BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Ką galima pasigaminti iš moliūgo?

Ruduo ne vien tik obuolių, grybų metas, bet ir moliūgų. Pasirodo iš moliūgo galima daug ką skanaus pasigaminti. Kad iš moliūgų verdama skani sriuba, turbūt žino kiekvienas. O ką galima pagaminti dar? Naršiau naršiau internete ir tai ką radau, ką išbandžiau ir kas patiko, čia, šitame bloge, pateiksiu:)

Visų pirma, pristatau - labai skanūs ir purūs keksiukai

Kuriems reikės:

2 stiklinės miltų (dėjau daugiau);
1 a. š. kepimo miltelių;
300 - 350 g moliūgo;
1/3 stiklinės saulėgrąžų aliejaus;
2 kiaušinių;
1,5 a. š. cinamono;
1/8 a. š. malto muskato riešuto;
1/8 a. š. maltų gvazdikėlių;
1/8 a. š. malto imbiero;
1/8 a. š. maltų kvapiųjų pipirų;
1 1/4 stiklinės cukraus;
0,5 a. š. sodos;
žiupsnelio druskos.

Moliūgą smulkintuvu sutriname iki košės. Įpilame aliejų, įmušame kiaušinius, įberiame cukrų, sodą ir gerai išmaišome. Tada sudedame likusius produktus. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Dar vieni keksiukai

Taip pat labai skanūs ir purūs, riešutai ir saulėgrąžos duoda puikų skonį. Mums reikės:

2 stiklinės miltų (dėjau daugiau);
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
1/2 a.š. malto imbiero;
migdolų esencijos ar pan.;
žiupsnis kvapiųjų pipirų;
125 g kambario temperatūros sviesto;
3/4 stiklinės paprasto cukraus ir dar 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
3/4 stiklinės moliūgų piurė
1/4 stiklinės pasukų ar kiek mažiau grietinės, skiestos vandeniu
razinų;
kapotų graikinių riešutų.

Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius. Supilti moliūgus ir grietinę ar pasukas. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir sudėti likusius komponentus. Į keksiukų formeles berti saulėgrąžų, o ant viršaus dėti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos.

Moliūgų duona

Recepto šaltinis

Duonytei reikės:

300 g moliūgų tyrės;
2 a. š. sausų mielių;
2 a. š. skysto medaus;
500 g miltų (maišiau rupius kvietinius, pirmos rūšies kvietinius ir aukščiausios rūšies kvietinius miltus);
2 a. š. druskos.

Šią duoną kepiau duonkepėje. Sudėjau pusę normos mitų. Tada į 60 ml vandens subėriau mieles. Palaukiau kelias minutes ir pridėjau medaus. Visą skystį supyliau ant miltų. Dėjau moliūgų tyrę, druską bei likusius miltus. Duonkepė atliko minkymo funkciją:) Tada kildinau kažkur 2 val. Perminkiau ir dar kokia valandą kildinau. Kepiau 1 val. Ilgiau nereikia. Gal net trumpiau.

Kitą kartą dėčiau į vidų moliūgų sėklų ir kmynų.

Patiko (5)

Rodyk draugams

1 komentaras | “Ką galima pasigaminti iš moliūgo?”

  1.   plastikiniai langai rašo:

    geras receptas, tikrai!

Rašyk komentarą