BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Bandelės’ kategorija

Mielinės bandelės su cinamonu

2013-02-03

Tokių skanių bandelių dar nebuvau kepusi. Jas padaryti vieni juokai, o valgyti…mmmm..vienas malonukas:)

Receptą radau http://ausrra.blogspot.com/2010/08/cinamonines-bandeles.html ir truputi pakeičiau pagal save:)

Tešlai reikės:
50 g šviežių mielių (aš dėjau 14 g. sausų);
50 ml drungno vandens;
100 g lydyto sviesto;
300 ml pieno;
žiupsnelis druskos;
100 g cukraus;
600 g miltų.

Įdarui:
100 g cukraus;
100 g sviesto;
1-2 v.š. cinamono;

Išsitirpinau sviestą, supyliau pieną, vandenį, cukrų. Išmaišiau ir tada supyliau sausas mieles. Kelias minutes luktelėjau. Mielės pradėjo brinkti. Tada supyliau puse kiekio miltų ir ilgokai plakiau mikseriu. Paskui pakeičiau mikserio funkciją į tešlos maišytuvo ir  tešlą minkiau 5-10 min. kol subėriau visus miltus. Tešla išėjo lipni, lengviau formuojama šaukštu nei rankomis. Tačiau miltų daugiau nedėjau (taip rekomenduoja recepto autorė). Tešlą kildinau apie 40min.

Kol tešla kyla, iškarto imkimės įdaro. Ištirpome sviestą, sudedame į ji cukrų ir cinamona. Dėjau pilną su kaupu šaukštą cinamono. Išmaišome gerai ir paliekame aušti.

Kai tešla pakyla, iškočiojame iš jos stačiakampį ir aptepame “apsitingusiu” įdaru. Susukame į ritinėlį. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Išdeliojame kepimo formoje palikdami piršto storumo tarpus, t.y., kad bandutės nesiliestų viena su kitomis. Leidžiame pakilti pusvalandžiui. Po to pusvanandžio mano bandelės taip išsiplėte - nebebuvo jokių tarpų tarp jų.

Belieka kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Maniškės kepė 30 min. Bet kepimo laikas priklausys nuo jūsų bandučių dydžio.

Jei sudėjus neiškeptus kepinius, jie užėmė tik puse kepimo formos, tai kai iškepė, buvo pilna kepimo forma bandelių su cinamonu:))

Rodyk draugams

Bandelės su karamele

2011-11-06

Labai skanios bandelės: minkštos ir purios

Tešlai:
1 pakelis sausų mielių (7 g);
200 ml pieno;
3 kiaušiniai;
100 g. cukraus (jeigu daryti bandeles ne su karamele, tai galima dėti daugiau cukraus);
1 a. š. druskos;
60 g sviesto;
3 v. š. aliejaus
~ 600 g miltų.

Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Leisti kelias minutes pastovėti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir į jų vidurį supilti pieno mišinį. Įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, aliejų. Minkyti 5 - 10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga. Šitą darbą pas mane atliko duonkepė:)nes mažasis reikalavo mamytės dėmesio:)

Išminkytą tešlą uždengiame ir kildiname šiltoje vietoje (pvz., orkaitėje nustačius 30laipsnių temperatūrą) apie valandą, pusantros.

Pakilusią tešlą kočioti, tepti karamelės ir susukti į ritinį, kurį supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Suformuotas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Leisti pakilti. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Kepti kol gražiai paruduos. Skaniausios tą pačią dieną:)

Rodyk draugams

Ne tradiciškos pynutės

2011-10-20

Pasirodo galima išsikepti labai skanių bandelių nenaudojant mielių, t.y., varškės tešla tam kuo puikiausiai tinka:)

Reikės:

apie 400 g miltų;
2 a. š. kepimo miltelių;
100 g cukraus;
1 a. š. vanilės;
pakelis varškės;
1 kiaušinis;
100 ml pieno;
50 ml aliejaus.

Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo. Į baltymą sudedame cukrų ir išmaišome. Pilame pieną, aliejų, dedame varškė ir vanilinį cukrų. Galiausiai įsijojame miltus su kepimo milteliais. Išminkome ir formuojame pynutes. Aš į tešlą dar pridėjau razinų. Suformuotas pynutes aptepti kiaušinio tryniu. Kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Rodyk draugams

Bandelės su varške

2010-05-18

Tai taip pat vienos skaniausių bandelių. Tešlą dariau pagal šių bandelių receptą.

