BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Pyragai’ kategorija

Kavos keksas

2012-01-05

Šį receptą radau internete (recepto šaltinis). Susigundžiau, nes labai buvo išgirtas, o dabar aš pati jį girsiu:) Neapsakomas, labai skanus:) 10 balų iš 10-ies.

Reikės:
250 g miltų;
250 g cukraus;
250 g  minkšto sviesto;
4 kiaušinių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
2 a.š. tirpios kavos;
1 v.š. karšto vandens.

Sviestą išsukame su cukrumi ir po vieną įmušame kiaušinius. Įsijojame miltus su kepimo milteliais (aš dar pridėjau vieną kupiną šaukštą miltą). Puse tešlos supilame į paruoštą kepimo formą. Į likusią tešlos dalį supilame karštame vandenyje ištirpintą kavą. Gerai išmaišome ir tešlą supilame į formą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Ruošiame glajų:
35 g sviesto;
1 v.š.; tirpios kavos
3 v.š pieno;
150 g cukraus pudros.

Ištirpintą sviestą sumaišome su pienu ir kava. Pravėsus suberiame cukraus pudrą ir apliejame šiuo glajumi pyragą. Skanaus:)

Rodyk draugams

Pyragas “Rožė”

2011-11-19

Tai turbūt pats skaniausias mielinis pyragas, kokį esu kepusi. Nėra buvę, kad nenusisektų. Purus, minkštas, o jeigu vertintume dešimtbalėje sistemoje (kas šiais laikais labai madinga,t.y., vertinti kepinius balais), tai gautų 9. Devyni vien dėl to, jog pyrago skonis labai daug priklauso nuo pasirinktos uogienės.

Pyragui reikės:
500g. miltų;
250g. pieno;
65 g. cukraus;
40 g. sviesto;
20 g. mielių arba 7g. sausų mielių;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
pasirinktos uogienės.

Piene ištirpiname sviestą. Mieles ištriname su cukrumi, o jeigu imame sausas, tai pirmiau suberiame cukrų i pieną ir į šią pravėsusią masę suberiame sausas mieles. Apibarstome miltais ir padedame šiltai 15min. Aš į pačia tešlą įbėriau apie 50g. miltų, išmaišiau ir leidau pakilti. Po 15 min. į tešlą sudedame likusius produktus (išskyrus uogienę:). Išminkome. Šiame procese man labai pasitarnavo duonkepė. 1 val. padedame tešlą šiltai, kad pakiltų. Pakilusią perminkome. Padaliname į tris dalis arba dvi -priklauso nuo to, kiek rūšių uogienių naudosime. Aš ėmiau apelsinų džemą, agrastienę ir mėlynių uogienę. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame ir aptepame pasirinkta uogiene (jeigu uogienė saldi, storai netepti - bus persaldu). Susukame į volelį ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Imame 24-26 cm. skersmens kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi. Aš dėliojau pakaitomis gabaliukus su agrastienę ir su apelsinų džemu, o viduriuke sudėjau gabaliukus su mėlynių uogiene. Paruoštą pyragą dar kildinau apie 15min ir tik tada kepiau 190 laipsnių orkaitėje.

Rodyk draugams

Ką galima pasigaminti iš moliūgo?

2011-09-19

Ruduo ne vien tik obuolių, grybų metas, bet ir moliūgų. Pasirodo iš moliūgo galima daug ką skanaus pasigaminti. Kad iš moliūgų verdama skani sriuba, turbūt žino kiekvienas. O ką galima pagaminti dar? Naršiau naršiau internete ir tai ką radau, ką išbandžiau ir kas patiko, čia, šitame bloge, pateiksiu:)

Visų pirma, pristatau - labai skanūs ir purūs keksiukai

Kuriems reikės:

2 stiklinės miltų (dėjau daugiau);
1 a. š. kepimo miltelių;
300 - 350 g moliūgo;
1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus;
2 kiaušinių;
1,5 a. š. cinamono;
1/8 a. š. malto muskato riešuto;
1/8 a. š. maltų gvazdikėlių;
1/8 a. š. malto imbiero;
1/8 a. š. maltų kvapiųjų pipirų;
1 1/4 stiklinės cukraus;
0,5 a. š. sodos;
žiupsnelio druskos.

Moliūgą smulkintuvu sutriname iki košės. Įpilame aliejų, įmušame kiaušinius, įberiame cukrų, sodą ir gerai išmaišome. Tada sudedame likusius produktus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Dar vieni keksiukai

Taip pat labai skanūs ir purūs, riešutai ir saulėgrąžos duoda puikų skonį. Mums reikės:

2 stiklinės miltų (dėjau daugiau);
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
1/2 a.š. malto imbiero;
migdolų esencijos ar pan.;
žiupsnis kvapiųjų pipirų;
125 g kambario temperatūros sviesto;
3/4 stiklinės paprasto cukraus ir dar 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
3/4 stiklinės moliūgų piurė
1/4 stiklinės pasukų ar kiek mažiau grietinės, skiestos vandeniu
razinų;
kapotų graikinių riešutų.

Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius. Supilti moliūgus ir grietinę ar pasukas. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir sudėti likusius komponentus. Į keksiukų formeles berti saulėgrąžų, o ant viršaus dėti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos.

Moliūgų duona

Recepto šaltinis

Duonytei reikės:

300 g moliūgų tyrės;
2 a. š. sausų mielių;
2 a. š. skysto medaus;
500 g miltų (maišiau rupius kvietinius, pirmos rūšies kvietinius ir aukščiausios rūšies kvietinius miltus);
2 a. š. druskos.

Šią duoną kepiau duonkepėje. Sudėjau pusę normos mitų. Tada į 60 ml vandens subėriau mieles. Palaukiau kelias minutes ir pridėjau medaus. Visą skystį supyliau ant miltų. Dėjau moliūgų tyrę, druską bei likusius miltus. Duonkepė atliko minkymo funkciją:) Tada kildinau kažkur 2 val. Perminkiau ir dar kokia valandą kildinau. Kepiau 1 val. Ilgiau nereikia. Gal net trumpiau.

Kitą kartą dėčiau į vidų moliūgų sėklų ir kmynų.

Rodyk draugams

Obuolių pyragas su migdolų įdaru

2010-10-13

Siūlyčiau tešlos recepte nurodytą kiaušinį pakeisti kiaušinio tryniu, o įdarui naudoti tik baltymą. Asmeinškai man, taip daug skaniau:)

Tešlai:
250 g. miltų;
kiaušinis
žiupsn.druskos;
125 g. cukraus;
175 g. sviesto.

Miltus pasibarstome ant stalo, sviestą supjaustome gabalėliais ir peiliu kapojame su miltais. Kada gausime trupinius tada suberiame cukrų, sumaišome ir tik tada įmušame kiaušinį. Suminkome tešlą ir padedame šaltai valandai dviem.

Įdarui:
1 kiaušinis;
100 g. cukraus;
0,5 a.š. cinamono;
160 g. maltų migdolų;
6 obuoliai;
aviečių uogienės.

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Vieną obuolį pasilikti. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Įmaišyti migdolus, cinamoną ir įtarkuoti obuolį.

Tešlą išimti iš šaldytuvo ir iškočioti. Įkloti į kepimo formą taip, kad tešla užklotu kepimo formos dugną bei kraštus. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti migdolų masę. Iškilusiu obuolius aptepti aviečių uogiene. kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Rodyk draugams

Obuolių pyragas su žemės riešutų chalva

2010-10-08

Ruduo ruduo… Koks ruduo be obuolių pyrago. Tad tesiame obuolių pyragų ciklą (obuolių pyragas 1,2, 3, 4, 5). Kaip matote, išbandžiau tikrai ne mažai variantų ir šiandien siūlau dar vieną. Tai tikrai skanus ir įdomaus skonio pyragas. Po pirmo kąsnio pasakiau “vau”, nes nesitikėjau tokio rezultato.

Reikės:
200 g. minkšto svisto;
70 g. cukraus;
2 kiaušiniai;
12 didelių su kaupu šaukštų miltų (pridėkite dar jeigu manote, kad reikia);
5 obuoliai;
150-200g žemės riešutų chalvos;
cinamono, šlakelis pieno.

Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir po vieną sudėti kiaušinius. Sudėti miltus ir užminkyti ne kitą tešlą. Susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą porai valandų.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonom plonom riekelėm.  Išimti tešlą iš šaldytuvo ir atgnybti 2/3. Šia dalimi tešlos iškloti kepimo formos dugną ir kraštus. Ant tešlos dėti dalį obuolių, apibarstyti chalva, uždėti kitą dalį obuolių ir vėl apibarstyti chalva. Likusia tešlos dalimi užloti pyragą. Viršų aptepti pienu ir apibarstyti cinamonu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50min.

Rodyk draugams

Pyragas “Stirnos nugara”

2010-08-23

Šį pyragą reikia kepti atitinkamo pavadinimo kepimo formoje, tačiau ir neturint tokios formos vis tiek galima pilvui padaryti mažą šventę:) Stirną vaizduojančios kepimo formos aš neturiu ir nemanau, kad ateityje turėsiu. Bet ką gali žinoti, gal ims kas ir padovanos :)

Reikės:
100 g. sviesto;
150 g. cukraus;
5 kiaušiniai (dėjau tik 4 ir užteko);
žiupsnelis druskos;
100 g. smulkinto šokolado (dėjau juodą);
2 pak. šokoladinio pudingo;
1 a.š.  su kaupu kepimo miltelių;
100 g. miltų;
1 taurė romo;
80 g. smulkintų migdolų (dėjau migdolų plokšteles, nes man taip skaniau).

