BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Pyragas “Rožė”

Tai turbūt pats skaniausias mielinis pyragas, kokį esu kepusi. Nėra buvę, kad nenusisektų. Purus, minkštas, o jeigu vertintume dešimtbalėje sistemoje (kas šiais laikais labai madinga,t.y., vertinti kepinius balais), tai gautų 9. Devyni vien dėl to, jog pyrago skonis labai daug priklauso nuo pasirinktos uogienės.

Pyragui reikės:
500g. miltų;
250g. pieno;
65 g. cukraus;
40 g. sviesto;
20 g. mielių arba 7g. sausų mielių;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
pasirinktos uogienės.

Piene ištirpiname sviestą. Mieles ištriname su cukrumi, o jeigu imame sausas, tai pirmiau suberiame cukrų i pieną ir į šią pravėsusią masę suberiame sausas mieles. Apibarstome miltais ir padedame šiltai 15min. Aš į pačia tešlą įbėriau apie 50g. miltų, išmaišiau ir leidau pakilti. Po 15 min. į tešlą sudedame likusius produktus (išskyrus uogienę:). Išminkome. Šiame procese man labai pasitarnavo duonkepė. 1 val. padedame tešlą šiltai, kad pakiltų. Pakilusią perminkome. Padaliname į tris dalis arba dvi -priklauso nuo to, kiek rūšių uogienių naudosime. Aš ėmiau apelsinų džemą, agrastienę ir mėlynių uogienę. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame ir aptepame pasirinkta uogiene (jeigu uogienė saldi, storai netepti - bus persaldu). Susukame į volelį ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Imame 24-26 cm. skersmens kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi. Aš dėliojau pakaitomis gabaliukus su agrastienę ir su apelsinų džemu, o viduriuke sudėjau gabaliukus su mėlynių uogiene. Paruoštą pyragą dar kildinau apie 15min ir tik tada kepiau 190 laipsnių orkaitėje.

Patiko (0)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Pyragas “Rožė””

  1.   plastikiniai langai rašo:

    aciu :)

Rašyk komentarą