BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

mano blogas

Sūrio piršteliai

meduve ● 2010-12-30

Nebūčiau net patikėjus, kad atrasiu labai panašų į tikruosius sūrio pirštelius receptą. Esu klaipėdietė ir turbūt daugumai klaipėdiečių yra išlikęs neišdildomas prisiminimas apie valgytus sūrio pirštelius viename uostamiesčio bare. Daug metų bandžiau pasigaminti pati šį šedevrą. Dėje, nesėkmingai. O šįkart - eureka! Aš tikiu, jog receptas nėra visiškai toks pat, pagal kurį gaminami tikrieji piršteliai. Tačiau skonio atžvilgiu mane nukelia į tuos laikus, kai būdami studentai tuos pirštelius ir atradome.

Reikės:
30 g. sviesto;
100 g. miltų;
250 ml pieno;
druskos, pipirų;
200 g. sūrio;
2 kiaušiniai (ir daugiau);
2 v.š. miltų;
100 g. džiūvėsėlių (gali būti ir daugiau).

Mažame puodelyje ištirpiname svietą ir jame pakepiname miltus. Supilame pieną, sutarkuotą sūrį, beriame prieskonius ir maišome. Paverdame tol, kol masė taps tiršta. Nukeliame nuo viryklės ir plonu sluoksnių šį mišinį užtepame ant lygaus paviršiaus. Aš naudojau kepimo popierių. Leidžiame masei atvėsti.

Atvėsus susipjaustome norimo ilgio ir storio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, susukame į vamzdelį, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Galima vėl merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Asmeniškai man, taip skaniau, nes susidaro storesnė tešlos sienelė.

Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome šiltus su pomidorų ir majonezo padažu arba kt.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (17) : "Sūrio piršteliai"

1 | Roxe

2010-12-30 ● 16:56

Sveika,netycia radau tavo receptuka :).
Laba imegstu suri,tad reiks isbandyt,
Parasiau savo svetaines adresa jei turesi minutele-uzsuk ;).

2 | inga

2011-05-17 ● 22:10

Sveiki,ar tikrai tiek daug miltu reikia deti?O gal sviesto daugiau?Nes dariau pagal si recepta,tai svieste toks miltu kiekis net nekepe.o susimaise ir gavos tik trupiniukai:[

3 | meduve

2011-09-19 ● 12:30

sviesto daugiau tikrai nereikia. Paskutini karta kai dariau, tai surio daugiau dejau. Kartais man nepilnai surio mase sustingsta, bet cia pastebejau, itakos turi surio rusis

4 | Gabijenzas

2012-06-15 ● 22:52

Aciu uz recepteli! Kepiau tiksliai pagal recepteli, bet ir man surio mase pilnai nesustingo - teko formuoti rankomis. Gavosi labai skaniai, bet… truputi kitaip.. Manau, kad kita kart deciau siek tiek meziau miltu, arba daugiau surio. Tiesa, miltai ir duoda ta “skystuma” ar klystu? O miltai man ir neapkepe, bet tai nesukliude sumaisyt su pienu ir suriu. ;) Zodziu, buvo skanu, tikrai kartosiu. ;)

5 | meduve

2012-06-19 ● 14:05

Del pirsteliu konsistencijos, tai ir man paskutini karta gavosi kose:) Siulyciau dar pabandyti mazinti pieno kieki. Logiskai pagalvojus tada turetu buti tirstesne mase.

6 | Ruta

2013-08-14 ● 20:22

Atejo laikas ir man ju pabandyt pasigamint nes ne klaipedoje esu:D isnarsiau visa interneta:) ir radau kelias paslaptis:) (o gal kiek gandus, nepabandes nesuzinosi) :)) jog i tesla ipila alaus ir naudoja lydyta suri:) galvoju reikia pabandyti:)

7 | klp

2013-09-11 ● 15:00

Kiek žinau, jų tešlai yra naudojamas kefyras, o ne pienas ;)

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

8 | Inesa

2013-10-06 ● 10:37

O Klaipėdos menų kiemelio padavėjos ryžtingai slepia sūrio pirštelių gamybos paslaptis. Kiek bandžiau, niekada nesigavo taip, kaip pas juos. O alus į tešlą- gal būt labai tiktų, ačiū už patarimą.

9 | Ruta

2013-10-27 ● 20:50

padekit,
as sitos vietos niekaip nesupratau:
Atvėsus susipjaustome norimo ilgio ir storio gabalėliais. Imame po vieną gabalėlį, susukame į vamzdelį.

I koki vamzdeli…:/

10 | Vore

2013-11-10 ● 16:29

Skaiciau kad i tesla ieina alus, soda, kefyras. Dar pastebejau kad kmynai ir cesnako kazkiek gabaliuku. Tik nezinau kokia butent surio rusis, tik zinau kad lydytas suris perkamas.

11 | Vore

2013-11-10 ● 16:30

Tiesiog imi surio plona laksta kokius pardavieja ir susuki i triubele, na kaip popieriaus lapa kad susuki. Ta turejo galvoj

12 | Andrius

2013-11-27 ● 21:12

Sveiki. Klaipedoje gyvenu, tai ne viena karta gersiajame bare esu valges surio pirsteliu, skonis kaskart pasakiskas. Noriu paneigt ta ganda, kad naudojamas lydytas suris, kadangi maciau kaip padavejos i virtuve nese kvadratini surio gabala, kokiu 5 ar 7kg, supakuota i raudona polietilena, todel manau kad ten paprastas fermentinis suris.

13 | Jolanta

2014-08-06 ● 22:24

isbandziau, bet irgi suris netiko matyt. Sakykit, gal kas bandet su alum vietoj pieno ir gal radot tinkamiausia suri?

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

14 | lile

2014-08-18 ● 13:58

Na ir as katik dariau pagal jusu receptuka pirstelius tik miltu dejau 70g o pieno piliau 150ml ir man kuo puikiausiai sustingo mase.dekui autoriai uz toki skanu recepta

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

15 | Lana

2014-08-20 ● 16:27

Prieš pora dienų valgiau pirštelius minimame bare. Ir, valio :) matyt virėjos buvo pavargę, piršteliai ne iki galo išvirę. Perkandus pirštelį, jo viduryje aiškiai matėsi įdėta plėšomo sūrio lazdelė, o aplink, aišku, kažkokia tešla, kurios recepto mes nežinome :)

16 | plastikiniai langai

2014-09-15 ● 07:38

labai geri prie alaus :)

17 | Donatas

2017-06-09 ● 18:22

Ten naudoja plėšomo sūrio lazdelės aš gaminau namie gavosi tešlą skonis toks pat bet iškepus ir ištraukus iš aliejaus ji sukietėja ten viskas tešloje reikia surasti jos receptą o sūris tai plėšima lazdele

[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Rašyti komentarą