BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘kt.’ kategorija

Keksiukai pagal Živilės “Bananinį varškės pyragą su šokoladu”

2010-03-09

Turėjau vieną pakelį varškės tad sugalvojau paeksperimentuoti ir pažiūrėti kas išeis jeigu daryčiau keksiukus pagal pyrago receptą. Rezultatas toks kokio ir tikėjausi - nuostabūs, burnoje tirpstantys pyragėliai :) Pyragas, labai greitai susivalgo, bent jau pas mus, o iš puse normos minimo pyrago iškepiau 20 keksiukų :)

Recepto šaltinis:

Tešlai reikės:
100 g. sviesto;
1 kiaušinis;
1 stiklinės miltų;
nepilnas a.š. kepimo miltelių;
0,5 stiklinės cukraus;
Įdarui:
250 g. varškės (turėjau tik 200);
1 v.š. krakmolo;
1 didelis kiaušinis;
100 g. grietinės;
2 bananai;
0,5 stiklinės (ir daugiau, priklausomai nuo noro) cukraus.

Sviestą ištirpiname ir į jau pravėsusį suberiame cukrų. Maišome kol cukrus ištirpsta. Kiaušinius išplakame kitame inde ir supilame į sviesto cukraus masę. Po truputi beriame miltus, kepimo miltelius. Galiausiai suminkome tešlą. Tešlą padalinau į dvi dalis (nelabai lygias:), suvyniojau į maistinę plėvelę ir padėjau į kamerą 30min.

Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Ištryniau varškę. Kiaušinius išplakiau su cukrumi ir supyliau į varškę. Pridėjau grietinės, krakmolo. Bananą supjausčiau gabalėliais ir taip pat sudėjau į įdarą. Neišsigąskite, įdaras bus skystas.

Pasiėmiau keksiukų formeles, įklojau spec. popierėlį. Tešlą sutarkavau per burokinę tarką ir įdėjau į keksiukų formeles (1/4 užėmė formelės tūrio). Ant viršaus užpyliau įdaro ir apibarsčiau tešlos. Tešlos barstyti daug nereikia, nes skaniau kai daugiau įdaro ir mažiau viršutinės tešlos :)

Kepiau apie 30 min 180 laipsnių temperatūroje.

Iškepusius apliejau pieniško šokolado glajumi. Labai labai labai skanu :)

Rodyk draugams

Pyragaičiai “Juodasis Rafaelo” :)

2010-03-03

Kadangi darant tortą “Juodąjį mišką” man liko biskvito, o nuo torto “Rafaelo” kremo, štai ką sugalvojau padaryti:

Stiklinės pagalba biskvite išspaudžiau apskritimus. Juos sulaisčiau vyšnių likeriu. Ant biskvito skrituliuko uždėjau vyšnių ir užtepiau kremu. Suslėgiau antru biskvito gabalėliu. Puošiau plakta grietinėle su šokoladu.

Rodyk draugams

Obuolių duona

2010-02-26

Vieną vakarą pavalgius vakarienę labai užsinorėjau pyrago. Bet šaldytuve nei kiaušinių, nei sviesto…. Ką daryti? Kaip visada naršau po internetą, peržiūriu savo senus užrašus ir randu “Obuolių duonos” receptą, kuriam nereikia nei riebalų, nei kiaušinių.

500 g. miltų;
18o g. cukraus;
1 pakelis kepimo miltelių (dėjau mažiau);
1 a.š. cinamono;
1 a.š. maltų gvazdikėlių;
0.5 a.š. maltų kvapiųjų pipirų;
1 kg. obuolių;
80 g. arba sauja džiovintų figų arba datulių;
80 g. arba sauja džiovintų slyvų;
150 g. razinų;
250 g. lazdyno riešutų (neturėjau tad dėjau žemės riešutus);
po 60 ml romo bei vaisių degtinės.

Obuolius nulupti ir sutarkuoti. Visus kitus džiovintus vaisius susmulkinti, o riešutus sukapoti. Iš visų produktų pagaminti tešlą. Jeigu reikia, įdėti daugiau miltų. Sukrėsti tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Skoniu kažkiek primena obuolių sūriu ir labai gardžiai kvepia :)

Rodyk draugams

Barankos :)

2010-02-21

Vis daugiau ir daugiau kalbama apie didžiuosiuose prekybos centruose esamus “nesveikus” maisto produktus. Laikraščiai pradėjo rašyti apie “parduotuvinės” duonos žalą, o ką jau bekalbėti, kad į vaikiškas barankas dedami konservantai. Baisu baisu….. bet ką daryti? Toks gyvenimas :) Tad vėl imu savo bliūdą ir minkau vaikui barankas :) Neklauskite recepto, nes tai paprasta mielinė tešla. Kitą kartą kepsiu plikytus riestainius. Užtat kitą dieną buvo labai skanu barankas sutepus majonezu, apdėjus dešra ir apibarsčius sūriu. Tokias “picas” pora minučių kepiau orkaitėje kol išsilydė sūris.

Rodyk draugams

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliu

2009-11-23

Recepto šaltinis

Tikrai labai skanūs pyragėliai. Po kelių dienų vėl pasidariau :)

Reikės:
bemielės sluoksniuotos tešlos;
riešutų sviesto;
medaus;
obuolių;
cinamono, cukraus.

Stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus. Viduriuką patepame riešutų sviestu. Parduotuvėje radau tik vienos rūšies riešutų kremo. Tačiau sudėtis “liuksiška”, t.y., be jokiu E, 95 proc. riešutai. Kaip minėjau, tepti kremu tik patį tešlos vidurį, nes ten kur bus patepta kremu, tešla neiškils. Kremo nebijokite - kuo daugiau tuo skaniau:)

Obuolius nulupame. Perpjauname per puse. Išimame sėklas ir supjaustome griežinėliais. Dedame po kokius 3-4 griežinėlius ant kremo, apibarstome cukrumi ir cinamonu.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.

