BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Duona su obuolių sultimis

Šį duonos receptą taip pat radau supermama.lt.  tik pasitaisiau pagal save. Susigundžiau juo vien dėl to, kad vietoje vandens kaip įprasta, pilama obuolių sulčių. Obuolių sultys duoda malonų rūgštumą. Asmeniškai man, tai labai patiko ši duonelę, bet kurie nemėgsta rūgštumo, tai gali pasirodyti per rūgšta. Skoniu kažkiek primena juodąją bočių duoną.

Reikės:
200 g. raugo (aš visada dedu ruginį);
1 stiklinė obuolių sulčių;
1/2 stiklinės ruginių miltų;
2.5-3 stiklinės rupių kvietinių miltų;
1 v.š. selenų;
1 v.š. kmynų;
1 v.š. saulėgrąžų;
1 nubrauktą v.š. druskos (dedu juoduotą).

Į rauga supilti obuolių sultis, išmaišyti ir tada sudėti likusius produktus, išskyrus druską. Palikti tešlą parūgti 20min. Galima ir trumpiau laikyti. Tada pridėti druskos, išminkyti ir dar palikti 10min. Galiausiai, perminkome, suformuojame kepaliuką ir dedame į riebalais išteptą kepimo indą. Uždengiame ir paliekame kilti 2-3 val. Kažkodėl man blogai kilo, bet duona vistiek išėjo nebloga :)

Įkaitiname orkaite iki 200 laipsnių. Peiliu įpjauname kepaliuką keliuose vietose, kad neplyštų.
Įstatome į orkaitę indą su vandeniu ir dedame kepti duonelę. Iš pradžių kokią 10 min. pakepti aukštoje temperatūroje, o paskui sumažinti iki 180 laipsnių. Viso kepti apie 50 min. Kepiau 1val. tai per ilgai buvo.

Tą pačią dieną valgant nepasijaučia tikrasis duonos skonis, nesijaučia tos rūgštelės, o antrą dieną jau aišku, kas ir kaip :)

Patiko (0)

Rodyk draugams

Rašyk komentarą