BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Spurgos

Pagaliau pavyko išsikepti spurgų kokių ir norėjau.

125 ml. pieno;
2 v.š. sviesto;
100 g. cukraus;
2 kiaušiniai;
7 g. sausų mielių;
500 g. miltų.

Pieną pašildome. Sudedame į jį sviestą ir pamaišome kad ištirptų. Jei visiškai neištirpo, nieko tokio. Suberiame cukrų. Įsitikiname, kad masė pravėso ir tada įmušame kiaušinius. Mieles sumaišome su miltais. Suminkome nekietą tešlą. Jei tešla gavosi kietoka, šliūkštelėkite šaukštą kitą pieno. Jei atrodo, jog tešla per lipni, pridedame dar miltų. Tešlą kildiname šiltai apie valandą. Pakilusią tešla perminkome ir formuojame spurgas arba kilputes. Tešlainių iškarto nepulkite kepti, o suformuotus dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir leiskite dar pakilti kokia 15-30 min priklausomai nuo aplinkos temperaturos. Tada kepame. Pasirodo kepimas irgi yra tam tikras menas:) riebalai negali buti per daug karšti. Jeigu kepsite ant stiprios kaitros, spurgos viduriukas neiškeps. Tad geriau mažesnė kaitra, silpnesnė nei vidutinė.

Aš iškepusioms spurgoms leidau pravėsti, tada ištirpdžiau pienišką šokoladą. Juo aptepiau spurgas - kilputes ir apibarščiau kokoso drožlėmis bei kt. pabarstukais.

Labai skanu:)

Patiko (0)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Spurgos”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    tikrai skaniai isejo, patariu visiems pabandyti!

Rašyk komentarą