Kai iškepa, ištirpiname medų ir apliejame pyragėlius. Patikėkite, labai skanu :)

Rodyk draugams

Žele tortas I

2009-11-02

Susigundžiau vaiko gimtadieniui padaryti žele tortą. Ankščiau nesu dariusi tokio dalyko, tad patirties nulis.  Dabar galiu atvirai save kritikuoti ir pasakyti kas buvo gerai ir ką reikėjo daryti kitaip.

Ant želatinos pakelio buvo parašyta, kad visą pakelį ištirpinti 1 l. vandens.

1 žele sluoksnis buvo jogurtinis: pyliau neskiestą vanilinį jogurtą ir pridėjau abrikosų gabaliukų. Išvada - želatinos buvo per mažai. Tad jeigu jogurto yra 1 l. želatinos reikėtų dėti beveik 1,5 pakelio. Abrikosai labai tiko.

2 sluoksnis - trintos braškės su cukrumi. Dėjau 1 l. 1 pakeli želatinos. Labai gerai pavykęs :)

3 sluoksnis - persiku sultys su vaisiais. Vėlgi, želatinos reikėjo dėti daugiau, o ir pačias sultis labiau atskiesti.

Rodyk draugams

Vafliai su kukurūziniu įdaru

2009-11-01

Kai Lietuva dar neturėjo nepriklausomybės ir visur buvo produktų deficitas, žmonės vertėsi kaip įmanydami. Vienas iš teigiamų dalykų buvo patentai prekiauti savo gaminiais. Mano močiutė darydavo įvairiausius saldumynus, pradedant saldainiais, baigiant sausainių krepšiais, kurie keliavo net į užsienį. Įdaryti vafliai - tai vienas iš mano močiutės darytų konditerijos gaminių:)

Vafliams iškepti reikės:

visų pirma - specialios vafliams kepti keptuvės;
5 kiaušinių;
100 g. sviesto;
100 g. margarino;
1 stiklinė vandens;
miltų tiek, kad išsimaišytu blynų tirštumo tešla.

Įkaitiname keptuvę ir pilame vieną šaukštą. Kai vaflis iškepa, dar neišėmus jo iš keptuvės, susukti norima forma.

Vaflius pridėjau kukurūzais darytais su irisais (kukurūzinis).

Rodyk draugams

Spurgos

2009-09-21
Reikės:
2 kiaušiniai;
125g. cukraus (daugiau tikrai nereikia);
250g. varškės;
250g miltų (kaškur 1,5 stiklinės);
2 v.š. pieno;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
vanilinio cukraus.

Iš visų produktų suminkome tešlą. Jeigu miltų per mažai, o tešla nesusiminkė, dar pridedame. Tešla neturi būti itin kieta, bet ir ne “skysta”. Formuojame rankomis rutuliukus ir kepame aliejuje. Geriau kepti mažas spurgytes, nes geriau iškepa. Taip pat geriau kepti kokiame nors puodelyje, dubenyje, nei keptuvėje, nes keptuvėje reikės labai daug aliejaus. Reikia, kad spurgos būtu beveik apsemtos aliejaus. Tokiu būdu jos geriau iškepa. Taip pat nereikia kepti ant didelės ugnies, nes nespės iškepti vidurys, o išorė jau bus apdegusi.

Rodyk draugams

Kokosiniai - ananasiniai pyragėliai

2009-09-17

Recepto šaltinis

Aš dariau taip:

Viena 500g. skardinė koncervuotų ananasų;
Puodelis su kaupu kokoso drožlių;
0,5 puodelio cukraus;
2 kiaušinio baltymai.

Koncervuotus ananasus su ju sultimis sutriname trintuvu ir gautą masę kepame ant vidutinės ugnies, kol sultys išgaruos. Kepti reikia tol, kol masė pradeda ruduoti ir karamelizuotis. Tada nuimame nuo dujinės ir leidžiame atvėsti. Per tą laiką išsiplakame kiaušinių baltymus su cukrumi. Įmaišome kokoso drožles bei gautą ananasų masę.

Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis suformuojame apvalius, maždaug 5 litų monetos dydžio pyragėlius ir
kepame orkaitėje iki pyragėliai paruduos - apie 20-25 minutes.

Kitąkart bandysiu daryti iš 2 skardinių koncervuoto ananaso:) Tik cukraus daugiau tikrai nereikia, netgi mažiau, nes nuo ananaso pakankamai saldu.

Rodyk draugams

Karamelinis tinginys

2009-09-01

labai skanus :)

Reikės:
Indelio sutirštinto karamelinio pieno “Rududu”;
125 g. sviesto;
dviejų pakelių sausainių;
riešutų, džiovintų abrikosų ar kt. vaisių.

Išlydome sviestą ir į jį sudedame “Rududu”. Maišome kol masė tamps vienalyte. Paliekame truputi atvėsti. Didesniame dubenyje sulaužome sausainius į keturias dalis, idedame riešutų, džiovintų vaisių ir užpilame pravesusios karamelės. Viską sumaišome. Dedame tinginio masę į maišiuką arba išklojame kokią kepimo skardą maistinę plėvelia ir ten suverčiame tinginį. Suspaudžiame ir padedame į šaldytuvą.

niam niam :)

Pastaba: kitą karą dėsiu du su puse pakelio sausainių

recepto šaltinis

Rodyk draugams