BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

mano blogas

Kalėdiniai meduoliai

meduve ● 2010-12-21

Beveik visos šeimininkės prieš Kalėdas kepa sausainius, jei ne meduolius tai bent imbierinius sausainiukus. Aš šiemet pasistengiau “iš peties” ir prikepiau visokių grožybių.  Šie meduoliukai ne vien tik papuoš mūsų stalą, bet bus ir puiki dovana artimiesiems.

Receptą radau www.supermama.lt. Sausainiai net pastovėję išlieka skanūs, traškūs ir ne visai kieti. Jeigu kam patinka kietesni meduoliai, siūlyčiau dėti daugiau miltų į tešlą.

Meduoliams reikės:
450 g. miltų, bet aš sudėjau apie 500 g;
150 g. cukraus;
100 g. medaus;
2 kiaušiniai;
100 g. margarino, bet aš dėjau sviestą;
2 a.š. nugesintos sodos;
2 a.š meduolių prieskonių.

Ištirpiname margariną. Supilame į jį cukrų, medų, įmušame kiaušinius ir viską vonelėje ant garų kaitiname kol ištirps cukrus. Nukeliame nuo viryklės ir leidžiame atvėsti. Į meduolius galima įdėti padeginto cukraus, bet man skanūs ir be jo:) Į pravėsusią masę supilame nugesintą sodą ir sudedame miltus. Išminkome. Sakoma, kad meduoliai bus skanesni, jei tešla gaus pastovėti per naktį. Tačiau aš labai skubėjau ir tešlos nebrandinau. Imame tešlos gabalėlį, kočiojame ir formuojame norimus sausainius. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 8-10 min priklausomai nuo sausainių storio.

Patiko (0)

Rodyk draugams

Komentarai (6) : "Kalėdiniai meduoliai"

1 | Indre

2010-12-21 ● 18:15

Labai gražiai papuošti

2 | meduve

2010-12-21 ● 19:10

ačiū:) Kalėdos verčia stengtis :)

3 | Forelle

2010-12-21 ● 19:59

Tikrai labai gražūs ir mieli. Puiki dovana!
Aš irgi kepu visiems meduolius pagal panašų receptą, tik dalis cukraus keičiama medumi, taip jie tampa daug meduoliškesni. O pabrandinti galima ir keturias valandas kamaario temperatūroje, tada jie taip gražiai išsipučia.

4 | meduve

2010-12-21 ● 21:26

Reikės man jau kitais metais eksperimentuoti :)

5 | meduve

2011-01-25 ● 17:43

thank you:)

Rašyti komentarą