BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Ananasinis tortas su pistacijomis

Prisimenant vasarą arba tiksliau atsisveikinant su ja, padariau gaivų ananasinį tortą. Nesitikėjau, kad tortas bus toks drėgnas, nes biskvitas pagal receptą nėra sulaistomas. Ar jums jis bus rūgštus ar ne, priklauso nuo jūsų skonio receptorių. Asmeniškai man, mėlynių tortas rūgštesnis nei šis, o kai kam atvirkščiai. Kai kam išviso nepatiko, bet čia jau susiję su pačia antipatija ananasams. Man šis tortas dar įdomus savo forma, gaminimo būdu. Tai nėra tradiciškai iškepti biskvitai ir pertepti kremu. Iškepamas vienas biskvitas ir daromas tortas-vyniotinis. Suintrigavau?

Torto pagrindui:
50 g. krakmolo;
100 g. miltų;
50 g. cukraus;
1 kiaušinio trynys;
75 g. minkšto sviesto arba margarino.

Iš visų produktų suminkyti trapią tešlą ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Išėmus iš šaldytuvo iškočioti 24 cm skersmens lakštą. Jei tortas bus 22 cm, tai paploti patartina išsikočioti keliais centimetrais platesni. Jeigu tešla labai trupa ir neina iškočioti kočėlu papločio, patartina dėti tešlą tarp dviejų sviestinio popieriaus lapų ir tada puikiai iškočiosite. Bet aš paprasčiausiai rankomis sumaigau ir padarau reikiamo dydžio apskritimą. Paplotį kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Biskvitui:
4 kiaušiniai;
160 g. cukraus;
60 g. krakmolo;
60 g. miltų;
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių;
75 g. maltų pistacijų.

Kitą kartą aš bandysiu biskvitą kepti per du kartus, nes sudėjus visus produktus biskvitinės tešlos išėjo labai daug ir į vieną skardą man netilpo. Pirmiausiai, reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti su 4 v.š. vandens iki putų. Toliau plakant po truputi suberti cukrų. Tada elektrinio maišytuvo greitį sumažinti iki minimalaus ir sudėti kiaušinių trynius, miltus, krakmolą, kepimo miltelius bei pistacijas. Tešlą tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Nuo iškepusio biskvito tuoj pat nuplėšti popierių ir biskvitą susukti į volelį. Leisti atvėsti.

Ananasų kremui:
375 ml. ananasų sulčių (rinktis sultis tas, kuriose yra didesne vaisų koncentracija);
apie 10 v.š. cukraus (priklauso nuo jūsų skonio receptorių);
50 g. krakmolo;
100 g. ananaso skiltelių (dėjau konservuotus);
4 v.š. želatinos;
200 ml. grietinėlės (kitą kartą dėsiu 300 ml).

Ananasų sultis sumaišyti su cukrumi bei krakmolu. Suberti mažais gabalėliais pjaustytus ananasus. Tad konservuotų ananasų griežinėlius teko pasmulkinti. Šį mišinį reikia trumpai pakaitinti, kad sutirštėtų masė. Želatiną išbrinkinti ir supilti į kremą. Kremo masę ataušinti karts nuo karto pamaišant. Tik tada kai kremas atvės, išplakti iki standumo grietinėlę ir įmaišyti į jį.

Biskvitą aptepti kremu. Keletą šaukštu pasilikti torto aptepimui, bet man vos užteko kremo biskvitui, tad aptepimui naudojau abrikosų džemą. Apteptą biskvitą supjaustome 5 cm storio juostelėmis. Pirmą juostelę susukame ir dedame ant trapios tešlos į vidurį. Imame kitą juostelę ir sukame aplink pirmąją. Taip susukame visas juosteles.  Jeigu liko kremo, tai juo aptepame torto viršų ir šonus.Jei ne, bėgame į parduotuvę abrikosų ar pan, džemo.

Torto papuošimui:
1 pak. skaidraus užpilo tortui;
250 ml. ananasų sulčių arba vandens;
apie 400 g. ananaso skiltelių;
50 g. smulkintų pistacijų.

Torto viršų apdėliojame ananasų skiltelėmis. šonus apibarstyti pistacijomis. Pagal torto užpilo gaminimo instrukciją pasiruošti užpilą su sultimis arba vandeniu. Patarčiau daryti tik puse normos, nes torto papuošimui nedaug reikia. Šiuo užpilu apipilame ant torto viršaus esančius ananasus. Kadangi, aš dariau su ananasų sultimis, tai torto viršus nėra visai skaidrus.

Patiko (0)

Rodyk draugams

komentarai (3) | “Ananasinis tortas su pistacijomis”

  1.   Gabrielė rašo:

    Visada mėgau gaminti, o šis netyčia atrastas blogas (tikriausiai pats mylimiausias mano) mane dar labiau tam įkvėpė!
    Viskas taip skaniai ir gražiai atrodo, nežinau net nuo ko pradėti, dabar dar kaip tik ieškau gero torto recepto gimtadienio proga savo sužadėtiniui, tai bet kuriuo atveju rinksiuos iš čia :)))
    Didžiausi komplimentai ir pagarba šio blogo autorei! :)

  2.   meduve rašo:

    ačiū už įvertinimą:) O tortą pasiulyčiau rinktis tarp Rafaelo (http://meduve.blogas.lt/tortas-rafaelo-718.html) bei “Šokoladinės vyrų svajonės” (http://meduve.blogas.lt/tortas-sokoladine-vyru-svajone-1030.html)

  3.   plastikiniai langai rašo:

    skaniau ir buti negali :)

Rašyk komentarą