą, kuriam reikia:
2 nedidelių kiaušinių;
115 g. cukraus;
vanilinio cukraus;
32,5 g. aliejaus;
115 g miltų;
1 nubraukto a.š. kepimo miltelių.
Vyniotiniui:
4 kiaušiniai;
4 v.š. vandens;
120 g. cukraus;
vanilinio cukraus;
75 g. miltų;
50 g. krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakti su vandeniu iki putų ir tada sudėti cukrų. Plakti iki standžių putų. Dėti likusius produktus, atsargiai išmaišyti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Ar biskvitas iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą tuoj pat nuimti nuo kepimo popieriaus ir susukti į vyniotinį. Atvėsusį aptepti norimo skonio uogiene (aš tepiau serbentų uogiene) ir susukti į vyniotinį. Padėti į šaldytuvą.

Torto formavimas:

dedame pirmą biskvitą, užpilame visą kremą, gamintą pagal “Gaiviojo mėlynių torto receptą”. Vyniotinį supjaustyti plonomis riekelėmis ir jomis apdėti visą kremą. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Trečias tortas \”Pasigėrusi Šarlotė\”

Išsiaiškinau, kad pagal šio torto receptą kepamas vyniotinio biskvitas yra pats geriausias.

Rodyk draugams

Tortas “Lagaminas”

2010-10-15

Pagaliau gavau užsakymą padaryti tortą. Iššūkis buvo tikrai ne mažas. Tortas reikalavo labai daug kruopštumo, ir rezultatas pasakiškas :)

Viduje Tailandietiškas bananų tortas

Rodyk draugams

Tortas vyrui “Marškiniai”

2010-10-13

Tokios išvaizdos tortas tinka dovanai, kai norime nustebinti mylimą žmogų arba einame į svečius pas jubiliatą.

Tortas darytas taip pat kaip \”Šokoladinė vyrų svajonė\”.

Kepami keturi biskvitai:
2 kiaušiniai;
75 g. cukraus pudros;
60 g. miltų;
15 g. kakavos miltelių;
1 nubrauktas a.š. kepimo miltelių.

Darome šokoladinį kremą, o balto šokolado kremui proporcijas mažiname trečdaliu. Tortas puoštas saldainių mase, kuriai reikia 40vnt marshmallow saldainių. Pilame 2 v.š. vandens, beriame truputi citrinos rūgštelės ir garų vonelėje ištirpiname (arba mikrobangėje). Sudedame dažus ir po truputi sijojame pudrą (reikia 1 stiklinės). Tešlą (neišsigąskite, bus skystokos konsistencijos) išversti ant pudra pabarstyto stalo, rankas tepti aliejumi arba sviestu ir išminkyti. Susukti į maistinę plėvelę ir leisti bent valandai pastovėti kambario temperatūroje. Pastovėjusi porą valandų, masė sukietėja iki plastelino konsistencijos. Šią masę galima iškočioti ir apdengti tortą (kočioti ant cukraus pudra pabarstyto stalo). Masės likučius galima laikyti susuktus į tą pačią maistinę plėvelę.

Rodyk draugams

Tailandietiškas bananų tortas

2010-10-08

Tai vienas skanesnių ir įdomesnių tortų. Tikrai verta išbandyti.

Recepto šaltinis

Šokoladinius biskvitus išsikepiau pagal šį receptą.

Kremas (proporcijos tinka 22-24 cm skersmens tortui):
3 bananai;
300 g. varškės;
1 pilna stiklinė cukraus;
vanilinio cukraus;
400 g. grietinėlės
2 v.š. želatinos;
kelių spalvų žele;
50g. juodojo šokolado.

Diena prieš tai pasidarome žele. Bananus kremui reikia apvirti su visa žieve apie 7 min. Atvėsinti, nulupti ir sutrinti blenderiu. Varškę pertrinti, įmaišyti cukrų. Blenderiu sutrinti, kad nesijaustu cukraus granulių ir sumaišyti su bananų mase. Nupilti puse stiklinės grietinėlės. Joje išbrinkinti želatiną, o paskui pakaitinti, kad želatina visiškai ištirptu. Supilti į varškę. Likusią grietinėlę  išplakti iki standumo ir taip pat įmaišyti į varškę.

Kremą padalinti į dvi dalis santykiu 2:1.

Į didesniąją kremo dalį sudedame gabaliukais pjaustytą žele. Į kitą dalį sutarkuojame šokoladą.

Biskvitus sulaistome cukraus sirupu ar kt. Ant pirmojo biskvito dedame visą kremą su žele gabaliukais. Uždengiame antru biskvitu. Užpilame kremą su šokolado gabaliukais ir uždengiame trečiu biskvitu.

Tortą puošiame pagal savo fantaziją. Šitas tortas puoštas šokoladine saldainių mase.

Šokoladinė  marshmallow masė:
150 g. cukraus pudros;
200 g. juodojo šokolado;
180 g. marshmallov saldanių;
1 v.š. sviesto;
3 v.š. grietinėlės.

