BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Gaivusis mėlynių tortas

Pirmą kartą taip greitai neliko torto nuo stalo:) Maniau kiekvienas suvalgysime po gabaliuko ir likutis bus padėtas į šaldytuvą kitai dienai. Kur tau. Nebuvo nei vieno kuris neprašytų pakartoti. Tad karštą vasaros dieną tik gaminti ir gaminti tokius tortus ir su malonumu juos valgyti :)

Vyniotinio biskvitui reikės:
3 kiaušiniai;
3 v.š. cukraus;
1 pakelis vanilinio pudingo;
2 v.š. krakmolo;
3 v.š. miltų;
mažiau nei puse a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius gerai išplakame su cukrumi ir palaipsniui sudedame kitus produktus. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių baltų putų ir įmaišome į bendrą tešlą. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 min.

Nuo iškepusio biskvito tuoj pat nuplėšiame kepimo popierių ir biskvitą susukame į ritinėlį. Taip laikome kol atvėsta.

Pertepimas:
apie 250 ml. juodųjų serbentų uogienės (galima ir kt).

Atvėsusį biskvitą pertepame uogiene (tik nereikia persistengti) ir susukame į vyniotinį. Apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą porai valandų. Per tą laiką pasigaminsime kremą.

Kremui:
300 g. mėlynių;
250 ml. grietinėlės 35 proc. riebumo;
1 pak. juodųjų serbentų žele (arba kt.);
3 v.š. cukraus (dėjau daugiau).

Žele pasiruošti pagal instrukcijas tik pilti 250 ml vandens. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Įpilti atvėsusią žele ir įmaišyti mėlynes. Padėti kremą į šaldytuvą stingti, bet karts nuo karto vis pamaišyti, kad tolygiai stingtų. Mums nereikia, jog kremas taptu drebučiu. Kai tik pamatysite, kad kremą sunku maišyti, bet jis dar nesustino visiškai, traukiam lauk iš šaldytuvo ir formuojame tortą.

Imame norimo dydžio dubenį, išklojame jį maistine plėvele. Vyniotinį supjaustome plonais griežinėliais. Dalį griežinėlių pasiliekame torto pagrindui, o likusiais išklojame dubenį. Griežinėlius suspaudžiame vienas kito, kad neliktų tarpelių. Ant viršaus supilame kremą ir apdedame likusiais vyniotinio griežinėliais. Dedame visą dubenį į šaldytuvą ir šaldome (geriausiai per naktį).

Sušalusį tortą išverčiame iš dubenio maistinės plėvelės pagalba, papuošiame ir skanujame :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (2) | “Gaivusis mėlynių tortas”

  1.   as rašo:

    atrodo gerai :) http://www.saunabus.lt

  2.   plastikiniai langai rašo:

    labai neblogas receptas, aciu uz ji.

Rašyk komentarą