Varškės masė daryta irgi labai paprastai: varškė sutrinta blenderiu, įmaišytas cukrus ir porą šaukštų jogurto (dažniausiai dedu persikų skonio). Masė neturi būti labai skysta. Dar įdedu razinų ir tokiu įdaru įdarau bandeles. Tikrai labai skanu, o svarbiausia, paprasta ir greita :)

Kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Rodyk draugams

Bandelės su šonine

2010-05-04

Dažniausiai nusiperkame šoninės kokiam tai antram patiekalui ir visada jos lieka. Viena iš išeičių likučio suvartojimui yra kepti omletą. Kita išeitis - bandelės:)

Atradau labai skanią mielinę tešlą.

Tad pagal šį receptą ir užminkiau tešlą ir palikau kilti. Tuo tarpu supjausčiau šoninę smulkiai ir apkepiau keptuvėje pridėjusi pipirų. Kai tešla iškilo, ėmiau po nedidelį gabalėlį, plonai iškočiojau, dėjau įdaro ir formavau bandeles. Leidau dar bandelėms pakilti kol įkaito orkaitė. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Labai skanios šiltos, o ir antrą dieną nėra apdžiuvusios:)

Rodyk draugams

Bandelės su pudingu

2010-04-20

Labai retai kepu bandeles. Net neatsimenu kada paskutinį kartą kepiau. Gal prieš 5 metus. Visų pirma, man nepatinka terliotis su mieline tešla, ne visada aš jai turiu laiko. Užminkai, kildini, kočioji, kildini, ir tik tada kepi. Ilgas maratonas. Jau geriau kepu pyragą. Mikseriu vienas, du trys ir tešla paruošta. Tačiau šios bandelės mane taip sugundė, kad pakeičiau savo nuomone ir ryžausi ilgam procesui.

Negaliu pasakyti, kad rezultatas visiškai pateisino lūkesčius, bet ir ne nuvylė. Kitą kartą tikrai vėl bandysiu kepti tik mažinsiu pudingo kiekį ir darysiu saldesnį (reikėjo pasirodo man savo nuojautos klausytis :P)

Receptą radau supermama.lt (Sonatinos)

Pateikiu tokias proporcijas, kaip nurodyta recepte:

Tešlai:
500 g. miltų;
1 pakelis sausų mielių (7 g);
50 g. cukraus;
žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai;
125 ml. šilto pieno;
100 g. ištirpinto sviesto.

Miltus persijoti ir sumaišyti su mielėmis. Sudėti likusius produktus ir gerai išminkyti tešlą. Uždengti ir šiltai kildinti. Kol tešla kyla, pasiruošiame pudingą.

Įdarui:
2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių (siūlyčiau 1,5);
750 ml pieno (500 ml užtektų);
100 g cukraus (reikėtų daugiau);
100 g razinų.

Pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį. Recepto autorė teigia, kad pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti. Toks, kurį tereikia sumaišyti su karštu skysčiu (pvz., Slodka Mynutka) - netinka, nes kaitinamas jis tik dar labiau suskystės… Įmaišyti razinas.

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ir iškočioti stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis (man gavosi storesnės) ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pridengti ir dar kartą kildinti, kol bandelės žymiai padidės. Aš palaukiau kol orkaitė įkais ir dėjau kepti. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 15min.

Labai skanu aplietos kiaušinio baltymo ir cukraus pudros plakiniu.

Rodyk draugams

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele

2009-12-05

Labai paprasta ir greita.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

Rodyk draugams

Bandelės su dešrele

2009-09-16

Reikia mielinės tešlos ir dešrelių, kurias galima dar perpjauti per pusia.

Tešlą dariau iš:
250ml. pieno;
1 kiaušinis;
30g. mielių;
2 šaukštai cukraus;
1 šaukštelis druskos;
40g. sviesto;
miltų tiek, kad susiminkytų elastinga ne kieta tešla.

Iškočioti storą tešlos lakštą, supjaustyti kvadratėliais. Imti dešrelę ir susukti. Kraštelius gerai suminkyti. Norint, kad bandelės būtų minkštesnės, reikia arba dėti daugiau riebalų, arba bandyti daryti minkštesnę tešlą, t.y., nepilnai suminkyti. Bandysiu kitąkart taip daryti. Pažiūrėsime kas išeis:) Tiesa, padarytas bandeles reikia dar palaikyti, nekišti iškarto į orkaitę.

Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. 180 laipsnių karštyje. Nepamiršti bandelių aptepti kiaušinio plakiniu. Galima apibarstyti sezamo sėklomis. Taip pat skanu, kai ką tik iškepusias bandeles aptepame sviestu:)

Rodyk draugams