BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Obuolių pyragas su žemės riešutų chalva

Ruduo ruduo… Koks ruduo be obuolių pyrago. Tad tesiame obuolių pyragų ciklą (obuolių pyragas 1,2, 3, 4, 5). Kaip matote, išbandžiau tikrai ne mažai variantų ir šiandien siūlau dar vieną. Tai tikrai skanus ir įdomaus skonio pyragas. Po pirmo kąsnio pasakiau “vau”, nes nesitikėjau tokio rezultato.

Reikės:
200 g. minkšto svisto;
70 g. cukraus;
2 kiaušiniai;
12 didelių su kaupu šaukštų miltų (pridėkite dar jeigu manote, kad reikia);
5 obuoliai;
150-200g žemės riešutų chalvos;
cinamono, šlakelis pieno.

Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir po vieną sudėti kiaušinius. Sudėti miltus ir užminkyti ne kitą tešlą. Susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą porai valandų.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonom plonom riekelėm.  Išimti tešlą iš šaldytuvo ir atgnybti 2/3. Šia dalimi tešlos iškloti kepimo formos dugną ir kraštus. Ant tešlos dėti dalį obuolių, apibarstyti chalva, uždėti kitą dalį obuolių ir vėl apibarstyti chalva. Likusia tešlos dalimi užloti pyragą. Viršų aptepti pienu ir apibarstyti cinamonu. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50min.

Patiko (0)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Obuolių pyragas su žemės riešutų chalva”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    skaniau ir buti negali :)

Rašyk komentarą