Sviestą labai gerai išsukti. Sudėti cukrų ir druską, po vieną įmušti kiaušinius. Tada suberti šokoladą, pudingą, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir įpilti romo. Pabaigoje įmaišyti migdolus. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.

Iškepusį pyragą atvėsinti ir apipilti šokoladiniu glaistu bei apibarstyti migdolo plokštelėmis.

Tikrai skanus pyragas, ypač tiems kurie mėgsta šokoladą:)

Rodyk draugams

Aguonų vyniotinis su varške

2010-08-23

Tai vienas skaniausių tokio tipo vyniotinių.

Tešlai:
150g. varškės (dėjau 180g);
1 kiaušinis;
5 v.š. pieno;
5 v.š. aliejaus;
80g. cukraus;
300 g. miltų;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinį ištrinti su varškę ir sudėti likusius produktus. Suminkyti tešlą ir palikti pusvalandžiui.

Įdarui:
100 g. aguonų (galima ir razinų, riešutų primaišyti);
2 v.š. karšto pieno;
50 g. cukraus (dėjau 100 g.)
1 kiaušinio trynys;
1 a.š. vanilinio cukraus.

Į aguonas įpilti pieną. Išmaišyti ir sudėti cukrų, vanilinį cukrų, trynį.

Tešlą iškočioti į stačiakampį lakštą ir aptepti pasidarytu įdaru. Atsargiai susukti į volelį ir dėti į kepimo skardą. Vyniotinio viršų aptepti kiaušinio plakiniu arba pienu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Tikrai labai skanus vyniotinis :)

Rodyk draugams

Kokosinis kriaušių pyragas

2010-07-07

Buvo namie užsilikęs paskutinis konservuotų kriaušių indelis. Reikia sunaudoti, -pagalvojau. Bet kur? Vėl pyragas.

Reikės:
300 g. miltų;
200 g. sviesto (galima ir margarino);
200 g. cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g. kokoso drožlių;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g. grietinės;
1 indelis konservuotų kriaušių.

Sviestą reikia gerai (labai labai gerai) išsukti su cukrumi iki purios baltos masės. Po to įmušti po vieną kiaušinius, sudėti grietinę, įmaišyti miltus persijotus su kepimo milteliais ir suberti kokoso drožles. Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir į ją įspausti kriaušes. Kriaušių galima dėti ir daugiau, ypač norint gaivesnio pyrago. Kepti apie 45 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Labai skanu su penu:)

Rodyk draugams

Kriaušių pyragas su migdolų plutele

2010-06-15

Recepto šaltinis

Atrodo skaniai, o išsikepkite ir paragaukite….mmmm……

Reikės:
175 g. kambario temperatūros sviesto;
150 g. cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
2 kiaušiniai;
220 g. miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. tarkuoto muskato riešuto (nedėjau);
140 ml. grietinės;
tarkuota vienos citrinos žievelė;
šiek tiek citrinos sulčių;
50 g. maltų migdolų;
3 kietos kriaušės (dėjau visą dėžutę konservuotų kriaušių).

Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės.Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti grietinę, citrinos žievelę ir sultis. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į bendrą masę. Jeigu dedamos šviežios kriaušės, tai jas reikia nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Puse tešlos sukrėsti į kepimo formą pateptą riebalais. Ant viršaus sudėlioti kriaušes. Kuo daugiau, tuo skaniau. Ant kriaušių supilti likusią tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min.

Tuo metu paruošti migdolų masę:
100 g. sviesto;
100 g cukraus;
4 v. š. riebios grietinėlės;
150 g migdolų plokštelių.

Sviestą reikia ištirpinti. Sudėti cukrų, išmaišyti ir sudėti likusius produktus.

Pyragą išimti iš orkaitės ir apipilti migdolų sluoksniu. Dar kepti apie 2o min. kol pyrago viršus bus gražios karamelės spalvos.

Tik nepulkite valgyti karšto:)

Rodyk draugams

Obuolių pyragas su šokoladiniu glaistu

2010-04-15

Ak tas šokoladas….

Recepto šaltinis

Reikės:
3 kiaušinių;
200 g. cukraus;
100 ml pieno;
1,5.  stiklinės miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 dideli obuoliai;
žiupsnelis cinamono;
1 pakelio šokoladinės glazūros.

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įpilame pieno, beriame miltus ir kepimo miltelius. Obuolius nulupame ir supjaustome. Apibarstome cinamonu ir įmaišome į tešla. Aš visada kepu silikoninėje kepimo formoje tad ją riebalais nebereikia tepti. Tik pabarstau džiūvėsėliais ir supilu tešlą. Šį pyragą kepiau 30 min. 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį atvėsinau ir apipyliau pieniško šokolado glazūra.

Labai skanus dar šiltas:)

Rodyk draugams