BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Kalėdinė meduolinė eglutė

Už receptą turiu būti dėkinga savo draugei. Labai bijojau, kad per Kalėdas eglutė bus kieta, nes dariau prieš pora dienų. Tačiau taip nenutiko. Minkšta irgi labai nebuvo, bet juk tai meduolis, tad ko norėti. Nežinau ar kitą kartą irgi daryčiau pagal tokį pat receptą, ar rinkčiausi minkšto pyrago tešlą.

Tešlai reikės:
200g. sviesto;
6 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
400 g kefyro;
600 g miltų;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
šaukštelis malto imbiero;
2 šaukšteliai cinamono;
10 šaukštų baltojo ir tiek pat rudojo cukraus (negailėti).

Išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą ir sudedame likusius produktus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Pasiruošiame dvi dideles kepimo skardas ir supilame tešlą į jas. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 3o min. Greičiau ir geriau pyragas iškyla jeigu kepama po vieną skardą, o ne abi iškarto.

Per tą laiką, kai pyragas kepa, pasidarome eglutės maketą. Imame du A4 formato lapus ir nusibrėžiame 24-25 cm. skersmens apskritimą. Padaliname skritulį į 8 lygias dalis ir sujungiame kraštus trikampėliais.

Paskui nusibrėžiame dar keletą sluoksnių.

Tuomet iškerpame formą pagal paskutinę kraštinę. Dedame ant kepinio, pagal ją apipjaustome, nukerpame paskutinį sluoksnį ir apipjaustome pagal sekančią kraštinę. Man išėjo padaryti vieną apatinį sluoksnį, du sekančius nuo apačios sluoksnius ir dar du priešpaskutinius sluoksniu. Klausimas: gal kepti vieną didelę skardą ir kitą mažą, kad gautūsi storesnis pyragas, bet tiek sluoksnių kiek brėžinyje? Čia jau kaip kas norite.

Kitas svarbus dalykas - puošimas. Jam reikės:

dviejų pakelių pieniškos glazūros,
baltų kokoso drožlių,
spalvotų pabarstų.

Kiekvieną eglutės dalį apipilame glazūrą (kuo daugiau, tuo skaniau) ir statome eglę. Apibarstome spalvotais pabarstukais ir kokoso drožlėmis.

Toks kepinys tikrai papuošia Kalėdinį stalą :)

Patiko (9)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą