BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Labai skanus vainikas su lazdyno riešutais

Pristatau dar vieną labai skanų vyniotinį. Ypač jis patiks tiems, kurie mėgsta marcipanus, nes įdaras labai panašus į marcipaninę masę.

Tešlai reikės:
300 g. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
150 g. cukraus;
žiupsnelis druskos;
pakelis vanilinio cukraus, bet aš dedu tik 1 a.š.;
1 kiaušinis;
2 v.š. pieno;
125 g. sviesto arba margarino.

Miltus persijoti su kepimo milteliais ant stalo arba į didelį dubenį. Viduryje padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį, sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir kitus produktus. Greitai suminkyti tešlą ir padėti šaltai bent pusvalandžiui.

Įdarui:
2 kiaušiniai;
200 g. maltų lazdyno riešutų;
100 g. cukraus;
2 lašai migdolų aliejaus;
1 v.š. grietinėlės;
1 v.š. romo.

Vieno kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Baltymą, likusį kiaušinį, riešutus, cukrų, aliejų, romą, grietinėlę sumaišyti iki vienalytės masės.

Iškočioti tešlą, tepti ant jos įdaro ir susukti į vyniotinį. Išplakti likusį trynį su 1 v.š pieno ir aptepti vyniotinį. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Patiko (1)

Rodyk draugams

komentarai (4) | “Labai skanus vainikas su lazdyno riešutais”

  1.   Dovile rašo:

    ar sviesta tirpinti ar deti tik truputy atsildyta?

  2.   Dovile rašo:

    Ar deti sviesta atsildyta ar istirpinta?

  3.   meduve rašo:

    sviestas dadamas ne tirpintas. Galima iskarto isimta is saldytuvo.

  4.   plastikiniai langai rašo:

    gerai atrodo, reikes pabandyti pasigaminti.

Rašyk komentarą