Ištirpiname garų vonelėje šokoladą. Sudedame į jį saldainius ir maišome. Dedame sviestą, grietinėlę. Viskam ištirpus, nukeliame indą nuo viryklės. Imame mikserį. Sijojame po truputi cukraus pudrą ir mikseriu sukame. Aš papildomai dar įbėriau vieną kupiną šaukštą cukraus pudros ir masę susukau į maistinę plėvelę. Neišsigąskite, ir nedėkite daugiau pudros. Pastovėjusi porą valandų, masė sukietėja iki plastelino konsistencijos. Šią masę galima iškočioti ir apdengti tortą arba bandyti daryti tvorelę - krepšelio imitaciją.

Rodyk draugams

Ananasinis tortas su pistacijomis

2010-09-22

Prisimenant vasarą arba tiksliau atsisveikinant su ja, padariau gaivų ananasinį tortą. Nesitikėjau, kad tortas bus toks drėgnas, nes biskvitas pagal receptą nėra sulaistomas. Ar jums jis bus rūgštus ar ne, priklauso nuo jūsų skonio receptorių. Asmeniškai man, mėlynių tortas rūgštesnis nei šis, o kai kam atvirkščiai. Kai kam išviso nepatiko, bet čia jau susiję su pačia antipatija ananasams. Man šis tortas dar įdomus savo forma, gaminimo būdu. Tai nėra tradiciškai iškepti biskvitai ir pertepti kremu. Iškepamas vienas biskvitas ir daromas tortas-vyniotinis. Suintrigavau?

Torto pagrindui:
50 g. krakmolo;
100 g. miltų;
50 g. cukraus;
1 kiaušinio trynys;
75 g. minkšto sviesto arba margarino.

Iš visų produktų suminkyti trapią tešlą ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Išėmus iš šaldytuvo iškočioti 24 cm skersmens lakštą. Jei tortas bus 22 cm, tai paploti patartina išsikočioti keliais centimetrais platesni. Jeigu tešla labai trupa ir neina iškočioti kočėlu papločio, patartina dėti tešlą tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų ir tada puikiai iškočiosite. Bet aš paprasčiausiai rankomis sumaigau ir padarau reikiamo dydžio apskritimą. Paplotį kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
160 g. cukraus;
60 g. krakmolo;
60 g. miltų;
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių;
75 g. maltų pistacijų.

Kitą kartą aš bandysiu biskvitą kepti per du kartus, nes sudėjus visus produktus biskvitinės tešlos išėjo labai daug ir į vieną skardą man netilpo. Pirmiausiai, reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti su 4 v.š. vandens iki putų. Toliau plakant po truputi suberti cukrų. Tada elektrinio maišytuvo greitį sumažinti iki minimalaus ir sudėti kiaušinių trynius, miltus, krakmolą, kepimo miltelius bei pistacijas. Tešlą tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Nuo iškepusio biskvito tuoj pat nuplėšti popierių ir biskvitą susukti į volelį. Leisti atvėsti.

Ananasų kremui:
375 ml. ananasų sulčių (rinktis sultis tas, kuriose yra didesne vaisų koncentracija);
apie 10 v.š. cukraus (priklauso nuo jūsų skonio receptorių);
50 g. krakmolo;
100 g. ananaso skiltelių (dėjau konservuotus);
4 v.š. želatinos;
200 ml. grietinėlės (kitą kartą dėsiu 300 ml).

Ananasų sultis sumaišyti su cukrumi bei krakmolu. Suberti mažais gabalėliais pjaustytus ananasus. Tad konservuotų ananasų griežinėlius teko pasmulkinti. Šį mišinį reikia trumpai pakaitinti, kad sutirštėtų masė. Želatiną išbrinkinti ir supilti į kremą. Kremo masę ataušinti karts nuo karto pamaišant. Tik tada kai kremas atvės, išplakti iki standumo grietinėlę ir įmaišyti į jį.

Biskvitą aptepti kremu. Keletą šaukštu pasilikti torto aptepimui, bet man vos užteko kremo biskvitui, tad aptepimui naudojau abrikosų džemą. Apteptą biskvitą supjaustome 5 cm storio juostelėmis. Pirmą juostelę susukame ir dedame ant trapios tešlos į vidurį. Imame kitą juostelę ir sukame aplink pirmąją. Taip susukame visas juosteles.  Jeigu liko kremo, tai juo aptepame torto viršų ir šonus.Jei ne, bėgame į parduotuvę abrikosų ar pan, džemo.

Torto papuošimui:
1 pak. skaidraus užpilo tortui;
250 ml. ananasų sulčių arba vandens;
apie 400 g. ananaso skiltelių;
50 g. smulkintų pistacijų.

Torto viršų apdėliojame ananasų skiltelėmis. šonus apibarstyti pistacijomis. Pagal torto užpilo gaminimo instrukciją pasiruošti užpilą su sultimis arba vandeniu. Patarčiau daryti tik puse normos, nes torto papuošimui nedaug reikia. Šiuo užpilu apipilame ant torto viršaus esančius ananasus. Kadangi, aš dariau su ananasų sultimis, tai torto viršus nėra visai skaidrus.

Rodyk draugams